Forum

You must be logged in to post

Register? | Lost Your Password?

Search Forums:

Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wildcard Usage:
*  matches any number of characters    %  matches exactly one character

Τα ποδήλατα είναι επικίνδυνα και ενοχλούν

UserPost

11:51 am
March 16, 2011

geomike

Member

posts 3

1

Post edited 1:08 pm – March 18, 2011 by Faidon

Σαν οδηγός ΙΧ
καταλαβαίνω ότι υπάρχει η εσφαλμένη εντύπωση από τους ποδηλάτες ότι θέλουν να είναι οι κυρίαρχοι του δρόμου. Θα έπρεπε πριν ανέβουν στο ποδήλατο να μάθουν τον ΚΟΚ. Από τις συνηθισμένες παραβάσεις που κάνουν είναι:

1. Κάνουν επικινδύνους ελιγμούς ανάμεσα στα αυτοκίνητα
  2. Παραβίαζουν ερυθρού σηματοδότη
  3. Ανεβαίνουν από τον δρόμο στο πεζοδρόμιο και το ανάποδο χωρίς προειδοποίηση
  4. Οι περισσότεροι οδηγούν χωρίς κράνος
  5. Κυκλοφορούν το βράδυ χωρίς φώτα
  6. Αφήνουν τα ποδήλατα όπου θέλουν (συνήθως ξαπλωμένα στο πεζοδρόμιο)

Όλα τα παραπάνω δικαιολογούν το πόσο κυρίαρχοι θέλουν να είναι στον δρόμο. Το ποδήλατο είναι μέσο ψυχαγωγίας, άθλησης, μεταφορικό μέσο για κάποιες συγκεκριμένες χιλιομετρικές και υψομετρικές αποστάσεις και εφόσον τηρείται ο ΚΟΚ και όχι μέσο γελοιοποίησης όπως χρησιμοποιείτε για την γυμνή ποδηλατοδρομία & το ποδηλατικό καρναβάλι).

Εμείς οι οδηγοί αυτοκινήτων είμαστε υποχρεωμένοι πληρώνοντας σε σχολές οδηγών να εξασφαλίσουμε το απαραίτητο δίπλωμα για την οδήγηση του αυτοκινήτου, γιατί να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τους ποδηλάτες γιατί δεν είναι όλοι ικανοί να οδηγήσουν στον δρόμο. Επίσης εμείς οι οδηγοί υποχρεωνόμαστε κάθε χρόνο να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τους δρόμους. Οι
ποδηλάτες ενώ δεν πληρώνουν τέλη και ασφάλεια απαιτούν να διεκδικούν μέρος του δρόμου είτε κυκλοφορόντας σε αυτόν, είτε με την κατασκευή ποδηλατοδρόμων.

Πρέπει οι ποδηλάτες να κατανοήσουν ότι και οι οδηγοί είναι οικολόγοι με σεβασμό προς το περιβάλλον αν και σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο γιατί έχουν εξαρτημένη σχέση είτε λόγο δουλειάς πχ. εκτός πόλης, είτε λόγο οικογενειακών υποχρεώσεων πχ. να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, στον γιατρό.

Κατανοούμε ότι δεν υπάρχουν ποδηλατοδρόμοι για να κινούνται τα ποδήλατα (δεν φταίνε οι οδηγοί) αλλά οι ποδηλάτες δεν μπορούν εκτοπίσουν τα αυτοκίνητα από τον δρόμο. Ο αριθμός των αυτοκινήτων θα είναι πάντα πολύ παραπάνω από των ποδηλάτων και οι οδηγοί θα ασκούν πάντα μεγαλύτερη επιρροή.

1:07 pm
March 18, 2011

Faidon

Faidon

Admin

posts 916

2

Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε διάλογο με επιχειρήματα, μην καταστρέψουμε το τόπικ επειδή ακούμε μία διαφορετική άποψη.

Εγώ ένα έχω μόνο να πω. Αυτό ακριβώς που λες στην τελευταία σου παράγραφο, αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε. Να εκτοπίσουμε δηλαδή τα αυτοκίνητα – την υπερβολική και αλόγιστη χρήση τους μόνο – και να γίνουν τα ποδήλατα πολύ περισσότερα στο δρόμο. Τότε θα δεις, θα σου αρέσει πολύ περισσότερο να κυκλοφορείς σε αυτήν την πόλη.

1:47 pm
March 18, 2011

panos

admin

Admin

posts 1230

3

ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝ

Σαν οδηγός ποδηλάτου
καταλαβαίνω ότι υπάρχει η εσφαλμένη εντύπωση από τους ΙΧδες ότι θέλουν να είναι οι κυρίαρχοι του δρόμου. Θα έπρεπε πριν ανέβουν στο αυτοκίνητο να μάθουν λίγο καλύτερα τον ΚΟΚ. Από τις συνηθισμένες παραβάσεις που κάνουν είναι:

1. Κάνουν δεξιές στροφές χωρίς να υπολογίζουν τα ποδήλατα
  2. Παραβίαζουν στοπ
  3. Παρκάρουν στα πεζοδρόμια 
  4. Οι περισσότεροι οδηγούν χωρίς ζώνη
  5. Τρέχουν Πίνουν και οδηγούν
  6. Αφήνουν τα ΙΧ όπου θέλουν (συνήθως διπλοπαρκαρισμένα)

Όλα τα παραπάνω δικαιολογούν το πόσο κυρίαρχοι θέλουν να είναι στον δρόμο. Το ΙΧ είναι μέσο ψυχαγωγίας μεταφορικό μέσο και όχι μέσο γελοιοποίησης όπως χρησιμοποιείτε για να το παίξουν κάποιοι "γρήγοροι" ή να δείξουν ότι έχουν χρήματα.

Εμείς οι ποδηλάτες είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε κάτω από τον φόβο ενός απρόσεχτου οδηγού ΙΧ να χάσουμε την ζωή μας, γιατί να μην είναι πιο αυστηροί στην έκδοση του διπλώματος, και να μην λαδώνονται,γιατί δεν είναι όλοι ικανοί να οδηγήσουν στον δρόμο. Εμείς οι ποδηλάτες βέβαια δεν υποχρεωνόμαστε κάθε χρόνο να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τους δρόμους και πολύ καλά κάνουμε γιατί εμείς δεν μολύνουμε με τα καυσαέρια μας τις ζωές των άλλων, δεν τους πονοκεφαλιάζουμε με την βαβούρα μας και τα κορναρίσματα μας, δεν σκοτώνουμε κάθε χρόνο χιλιάδες ανθρώπους, δεν κάνουμε κατάληψη σε μια πόλη αποκλείοντας πεζούς, ανθρώπους με αναπηρίες, ηλικιωμένους και παιδιά.

Πρέπει οι ΙΧδες να κατανοήσουν ότι  οι ποδηλάτες δεν είναι μόνο οικολόγοι με σεβασμό προς το περιβάλλον αλλά άνθρωποι καθημερινοί οι οποίοι όμως έχουν βγάλει την κατάχρηση του ΙΧ από την ζωή τους. Σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ακόμη και οι ποδηλάτες το αυτοκίνητο τους.

Κατανοούμε ότι δεν υπάρχουν δρόμοι για να χωρέσουν τόσα αυτοκίνητα, αλλά δεν γίνεται να εκτοπίσετε πεζούς ποδηλάτες, ΑΜΕΑ για να χωρέσετε τις αμαξάρες σας. Ο αριθμός των ποδηλάτων αυξάνεται και ο αριθμός των αυτοκινήτων μειώνεται. Έρχεται η ώρα μας.

Περισσότερα Ποδήλατα-Ποδηλατόδρομοι. Ποδήλατα σε Λεωφορεία Τρένα και Μετρό!!

2:09 pm
March 18, 2011

Faidon

Faidon

Admin

posts 916

4

Ξέχασες την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη. Πραγματικά δεν έχω δει φανάρι εδώ και 2 χρόνια (που το παρατηρώ) να ανάβει κόκκινο και να μην παραβιάζεται από 1-4 αυτοκίνητα.

2:09 pm
March 18, 2011

Re4cTiV3

Σαλoνικάρααα

Member

posts 75

5

συμφωνώ με τον Πάνο!!

οι περισσότεροι οδηγοί αφού πάρουν όπως πάρουν το δίπλωμα..ξεχνάνε τι μάθανε και οδηγούν απρόσεκτα, θέτοντας σε κίνδυνο τους οδηγούς με τα δίκυκλα!

Αν χτιστούν οι κατάλληλοι ποδηλατόδρομοι, δεν χρειάζεται να έχουμε δίπλωμα…

2:18 pm
March 18, 2011

diafana

Member

posts 63

6

Ενώ τα αυτοκίνητα δεν είναι επικίνδυνα… και ειδικά τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα!!!

Κάντε μία βόλτα με το ποδήλατό σας μέσα στην πόλη και τότε ελάτε να το ξανασυζητήσουμε…

Αλλά επειδή θέλω να είμαι ακριβοδίκαιη, όντως ισχύουν κάποια από αυτά που λέτε, αλλά αυτά αντικατοπτρίζουν μία μερίδα ποδηλατών μόνο.

Για μένα πιστεύω ότι συμβαίνει ακριβώς το ίδιο και στα αυτοκίνητα, δηλαδή συμβαίνει να υπάρχουν κάποιοι που οδηγάνε σωστά και κάποιοι όχι. Όλα είναι θέμα παιδείας και κουλτούρας. Και μπορώ να έρθω στη θέση σας, επειδή τυχαίνει να τα χρησιμοποιώ και τα δύο (αν και το αυτοκίνητο πολύ πιο σπάνια, για ευνόητους λόγους). Και θεωρώ ότι ο τρόπος οδήγησης των αυτοκινητιστών στην Ελλάδα είναι αυτό που είναι πραγματικά επικίνδυνο!

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση οι οδηγοί (και οι μεν και οι δε) αντικατοπτρίζουν την εκάστοτε κουλτούρα της κοινωνίας. Θα ήθελα με το χέρι στην καρδιά να μου πείτε: οι οδηγοί αυτοκινήτων οδηγάνε σωστά στην Ελλάδα; Ειλικρινά τώρα! Πιστέψτε με: είναι πολύ πιο τρομακτικό ένα αυτοκίνητο που έρχεται κατά πάνω σου, επειδή ΔΕΝ ΕΧΕΙ την ανάλογη παιδεία για να οδηγήσει σωστά, παρά ένα ποδήλατο που θα ανέβει στο πεζοδρόμιο. Α! Και κάτι πολύ σημαντικό: ξέρετε γιατί ανεβαίνει το ποδήλατο στο πεζοδρόμιο; Γιατί ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να ανέβει στο πεζοδρόμιο. Και το θέμα είναι ότι ούτε το να ποδηλατείς στο πεζοδρόμιο είναι ευχάριστο. Καθόλου μάλιστα. Εγώ το αποφεύγω. Αλλά όταν δεν υπάρχει άλλη λύση, θα το κάνω.

Για τον κόκκινο σηματοδότη που λέτε, οι ποδηλάτες δεν υποχρεούνται από το νόμο να σταματάνε στο κόκκινο.

Σ' αυτό που συμφωνώ, όμως, είναι αυτό που λέτε για τα φώτα. Αλλά είπαμε… αυτό έχει να κάνει με τη συνείδηση και την κουλτούρα του καθενός.

Τα άλλα για τα τέλη που λέτε, συγνώμη κιόλας, αλλά τα θεωρώ τραγικά και δε θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω.

Τώρα στο ότι οι ποδηλάτες θέλουν να εκτοπίσουν τα αυτοκίνητα κλπ…  νομίζω ότι λίγο υπερβάλλετε. Μία αρμονική συνύπαρξη θέλουμε. Και ίσως σε κάποιους χώρους, όπως π.χ. κέντρο της πόλης, θα ήταν καλύτερο να μην υπάρχουν αυτοκίνητα, πιστέψτε με. (Εν συντομία να πω λίγο: μου θυμίσατε αυτό που βίωσα το περασμένο Σάββατο βράδυ. Πρώτη φορά στη ζωή μου αναγκάστηκα να πάρω το αυτοκίνητο Σάββατο βράδυ – είπαμε δεν το χρησιμοποιώ πολύ. Μα το Χριστό και την Παναγία, τον Πάνα, τον Αλλάχ, το Βούδα και όλες τις αιθέριες υπάρξεις… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ Π.Ο.Τ.Ε. ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ!!!!!!!!!! Αυτό ήταν όμορφο πράμα τώρα δηλαδή; Αυτή η πόλη σας αρέσει κύριε geomike?)

Τέλος πάντων. Παρένθεση τέλος.

Αλλά χωρίς πλάκα τώρα… "οι οδηγοί είναι οικολόγοι με σεβασμό προς το περιβάλλον"?!?! (!) Αχ! Να 'στε καλά, πολύ γέλασα τώρα! haha! (Δεν ειρωνεύομαι, πραγματικά μου φάνηκε αστείο.)

Αγαπητέ, κανείς δε θέλει να εκτοπίσει κανέναν. Μία ισορροπία και μία αρμονικότητα θέλουμε. Λίγη ομορφιά βρε αδερφέ!

Και όντως θα ήταν πολύ πιο όμορφη η πόλη μας χωρίς όλα αυτά τα καυσαέρια και τη βαβούρα… Και είμαι σίγουρη ότι θα συμφωνούσατε!! Και αν έχετε όντως παιδιά, ένα θα πω… εγώ προσωπικά αν είχα παιδιά -για τα παιδιά μου και μόνο- θα πάλευα για μία πιο ποιοτική ζωή, για να τους αφήσω ένα καλύτερο αύριο.

Πάντως για να πάρετε μία ιδέα… ειλικρινά… την πρώτη φορά που οδήγησα με ποδήλατο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, είπα ότι είναι η τελευταία μέρα της ζωής μου. Από τότε δε θα ήθελα να αναφέρω πόσες φορές κινδύνεψα από απροσεξία/ "μαγκιά"/βλακεία του κάθε ανεύθυνου οδηγού… Σίγουρα πολύ περισσότερες από ό,τι εσείς…

Αυτά από μένα και πραγματικά… πάρτε ποδήλατο! Θα αλλάξει ο τρόπος και η ποιότητα της ζωής σας, ο τρόπος που σκέφτεστε…  αλλά κι εσείς ο ίδιος…

Φιλικά και… diafana

2:21 pm
March 18, 2011

diafana

Member

posts 63

7

Ώπα, είχα αφήσει ανοιχτη τη σελίδα για ώρα και δεν είχα δει τις απαντήσεις.

κλαπ – κλαπ – κλαπ  to Panos!!!!

2:43 pm
March 18, 2011

msam

Member

posts 960

8

Συμφωνώ με panos και diafana.

Και ως οδηγός ΙΧ και ποδηλάτου ΕΛΠΙΖΩ:

Ο αριθμός των αυτοκινήτων ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ από των ποδηλάτων ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΕΩΝ και οι οδηγοί ΙΧ να καταλάβουν ότι η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΧ εχει κάνει την πόλη μας ΧΑΛΙΑ, με την ΠΙΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ στην Ευρώπη, ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, κανένα σεβασμό σε ΠΕΖΟΥΣ, ΑΜΕΑ και ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ και ότι θα πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν ότι πρέπει να ασκούν πάντα μεγαλύτερη επιρροή.

Δυστυχώς geomike κι εμείς με τη νοοτροπία σου μεγαλώσαμε..και σε αυτό δεν φταίμε εμείς…ξεχάσαμε και να περπατάμε και να ποδηλατούμε και να ζούμε μην σου πω…

Αλλά κάποια στιγμή είδαμε κατάματα το πρόβλημα και αποφασίσαμε ότι δεν πάει άλλο..και αλλάξαμε πρώτα εμείς..και κάθε μέρα ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε να αλλάξεις κι εσύ και να αλλάξουμε όλοι..για το καλό το δικό μας και των παιδιών μας.

Και κάτι τελευταίο: αν έχεις κάνει μια βόλτα σε πολιτισμένους τόπους θα πρέπει να κατάλαβες τη διαφορά..Οι άνθρωποι περπατούν και ποδηλατούν και χρησιμοποιούν ΜΜΜ. Τα ΙΧ είναι μόνο για μεταφορές και για εκτός…Μόνο αυτή είναι η λύση..

Α! Κάνε έναν κόπο και δες και κάποιον κύριο που ξέρει περισσότερα εδώ:

http://www.youtube.com/podilat…..X_lQW4l9RM

3:11 pm
March 18, 2011

geomike

Member

posts 3

9

Ολα όμορφα τα λέτε.  Πάντως δεν παύω να πιστεύω ότι εισθε εκτός πραγματικότητας, δεν βλέπετε εσείς οι ίδιοι τα προβλήματα που δημιουργείτε με τη στάση σας. Ειλικρινά λυπάμαι.  Θα μελετήσω τα σχολιά σας με σοβαρότητα και θα απαντήσω.

3:38 pm
March 18, 2011

panos

admin

Admin

posts 1230

10

@geomike

κοίταξε και οι δύο εικόνες που περιγράφουμε και εσύ αλλά και εγώ είναι μέρος της πραγματικότητας. Ένα μικρό ποσοστό κάνει κάποια από αυτά που λες, ένα πάρα πολύ μικρό τα κάνει όλα.

Το ίδιο και με τα αυτοκίνητα. Ένα μεγάλο ποσοστό διπλοπαρκάρει, ένα μικρότερο κάνει επικίνδυνους ελιγμούς και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας, και ένα ακόμη μικρότερο πίνει και οδηγεί. 

Το θέμα είναι σε ποια πόλη θέλεις να φτάσεις

Εμείς θέλουμε να φτάσουμε εδώ http://www.youtube.com/watch?v…..sDxOx7PUP0

εσύ θες να φτάσουμε εδώ http://www.youtube.com/watch?v…..Uug9VIqh_g

περί ορέξεως…

Περισσότερα Ποδήλατα-Ποδηλατόδρομοι. Ποδήλατα σε Λεωφορεία Τρένα και Μετρό!!

3:50 pm
March 18, 2011

msam

Member

posts 960

11

Συμφωνώ με τον Παναγιώτη.

Geomike την πραγματικότητα εμείς τη φτιάχνουμε…και αυτή που θέλουμε εμείς διαφέρει από αυτή που εσύ αντιλαμβάνεσαι γιατί έτσι σε έμαθαν..αλλά ποτέ δεν είναι αργά..

4:17 pm
March 18, 2011

Gareth

Gareth

Member

posts 91

12

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.

@  geomike

θέλω να πιστεύω ότι κάνατε την εγγραφή σας εδώ για να συμμετέχετε στους προβληματισμούς μας με ουσιαστικές συζητήσεις.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι το θέμα της μετακίνησης με ποδήλατα έχει πάρει παγκόσμιες διαστάστεις. Η τάση αυτή οφείλεται στην αναζήτηση για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις υποβαθμισμένες πόλεις π.χ. Θεσσαλονίκη. Σύγκρινε με αυτό που κατάφεραν στη Κοπεγχάγη, γιατί να μήν είναι ένα από τα πρότυπα μιάς βιώσιμης πόλης…. Επομένως δεν ειμαστε εκτός πραγματικότητας, αντιθέτως συμμετέχουμε και εμείς σε αυτή τη προσπάθεια.

Επισημαίνω ότι τα προβλήματα της κυκλοφορίας οφείλεται καθαρά στα ΙΧ και την αλόγιστη χρήση τους, και όχι στο ήπιο ποδήλατο ! Περιμένω να διαβάσω τα μελετημένα σχόλια σας  ..Confused

5:59 pm
March 18, 2011

diafana

Member

posts 63

13

Όχι εγώ λυπάμαι… ειλικρινά… που δεν μπορείς καν να δεις την πραγματικότητα… που αυτή η χώρα αντί για να πηγαίνει μπροστά, πάει όλο και πιο πίσω…

Εγώ ελπίζω, όμως, ακόμα… Παρ' όλ' αυτά… πάντα ελπίζω…

Άλλωστε, εμείς είμαστε αυτοί που φτιάχνουμε την κοινωνία… και μόνο εμείς μπορούμε να την αλλάξουμε. Και ευτυχώς υπάρχουν και άλλοι σαν εμένα που ελπίζουν… και ευτυχώς αυξάνονται!

6:39 pm
March 18, 2011

pazzi

Member

posts 64

14

ως εκπαιδευτης οδηγων ΙΧ

καταλαβαίνω ότι υπάρχει η εσφαλμένη εντύπωση από εσας τους ΙΧδες ότι θέλετε να είστε οι κυρίαρχοι του δρόμου. Θα έπρεπε πριν ερθετε στη σχολη για να μαθετε να οδηγειτε να παραδεχθειτε οτι ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΤΕ και φυσικα να μάθετε τον ΚΟΚ.Δυστυχως πολλοι δεν μαθαινουν να οδηγουν ουτε οταν παρουν το διπλωμα και οσο περνανε τα χρονια γινονται χειροτεροι επειδη παιρνουν θαρρος. Κανουν πλεον ολες τις παραβασεις και ειναι συνηθισμένο

τα παραπάνω δικαιολογούν το πόσο κυρίαρχοι θέλετε να είστε στον δρόμο.

Το ποδήλατο είναι μέσο ψυχαγωγίας, άθλησης, μεταφορικό μέσο για οποιες χιλιομετρικές και υψομετρικές αποστάσεις αποφασισει ο ιδιοκτητης του και οδηγος του,εφόσον ο ΚΟΚ προβλεπει (και δεν αποκλειει) την κυκλοφορεια του μεσα στους δρομους, ειμαστε υπερηφανοι που νιωθετε να σας γελοιοποίουμε με την γυμνή ποδηλατοδρομία, το ποδηλατικό καρναβάλι και οποια αλλη δραστηριοτητα, αυτο σημαινει οτι πιανει τοπο η προσπαθεια μας για μια πιο ανθρωπινη πολη απο αυτη που παραλαβαμε.

Ωστοσο ειναι δρασεις που δεν οργανωνουν οι ποδηλατες-thess

Μπαινω λοιπον στην διαδικασια να σας εξηγησω οτι οι οδηγοί αυτοκινήτων είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας για τη συντηριση και αποκατασταση των ζημιων που φερουν τα αυτοκινητα στον δρομο και στην ατμοσφαιρα (αν αυτο δεν γινεται στην πραξη προφανως δεν ευθυνονται οι ποδηλατες) αλλα και για το χωρο που καταλαμβανουν

Ασφάλεια,οχι για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τους δρόμους αλλα για να μπορει να αποζημιωθει οποιος υποστει ζημια απο αυτοκινητο. Ο λογος που ενα ποδηλατο δεν πληρωνει ασφαλεια ειναι επειδη (στατιστικα τουλαχιστων) δεν μπορει να προκαλεσει ζημια και δεν πληρώνουν τέλη επειδη δεν καταστρεφουν το οδοστρωμα και δεν επιβαρυνουν την ατμοσφαιρα.

Φυσικα και εχουν το δικαιωμα απο το συνταγμα να απαιτούν και να διεκδικούν μέρος του δρόμου είτε κυκλοφορόντας σε αυτόν, είτε με την κατασκευή ποδηλατοδρόμων, δεν βλεπω το λογο που αντιδρατε επανω σ'αυτο

Πρέπει οι οδηγοι να κατανοήσουν ότι αν θελουν να ειναι οικολόγοι με σεβασμό προς το περιβάλλον χρησιμοποιουν το αυτοκινητο μονο σε κάποιες περιπτώσεις που αναγκάζονται να το χρησιμοποιούν  πχ. εκτός πόλης, είτε λόγο οικογενειακών υποχρεώσεων πχ. να πάνε τα παιδιά στον γιατρό. Σε καθε αλλη περιπτωση χρησιμοποιουν τα Μεσα Μαζικης Μεταφορας, το ποδηλατο τους η οτι αλλο εναλακτικο μεσο υπαρχει.

Αν νομιζετε οτι η αριθμητικη υπεροχη σας δινει καποιο δικαιωμα λυπαμαι αλλα κανετε λαθος,ο δρομος ειναι δημοσιος χωρος και μπορει να χρησιμοποιηθει απο ολους τους ελληνες φορολογουμενους πολιτες οπως επισης ειναι και οι ποδηλατες

Κατανοούμε ότι δεν εχετε την παιδεια να τα σκεφτειτε ολα αυτα μονος σας (δεν φταίνε οι ποδηλατες ουτε εδω) αλλά οι ΙΧδες δεν μπορούν εκτοπίσουν ολους τους αλλους από τον δρόμο. 

υγ. για καθε αλλη σας απορια μπορειτε να μας ρωτησετε,θα χαρουμε πολυ να σας εξηγησουμε οτιδηποτε σχετικο με το ποδηλατο ως μεσο μεταφορας,τον Κ.Ο.Κ,την οικολογια…

…είναι η θνησιμότητα, η απόκρουση και το έλεος
τα τρία στοιχεία που με κάνουν να χαζεύω
τ' ασημένια αεροπλάνα στον παγωμένο ουρανό
περιμένοντας το πρώτο τρένο να ξεκινήσει απ' την αφετηρία

8:14 pm
March 18, 2011

pazzi

Member

posts 64

15

και τωρα μου ηρθε στο μυαλο μια ιδεα 

ισως λιγο παραλογη ισως λιγο χαζη αλλα νομιζω οτι αξιζει τον κοπο

ας κανουμε ενα ταξιδακι στον χρονο

οχι πολυ μακρυα

μολις 50-60 χρονια  οταν ολοι οι κατοικοι αυτης της πολης (και οχι μονο αυτης)

χρησιμοποιουσαν για τις καθημερινες τους δραστηριοτητες το γαιδουρι τους,το μουλαρι τους,το αλογο τους

και μια μερα καποιος αγοραζει ενα αυτοκινητο,μετα απο λιγο καιρο κι αλλος κι αλλος…

μπορεις να φανταστεις τι εγινε οταν συνυπηρχε στην πολη 50 αυτοκινητα και 1000 ζωντανα;

στο αντιστοιχο "forum" στο καφενειο της γειτονιας; !

ακου τι συζητανε οι μπαρμπαδες!

για το πως τα αυτοκινητα τρεχουν απο δω κι απο κει και τρομαζουν τα αλογα

και μπορει να προκαλεσουν ατυχημα και και και…

εχω στο μυαλο μου ολη την εικονα εκεινης της ατελειωτης συζητησης
που το μονο που εκαναν ηταν να προσπαθει ο ενας να πεισει τον αλλο

και να μαλωνουν μεχρι πρωιας,χωρις να διαφερει καθολου η συζητηση απο τη δικια μας

δεν ειναι επικινδυνο το ποδηλατο,ουτε το αυτοκινητο απο μονο του
ο ανθρωπος ειναι επικινδυνος,η χρηση που το κανει

ας υποθεσουμε λοιπον οτι εσυ να εισαι πραγματι οικολογος και να εχεις ηλεκτροκινητο αυτοκινητο,

οτι εισαι ο οδηγος που ακολουθει κατα γραμμα τον ΚΟΚ
(πιστεψτε με δεν τον γνωριζετε τοσο καλα οσο νομιζετε)

και και και…

προσπαθειτε να μας πειτε οτι τα ΙΧ δεν κανουν τουλαχιστον αυτες τις 6 παραβασεις?
για το ΙΧ ειναι και τα 6 παραβασεις ενω για το ποδηλατο μονο τα φωτα!

εχετε ποτε παραπονεθει σε οποιονδηποτε φορεα η συλλογο για το πως οδηγουν οι ΙΧδες;οι μοτοσυκλετιστες;

για τον τροπο που οδηγουν και τις ζωες που σκοτωσανε;

για τα διπλοπαρκαρισμενα που δημιουργουν την κινηση;για το παρκαρισμα επανω σε διαβασεις και πεζοδρομια καθιστωντας αδυνατη την κυκλοφορια στον συνανθρωπο μας που ειναι σε καροτσακι;που ειναι τυφλος;στη γιαγια που δε μπορει να σταθει στα ποδια της;στη μανα που δεν μπορει να σπρωξει το καροτσακι;

κανενας θανατος σε τροχαιο παγκοσμιως δεν οφειλεται σε ποδηλατη

και παρ'ολα αυτα δεν εχετε απολυτο αδικο,

δεν ειναι οι ποδηλατες τελειοι, μη περιμενετε να βρειτε χολυγουντιανους υπερηρωες σε αυτη την κοινοτητα,

ειμαστε οπως καθε αλλο κοινωνικο συνολο,

η συνυπαρξη ειναι εφικτη

το αγχος σας για την επικινδυνοτητα φροντιστε να μην ειναι ο φοβος σας μηπως και σκοτωθει κανεις εξαιτιας σας,τοτε σιγουρα και εμεις και εσεις αυτοματα συμβαλουμε σε μια, καλυτερη απο την σημερινη, πολη

…είναι η θνησιμότητα, η απόκρουση και το έλεος
τα τρία στοιχεία που με κάνουν να χαζεύω
τ' ασημένια αεροπλάνα στον παγωμένο ουρανό
περιμένοντας το πρώτο τρένο να ξεκινήσει απ' την αφετηρία

3:28 pm
March 19, 2011

msam

Member

posts 960

16

@ pazzi 

χαίρομαι ειλικρινά που ένας εκπαιδευτής οδηγών ΙΧ βλέπει τα πράγματα από την άλλη πλευρά.

μπράβο!

3:19 pm
March 20, 2011

dkitsos

Member

posts 352

17

παναγιωτη και παζι τα ειπατε πολυ ωραια

μου αρεσε παρα πολυ που χρησιμοποιησες παναγιωτη ακριβως το ποστ του γκεομαικ και αλλαξες συγκεκριμενες λεξεις

δλδ δε γινεται μετα απο αυτο να μν αλλαξει γνωμη

κι ομως δεν αλλαξε γιατι δεν ηρθε για συζητηση.δεν ειχε ενα προβληματισμο και ηθελε να δει και την αλλη πλευρα

ηρθε να κατηγορησει χωρις βασιμα επιχειρηματα τα οποια οταν καταρριφθηκαν συνεχισε να τα υπερασπιζετε

και θα σου θεσω και εγω την ερωτηση του pazzi:

εχετε ποτε παραπονεθει σε οποιονδηποτε φορεα η συλλογο για το πως οδηγουν οι ΙΧδες;οι μοτοσυκλετιστες;

για τον τροπο που οδηγουν και τις ζωες που σκοτωσανε;

για τα διπλοπαρκαρισμενα που δημιουργουν την κινηση;για το παρκαρισμα επανω σε διαβασεις και πεζοδρομια καθιστωντας αδυνατη την κυκλοφορια στον συνανθρωπο μας που ειναι σε καροτσακι;που ειναι τυφλος;στη γιαγια που δε μπορει να σταθει στα ποδια της;στη μανα που δεν μπορει να σπρωξει το καροτσακι;

κανενας θανατος σε τροχαιο παγκοσμιως δεν οφειλεται σε ποδηλατη

εχεις βρει καποιο αντιστοιχο φορουμ αυτοκινητιστων να τους τα πεις?

6:33 pm
March 20, 2011

Faidon

Faidon

Admin

posts 916

18

Ο geomike δεσμεύτηκε παραπάνω να μελετήσει οσβαρά τα σχολιά μας πριν απαντήσει. Ας περιμένουμε την απάντησή του λοιπόν, πριν βγάλουμε συμπεράσματα.

11:03 pm
March 20, 2011

diafana

Member

posts 63

19

κλαπ – κλαπ – κλαπ κι από μένα!!

Αναμένουμε απάντηση λοιπόν.

1:54 am
March 25, 2011

geogeoland

Member

posts 141

20

Παιδιά αυτό για τους σηματοδότες… οτι τα ποδήλατα δεν υποχρεούνται να σταματάνε στο κόκκινο… ας δώσει κάποιος μια πηγή. Το βρήκα ενδιαφέρον -και πολύ συμφέρον αν ισχύει- αλλά με μια πρόχειρη ματιά στον ΚΟΚ, στη σχετική ενότητα δεν είδα κάτι σχετικό. confused