| User | Post |
|
4:51 am March 25, 2011
| Faidon
| | Faidon | |
| Admin
| posts 916 | |
|
|
Και εγώ το ίδιο θυμάμαι από όταν το είχα κοιτάξει μια φορά. Θυμάμαι ότι ήταν πολύ υπερβολικός σε φάση ότι δεν επιτρέπεται να κάνεις ποδήλατο με ένα χέρι, απαγορεύεται το δικάβαλο και τέτοια.
|
|
|
2:50 pm March 25, 2011
| pazzi
| | |
| Member | posts 64 | |
|
|
σε γενικες γραμμες
για να μην εξηγω 2 ωρες
να εχεις στο μυαλο σου οτι
συμφωνα με το Σ.Ε.Σ.Ο. (Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών Αυτοκινήτων, Μοτοσικλετών και Μοτοποδηλάτων) οτι αφορα την επιβολή διοικητικών κυρώσεων ειναι μονο για τα οχηματα που οι οδηγοι τους ειναι υποχρεωμενοι να φερουν αδεια οδηγησεως
(δλδ οχι το ποδηλατο, το skateboard, το καρο κλπ)
αυτο στην πραξη σημαινει οτι μπορουμε να περναμε με κοκκινο ενα φαναρι που ειναι για αυτοκινητα,
το θεμα ειναι ομως οτι προτεραιοτητα εχει σαφως το αυτοκινητο που εχει πρασινο και σε περιπτωση ατυχηματος πιασε τ'αυγο και κουρεψ'το
(εχει παρα πολλες τρυπες ακομα ο Κ.Ο.Κ με αποτελεσμα να μην ειμαστε παρανομοι αλλα ουτε καλυμενοι)

|
…είναι η θνησιμότητα, η απόκρουση και το έλεος
τα τρία στοιχεία που με κάνουν να χαζεύω
τ' ασημένια αεροπλάνα στον παγωμένο ουρανό
περιμένοντας το πρώτο τρένο να ξεκινήσει απ' την αφετηρία
|
|
|
2:55 pm March 25, 2011
| pazzi
| | |
| Member | posts 64 | |
|
|
http://www.yme.gr/imagebank/ca…..OK_pdf.pdf
ο ισχυων Κ.Ο.Κ και Σ.Ε.Σ.Ο online
ειναι χρησιμος πολυ συχνα
|
|
|
|
3:05 pm March 25, 2011
| pazzi
| | |
| Member | posts 64 | |
|
|
Φαιδον αυτο πρεπει να το κοιταξω για το δικαβαλο κλπ αλλα νομιζω οτι ισχυει για μονοθεσια μοτοποδηλατα, οχι για ποδηλατα
αλλαζει συνεχως ο Κ.Ο.Κ. και αυτα ηταν παλια που το ποδηλατο ηθελε αριθμο κυκλοφοριας κλπ…
κραταω επιφυλαξη ομως δεν ειμαι απολυτα σιγουρος
|
|
|
|
8:54 pm March 25, 2011
| donzouan
| | |
| Member | posts 116 | |
|
|
εγω για λόγους ασφαλείας και για να μην δίνουμε λαβή στους υπόλοιπους οδηγούς να έχουν να λένε (οτι περνάμε με stop , με κόκκινα φανάρια κλπ) σταματάω κανονικότατα στο κόκκινο ..
|
|
|
2:24 am April 2, 2011
| wizard
| | |
| New Member | posts 2 | |
|
|
Εμένα με ενοχλούν οι ποδηλάτες που δε φοράνε κράνος και δεν έχουν φώτα οδηγάνε σαν μ@κ@κες
και κοιτάνε εμένα που φοράω κράνος και έχω φώτα σαν να είμαι υπερβολικός και συνάμα εξωγήινος φλώρος …
Ξέρετε τα μισο – γελάκια εκείνα τα περίεργα.
Όπως και να το
κάνεις ο/η ελληνάρας/α έιτε έχει ποδήλατο είτε αυτοκίνητο μιας ζωή θα κοιτάει
την κατσίκα του γείτονα, θα θεωρεί την ευγένεια ως αδυναμία χαρακτήρα και την παθητική προστασία ως φλωριά…
Πριν βιαστείτε να με πειτε κομπλεξικό να πατε μια βόλτα στις Ευρωπαικές χώρες να δείτε τι παίζει…
Το ποδήλατο δεν είναι ιδεολογία είναι τρόπος εκγύμνασης και μετακίνησης… μη βάζετε ταμπέλες στον άλλο επειδή οδηγεί ποδήλατο…
|
|
|
11:00 am April 2, 2011
| Faidon
| | Faidon | |
| Admin
| posts 916 | |
|
|
Καταλαβαίνω γιατί είναι λάθος κάποιος να μην έχει φώτα. Καταλαβαίνω ότι το να μην φαίνεται κάνει την οδήγησή του επικίνδυνη. Δε μπορώ όμως να καταλάβω πως μπορεί το γεγονός ότι κάποιος δε φοράει κράνος να επηρεάζει την οδηγησή του.
|
|
|
12:29 pm April 2, 2011
| wizard
| | |
| New Member | posts 2 | |
|
|
hi faidon,
Οχι δε νομίζω πως το κράνος επηρεάζει την οδήγηση κάποιου (και νομίζω πως δεν είναι υποχρεωτικό)… και στο κάτω κάτω ούτε και στη ευρώπη πολυφοράνε κράνος. Αλλά να μη συγκρίνουμε τους ευρωπαικούς δρόμους με τους
ελληνικούς οι οποίοι είναι τελείως αφιλόξενοι για τους ποδηλάτες.
Αυτό που με ενοχλεί είναι πως κοροιδεύουν κάποιοι τον κόσμο που φοράει κράνος! Στο reply μου πριν περιέγραφα την συνολική εικόνα αυτών των κάποιων και δεν έθιγα το αν θα πρέπει ή οχι να φοράνε όλοι κράνος.
|
|
|
5:27 pm April 2, 2011
| Re4cTiV3
| | Σαλoνικάρααα | |
| Member | posts 75 | |
|
|
ε ναι αυτό γίνεται γιατί τις περισσότερες φορές όταν φοράς κράνος πας βουνό και όχι βόλτα στην πόλη..
|
|
|
|
|
3:22 am April 3, 2011
| Faidon
| | Faidon | |
| Admin
| posts 916 | |
|
|
Αχα! Ε ναι φυσικά "μ@κ@κες" είναι που κοροϊδεύουν, αλλά και συ μη τους δίνεις σημασία! Κάνε το δικό σου!
|
|
|
3:08 pm April 3, 2011
| jorje13
| | |
| Member | posts 22 | |
|
|
Tι λες ρε Geomike θα μας τρελανεις ρε φιλε?Εμεις ειμαστε επικινδυνοι?Πως ειναι δυνατον να γινει ενας ποδηλατης επικινδυνος ακομα κ αν δεν ξερει τον κοκ?Αφου αναπτυσσει ελαχιστη ταχυτητα εκτος απο τις κατηφορες…Βγες μια βολτα με το ποδηλατο στο δρομο κ αμα γυρισεις σωος σπιτι αναθεωρω! 
Ποσες φορες κοντεψα να σκοτωθω εξαιτιας των ιχ…
ΕΕΕ ξυπνηστε!Το αυτοκινητο ειναι για μεγαλες αποστασεις οχι για 1-2 χιλιομετρα!!!Παρτε το ποδηλατο καντε κ λιγο γυμναστικη να πεσουν κ οι μπυροκοιλιες!Αντε νεοελληνες!
|
|
|
3:15 pm April 3, 2011
| jorje13
| | |
| Member | posts 22 | |
|
|
Post edited 11:49 am – April 6, 2011 by Faidon
Οσο για τα βιντεακια που πόσταρε ο panos…απλα απιστευτα!Ειδα το βιντεακι με την Κοπεγχαγη κ ντραπηκα για αλλη μια φορα που ζω σ αυτη τη χωρα!
|
|
|
10:48 pm April 15, 2011
| giorgos_bek
| | giorgos_bek | |
| Member | posts 392 | |
|
|
Και η "μελετημένη" απάντηση δεν ήρθε ποτέ…
|
|
|
10:51 pm April 15, 2011
| giorgos_bek
| | giorgos_bek | |
| Member | posts 392 | |
|
|
|
6:03 pm May 2, 2011
| pazzi
| | |
| Member | posts 64 | |
|
|
|
|
|
|
|
11:36 pm May 20, 2011
| Nikos S
| | |
| Member | posts 29 | |
|
|
μια χαρά τα λέτε , αυτό με το κόκκινο που περνάς δεν το ήξερα , αλλά προτιμώ να σταματάω , άλλωστε προτεραιότητα έχει αυτός με το πράσινο …
μέχρι πριν λίγο καιρό πηγαινοερχόμουν στην εργασία μ με το ποδήλατο και τις δύσκολες μέρες με οασθ …
λογικό είναι να φτάνω πιο γρήγορα με το ποδήλατο , και γενικά τα πάντα μέσα στην περιοχή της νέας παραλίας γίνονται πιο γρήγορα με ποδήλατο …
με το ΙΧ θα κινηθώ πχ σε περίπτωση που κουβαλάω άλλο άτομο , έγγυο σε συγκεκριμένη περίπτωση , και δεν πρόκειται να κάνω ούτε σωστά ούτε οικονομικά την δουλειά μου στο κέντρο. Παίρνω ταξί και βουαλά , έφτασα … Δυστυχώς γνωρίζω αρκετά άτομα που συνεχίζουν να κατεβαίνουν στο κέντρο με το αυτοκίνητο τους , και παρόλο που τους παρακινούσα δεν έδειξαν ενδιαφέρον , έστω και για ηλεκτρικό που προσφέρει διαδρομή ξεκούραστη χωρίς ιδρώτα … ακόμη και ο οασθ δεν προσφέρει ποιότητα μεταφοράς …
Μακάρι να πεζοδρομήσουν όλο το κέντρο , από πάνω εως κάτω , απαγορεύοντας τελείως την διέλευση στο τετράγωνο αγγελακη – εγνατια – δωδεκανήσου- παραλία εκτός οασθ κ ταξι ( βαριά βαριά δέχομαι να μπαίνουν αυτοκίνητα για είσοδο σε πάρκινγκ όχι σε ελεύθερο πάρκινγκ ) κ πάλι όχι σε όλα τα στενά όπως είναι τώρα , και πεζοδρόμηση πάνω από την εγνατία και πάλι με είσοδο σε πάρκινγκ και οι γύρω κάτοικοι σε ελεύθερο πάρκιγνκ
Ζητάω πολλά ;?;?;?
και επιτέλους , όχι άλλο ιχ να περνάει κόκκινο , εγώ σταματάω και ο από πίσω κάνει μανούβρα να περάσει … ( ω ναι έγινε συχνό φαινόμενο )
|
|
|
12:39 am May 21, 2011
| Faidon
| | Faidon | |
| Admin
| posts 916 | |
|
|
Αυτό με τα αυτοκίνητα που περνάνε το κόκκινο έχει επιδεινωθεί ή είναι δική μου εντύπωση; Μου φαίνεται ότι όλο και με πιο βαθύ κόκκινο περνάνε.
|
|
|
2:28 pm May 21, 2011
| Nikos S
| | |
| Member | posts 29 | |
|
|
|
12:18 am May 25, 2011
| dkitsos
| | |
| Member | posts 352 | |
|
|
Faidon said:
Αυτό με τα αυτοκίνητα που περνάνε το κόκκινο έχει επιδεινωθεί ή είναι δική μου εντύπωση; Μου φαίνεται ότι όλο και με πιο βαθύ κόκκινο περνάνε.
βαθυ πορτοκαλι βλακα
|
|
|
11:24 am May 25, 2011
| Faidon
| | Faidon | |
| Admin
| posts 916 | |
|
|
Όχι πλέον είναι βαθύ κόκκινο.