Forum

You must be logged in to post

Register? | Lost Your Password?

Search Forums:

Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wildcard Usage:
*  matches any number of characters    %  matches exactly one character

Αξιολόγηση των ποδηλατάδικων της πόλης μας

UserPost

5:55 pm
June 14, 2011

msam

Member

posts 960

41

ΠΟΤΕ αγορά ποδηλάτου χωρίς test ride.

Και όποιος καταστηματάρχης δεν το δέχεται σόρρυ αλλά έχασε…

8:24 pm
July 2, 2011

anthoula

thessaloniki

New Member

posts 1

42

Red Zeppelin

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Μου εκλεψαν Κυριακή το ποδήλατο από το σπίτι μου και Δευτέρα είχα ήδη διαλέξει το καινούριο μου από εκεί με πολ εξυπηρετηση από τα παιδια εκί. Πηγαίνω χρόνια. το service αψογο, πολύ φιλικοί και αρκετά λογικές τιμές. Από αυτούς έμαθα από ποδήλατα και ανα πάσα στιγμή μπορείς να πας και να σε εξυπηρετησουν. Για μένα είναι ότι καλύτερο…

3:02 pm
July 4, 2011

tsipobike

tsipobike

Member

posts 390

43

καλό anthoula δε λέω, απο ποικιλία αλλά υπάρχει ένα θέμα: αν είσαι ενας μέσος απλός αστός υποψήφιος αγοραστής ποδηλάτου και έχεις την "κακοτυχία" να ψωνίζει μαζί σου ο υπερ-ποδηλάτης με κολάν, γυαλι-καθρεφτέ με ποδηλατική περιβολή κλπ κλπ, ε, τότε δεν σου δίνουν και πολύ σημασία. Μου το έχουν πει 3 άτομα και το έχω διαπιστώσει ιδίοις όμασοι μία φορά που πήγα με φίλο να αγοράσει ενα απλό φτηνό και ταπεινό ποδηλατάκι.

Μόνο ένας ποδηλάτης μπορεί να καταλάβει γιατί οι σκύλοι κρεμάνε το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου!

12:50 am
July 7, 2011

msam

Member

posts 960

44

Κι εμένα καλά με εξυπηρέτησαν όποτε πήγα, αλλά εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι είναι λίγο παραπάνω από όσο πρέπει τσιμπημένες οι τιμές τους..

12:39 am
July 9, 2011

PANJOSS

Tesalónica

Member

posts 6

45

Post edited 2:57 am – July 9, 2011 by Faidon

Bikestore στην παπαφη ακριβως διπλα απο την υφανετ!Πρασπαθουν πολλοι τα παιδια και μπορω να πω οτι ειναι πολυ εξυπηρετικοι!!

6:29 pm
February 24, 2012

Gringo

Member

posts 15

46

Γειά χαρά σέ όλους, θά ήθελα κι' εγώ νά μοιραστώ τίς εντυπώσεις μου, από τά ποδηλατάδικα

τής πόλης πού έχω επισκεφτεί κατά καιρούς.

Τήν καλύτερη εξυπηρέτηση βρήκα στό Action bike, από τότε πού βρισκόταν στό μαγαζάκι στή

Θερμοπυλών. Εκτίμησα τήν αμεσότητα καί τήν ειλικρίνεια τού Κώστα & τών παιδιών του.

Πολύ καλή σχέση τιμής/απόδοσης γιά τά ποδήλατα πού πουλάει, άν & ακριβούτσικα.

Τό παλιό ποδήλατο πού τού πήγα, τό σουλούπωσε μιά χαρά, τά service του είναι φτηνότερα

από τών ανταγωνιστών του, τώρα από τιμές, στά αξεσουάρ του μού φάνηκαν λίγο τσιμπημένες,

αλλά μοιάζουν ποιοτικά όλα. Στά ανταλλακτικά του έχει πολύ καλές τιμές καί ποικιλία.

Επίσης Θεοτόκης  & Red zeppelin στή Β. Ολγας καλά ποδήλατα, καλό service αλλά πιό ακριβοί.

Eλπίζω νά βοήθησα, καλές βόλτες !

1:23 am
February 25, 2012

kostependrhs

Member

posts 61

47

Χμμ, ενδιαφέρον το θέμα!

Θα ήθελα κι εγώ να πω μερικά πράγματα γιά ποδηλατάδικα στα οποία έχω υπάρξει πελάτης τα τελευταία 13 χρόνια.

Ας ξεκινήσω με το χειρότερο "ποδηλατάδικο" (κατά τη γνώμη μου). Είναι η "ποδηλατούπολη" στη λαγκαδά.
Εχω διαμορφώσει την άποψη μου μετά από πολλά χρόνια (συγκεκριμένα από το '99 που αγόρασα από εκεί το 1ο μου καλό ποδήλατο) και ύστερα από πολλές επισκέψεις, και πολλά λεφτά που τους άφησα.

Τότε είχε και δωρεάν (τριτοκοσμικό) σέρβις "γιά πάντα"…

Σε γενικές γραμμές θεωρώ οτι με παραπληροφόρησαν (οκ ήμουν κι εγώ άσχετος αλλά δεν ήταν διαδεδομένο το ίντερνετ και τα ξένα περιοδικά του χώρου ήταν πολύ ακριβά) γιά να μου πουλήσουν ακριβά ανταλλακτικά γιά να αναβαθμίσω σκελετούς που ήταν γιά πέταμα.

Πριν ένα χρόνο τους ξαναεπισκέφθηκα γιά προσωπική μου ενημέρωση. Ιδια γεύση. Ασχετοι, βαριεστημένοι, αγενείς.

Ο θεοτόκης στην β. όλγας είχε έως και πριν 4 χρόνια ένα από τα κορυφαία σέρβις. Μπορούσε να ανταποκριθεί επαρκώς σε όλες τις απαιτήσεις. Μετά άλλαξε χέρια, άλλαξε προσωπικό και πλέον είναι καλός μόνο σαν έκθεση ποδηλάτων.

Δεν έχει ποικιλία ανταλλακτικών και το επίπεδο του σέρβις είναι από μέτριο έως απλώς παραδεκτό.

Ο red zeppelin έχει από τα καλύτερα σέρβις αλλά -όπως κάποιοι προανέφεραν- είναι το πως θα του "κάτσεις" στο μάτι. Από τιμές θα συμφωνήσω πως είναι ακριβός. 

Το action bike στη δελφών το συμπαθώ πολύ. Καλό κλίμα, αρκετά μεγάλη ποικιλία ανταλλακτικών, καλό σέρβις αλλά προσοχή στις γρατζουνιές! 

12:21 am
March 5, 2012

coin

New Member

posts 1

48

Θα συμφωνήσω για το action bike στη Δελφών!  Πρόσφατα πήρα και το δευτερο μου ποδήλατο απο εκεί και στα 2 χρόνια που τους γνωρίζω, δεν ενοιωσα ποτέ ακάλυπτος σε ότι και αν χρειάστηκα.  (Δεν είμαι γνώστης της υπόλοιπης αγοράς ποδηλάτου στην πόλη, αλλα δεν θέλησα να ψάξω παραπερα, αφ' οσον οτι θέλησα το βρηκα σε πολυ καλη ποιότητα και φιλική εξυπηρέτηση στο συγκεκριμένο κατάστημα) wink

12:41 am
March 16, 2012

geogeoland

Member

posts 141

49

Post edited 1:02 am – March 16, 2012 by geogeoland

Λοιπόν, επειδή βλέπω πολύ κόσμο να λέει για την Action Bike κλπ, ας μοιραστώ κι εγώ την εμπειρία που είχα μαζί τους. Αν και δεν έχει άμεση σχέση με το Service, έχει σχέση με την τους Podilates-Thess, και έτσι την γράφω. Προσωπικά το βρήκα τόσο απαράδεκτο αυτό που έγινε, και με θύμωσε τόσο πολύ, που από τότε όχι μόνο με έχουν χάσει από πελάτη, ούτε απ' έξω δε περνάω, κι ας είναι και η αντιπροσωπεία του ακριβού μου ποδηλάτου (Specialized). Και μιλάμε για πελάτη που πήγαινε από το κεντρο ως εκεί για το κάθε τι ένα φεγγάρι, προσπερνώντας τόσα άλλα ποδηλατάδικα που ήταν κοντινότερα, καθώς πράγματι είχαν καλό service και τιμές, που δεν έφευγε από το μαγαζί χωρίς κάτι να έχει αγοράσει κάθε φορά, και που τους πήγαινε και κόσμο που αγόραζε από εκεί ποδήλατα και ότι άλλο.

Τι είχε γίνει λοιπόν. Πριν από κανένα χρόνο ήθελα να αγοράσω δεύτερο πέταλο, και για να μου βγει και εμένα φθηνότερα, αλλά και για να βοηθήσω όποιον άλλο ήθελε, οργάνωσα μια ομαδική παραγγελία εδώ πέρα. Βγήκε από τις πιο μεγάλες που έχουν γίνει στο site, με ένα συνολικό ποσό γύρω στα €2500-€3000, ποσό τεράστιο για παραγγελία πετάλων. Ακόμα, είχαμε αποφασίσει από πριν ότι θα είναι της Αbus τα πέταλα -για διάφορους λόγους-.

Αρχίζει η διαδικασία της λήψης προσφορών, και ενώ τις πρώτες 2 μέρες παίρνω κανονικά προσφορές από διάφορους, σε διαφορετικές τιμές η κάθε μια, την τρίτη μέρα, όλες οι τιμές είναι ίδιες, σε κάποιες περιπτώσεις υψηλότερες απο τις αρχικές. Μαθαίνω λοιπόν -τι μαθαίνω δηλαδή, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των ποδηλατάδικων μου το είπαν, ένας δυο- ότι είχε κυκλοφορήσει στη "πιάτσα" το ότι κάποιος ψάχνει να κάνει μια μεγάλη παραγγελία για Abus πέταλα, και με πρωτοβουλία της Action Bike, που είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Abus στη Β.Ελλάδα, συνεννοήθηκαν να φιξάρουν την τιμή που θα δίνουν όλοι, έτσι ώστε όπου κι αν πάρω, να μου λένε την ίδια προσφορά, γιατί "15 άνθρωποι είμαστε που κάνουμε αυτή τη δουλειά στη Θεσσαλονίκη", και "για να μη σφαχτούμε" (κατά τα ακριβή λεγόμενα ιδιοκτήτη άλλου ποδηλατάδικου). Κι ας πήγαινα εγώ μετά απο 'κει και πέρα να τα παραγγείλω απ' όπου θέλω.

..Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο λοιπόν, κατάφερα και βρήκα κάποιον, που για δικούς του λόγους, μας έκανε καλύτερη προσφορά, και μας τα έδινε σχεδόν στο κόστος τα πέταλα -κάτι που δεν είχε φοβερά μεγάλη διαφορά από την τιμή όλων των υπόλοιπων είναι η αλήθεια-. Μαθεύτηκε αυτό λοιπόν, από δικό μου λάθος είναι η αλήθεια (δεν ήξερα τότε ακόμα ότι είχε παιχτεί τέτοια συμφωνία, και πήρα αλλού και είπα, έχω την τάδε προσφορά, κάντε μου καλύτερη. Με ρώτησαν από που την έχω, δεν είπα, αλλά προφανώς δεν ήταν δύσκολο να το βρουν) και έπεσαν όλοι να τον φάνε, με πρώτους και καλύτερους τους τύπους της Action Bike, ως αντιπρόσωποι. Θυμάμαι το παιδί μου περιέγραφε σκηνικά απείρου κάλλους, να μη του μιλάνε λέει οι άλλοι, να τους παίρνει και να μη σηκώνουν το τηλέφωνο, να τον βρίζουν, αν θυμάμαι καλά να του καθυστερούν και κάτι άλλες παραγγελίες που είχε κάνει απο εκεί, κάτι τέτοια. Πάει και ένας χρόνος κοντά…

Οπότε κι αυτός την ανέβασε την τιμή στη προσφορά των υπολοίπων.

Φυσικά και η παραγγελία έγινε από αυτόν που είχε τη διάθεση να μου κάνει καλύτερη προσφορά, για ηθικούς λόγους, αλλά όπως και να χει, η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Εν τέλει, δεν θέλω να βγάλω συμπεράσματα περι νομιμότητος αυτού που έγινε, περι… καρτέλ κλπ, δεν έχω άλλωστε τις νομικές γνώσεις για να το επιβεβαιώσω, και πάει αρκετός καιρός, και η αλήθεια είναι ότι η διαφορά του ποσού ήταν αστεία, €4-5 το κομμάτι (απο τα €80 κοντά), αλλά όπως και να χει, η εντύπωση που μου έκανε, ήταν η χειρότερη. Με ποιο δικαίωμα πας και επεμβαίνεις στις αποφάσεις και την εταιρία κάποιου τρίτου? Αν αυτός κρίνει ότι μπορεί να μου δώσει κάτι στο κόστος, ή να μπει και μέσα, ή και να μου το χαρίσει άμα θες, εσένα τι λόγος σου πέφτει? Ελεύθερη αγορά όπου γουστάρουμε εμείς?

Αυτά περί Action Bike λοιπόν, όντως καλές οι τιμές τους, καλό και το service τους, αλλά εγώ προσωπικά μετά απ' αυτά εκεί δε ξαναπατάω, κι άφηνα και πολλά λεφτά. Τα αναφέρω εδώ, και εσείς κάντε όπως νομίζετε και όπως σας βολεύει από εκεί και πέρα.

*Α, και να σημειώσω ότι η παραγγελία έγινε από Θεσσαλονίκη εν τέλει αναγκαστικά, καθώς από οπουδήποτε αλλού, λόγω μεταφορικών, έβγαινε πολύ πιο ακριβά. Είχα φορτώσει τόσο πολύ μ' αυτή την ιστορία που τη Θεσσαλονίκη θυμάμαι την είχα σχεδόν αποκλείσει, και από την Ουγκάντα να έβρισκα να μου έρθουν με γαϊδούρι στην ίδια τιμή, θα τα έπαιρνα. Αλλά δε βρήκα.

1:33 am
March 16, 2012

geogeoland

Member

posts 141

50

Post edited 1:39 am – March 16, 2012 by geogeoland

Άντε, για να πω τις προτιμήσεις μου και στα Service:

το Red Zeppelin έχει το καλύτερο που έχω πετύχει μέχρι τώρα, αλλά αν και οι τιμές για το service είναι φυσιολογικές, έχει πανάκριβα τα πάντα, αν θες να αγοράσεις κάτι όσο είσαι εκεί + οτι πρέπει να περιμένεις συνήθως 1-2 μέρες μέχρι να είναι έτοιμο το ποδήλατο σου ακόμα και για το πιο απλό πράμα

Προσωπικά εγώ το παω στο Urban, καθώς έχει εξίσου καλό service (ίσως μισή βαθμίδα χειρότερο*), λίγο καλύτερες τιμές σ' αυτή την υπηρεσία αλλά: Είναι αρκετά κοντά στο πρώτο, έχει μακράν την πιο ευχάριστη εξυπηρέτηση για μένα απ' οπουδήποτε αλλού, καλή ποικιλία περιφερειακών σε καλές τιμές, και το βασικότερο όσον αφορά το service, αν θέλεις κάτι σχετικά απλό, 90% στο κάνουν επιτόπου. Και έχει και εφ' όρου ζωής εγγύηση/δωρεάν service στα ποδήλατα του, νομίζω.

(* Ο λόγος που το λέω: Έχω πάει και αφήσει ποδήλατο 4 φορές εκεί, η μόνη φορά που είχα το ελάχιστο παράπονο, ήταν όταν άφησα αυτό που έχω για τη πόλη για πλήρες service έτους, και όταν το πήρα, οι ταχύτητες δεν ήταν ρυθμισμένες στην απόλυτη εντέλεια. Αλλάζανε σωστά, αλλά η 5 και η 6 αργούσανε λίγο να μπουν… τρίχες δηλαδή, μπορεί και να έτυχε εκείνη τη φορά. Αλλά μιας και στο Red Zeppelin δεν είχα ούτε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να το αναφέρω. Αυτά, σε ένα ποδήλατο που μου έχει σπάσει η αλυσίδα κάνοντας πρώτα 8άρι γύρω απο όλα τα γρανάζια και στραβώνοντας μου λίγο τον πίσω εκτροχιαστή και τον μπροστά οδηγό…)

Έχω επίσης δοκιμάσει Rideon, πολύ βολικό σημείο αλλά ψιλοάθλιο service, τουλάχιστον για mtb -το μαγαζί ειδικεύεται στα bmx-, Θεοτόκη, αλλά πολύ λίγο οπότε δεν έχω γνώμη, για την Action Bike τα είπα ήδη

Πραγματικά πάντως, κλείνοντας, εχω να προτείνω.. μη πηγαίνετε τα ποδήλατα σας για service σε ποδηλατάδικα. Μπορεί ο καθένας να το κάνει μόνος του, και πέρα απο τα λεφτά και την ταλαιπωρία που γλυτώνεις, δένεσαι και με το ποδήλατο παραπάνω, συν το οτι αποκτάς μια αίσθηση αυτοπεποίθησης, πως γνωρίζεις το ποδήλατο σε βάθος και μπορείς να το φροντίσεις μόνος σου αν πάθει κάτι. Αυτονομία. Συν το οτι μόλις μάθεις λίγο, κατά πάσα πιθανότητα θα κάνεις καλύτερη δουλειά στο ποδήλατο που είναι δικό σου, από κάποιον που πρέπει να φτιάξει άλλα 10-20 ποδήλατα πελατών και κοιτάει να βγάλει το 8ωρο και το μεροκάματο.

Μια φορά το χρόνο για ενα γενικό check-up, οκ, αλλά ως εκεί.

Με 1 πολυεργαλείο για ποδήλατα, ενα σετ γερμανικά κλειδιά, 1 καθαριστικό για γρασα/λαδια, 1 λάδι/γράσο και 3-4 πατσαβούρια, κάνεις το 98% των εργασιών που θέλει ενα σύγχρονο ποδήλατο, και το 100% ενός παλιού. Πραγματικά, το μόνο που δε μπορεί να κάνει κανεις, είναι να βγάλεις μεσαία τριβή, να λύσεις τις αναρτήσεις, να κόψεις καινούργιο πιρούνι και να ανοίξει την κασέτα. Οδηγούς για τα πάντα βρίσκεις online, αναλυτικούς μέχρι αηδίας… εγώ ξεκίνησα πριν 2 χρόνια χωρίς να ξέρω να αλλάξω ούτε λάστιχο, και πριν απο 2 μήνες έκανα αναπαλαίωση ενα παλιό κουρσάκι, και το ποδήλατο δε βγήκε απ' το σπίτι κατα τη διάρκεια του service ούτε για μια βίδα. Μονο για βαψιμο. Το έλυσα, το καθάρισα, το ρύθμισα και το έδεσα ολόκληρο μόνος μου.

Για ένα λάστιχο τώρα, τίποτα τακάκια και καμιά ακτινολόγηση… καντο μόνος σου. Μπορείς!

12:52 pm
March 16, 2012

Faidon

Faidon

Admin

posts 916

51

Πολύ ενδιαφέρον αυτό που αναφέρεις geogeoland!

Και συμφωνώ και με το 2ο post σου. Το καλύτερο είναι να μάθεις να φτιάχνεις το ποδήλατο μόνος σου!