Post edited 1:02 am – March 16, 2012 by geogeoland
Λοιπόν, επειδή βλέπω πολύ κόσμο να λέει για την Action Bike κλπ, ας μοιραστώ κι εγώ την εμπειρία που είχα μαζί τους. Αν και δεν έχει άμεση σχέση με το Service, έχει σχέση με την τους Podilates-Thess, και έτσι την γράφω. Προσωπικά το βρήκα τόσο απαράδεκτο αυτό που έγινε, και με θύμωσε τόσο πολύ, που από τότε όχι μόνο με έχουν χάσει από πελάτη, ούτε απ' έξω δε περνάω, κι ας είναι και η αντιπροσωπεία του ακριβού μου ποδηλάτου (Specialized). Και μιλάμε για πελάτη που πήγαινε από το κεντρο ως εκεί για το κάθε τι ένα φεγγάρι, προσπερνώντας τόσα άλλα ποδηλατάδικα που ήταν κοντινότερα, καθώς πράγματι είχαν καλό service και τιμές, που δεν έφευγε από το μαγαζί χωρίς κάτι να έχει αγοράσει κάθε φορά, και που τους πήγαινε και κόσμο που αγόραζε από εκεί ποδήλατα και ότι άλλο.
Τι είχε γίνει λοιπόν. Πριν από κανένα χρόνο ήθελα να αγοράσω δεύτερο πέταλο, και για να μου βγει και εμένα φθηνότερα, αλλά και για να βοηθήσω όποιον άλλο ήθελε, οργάνωσα μια ομαδική παραγγελία εδώ πέρα. Βγήκε από τις πιο μεγάλες που έχουν γίνει στο site, με ένα συνολικό ποσό γύρω στα €2500-€3000, ποσό τεράστιο για παραγγελία πετάλων. Ακόμα, είχαμε αποφασίσει από πριν ότι θα είναι της Αbus τα πέταλα -για διάφορους λόγους-.
Αρχίζει η διαδικασία της λήψης προσφορών, και ενώ τις πρώτες 2 μέρες παίρνω κανονικά προσφορές από διάφορους, σε διαφορετικές τιμές η κάθε μια, την τρίτη μέρα, όλες οι τιμές είναι ίδιες, σε κάποιες περιπτώσεις υψηλότερες απο τις αρχικές. Μαθαίνω λοιπόν -τι μαθαίνω δηλαδή, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των ποδηλατάδικων μου το είπαν, ένας δυο- ότι είχε κυκλοφορήσει στη "πιάτσα" το ότι κάποιος ψάχνει να κάνει μια μεγάλη παραγγελία για Abus πέταλα, και με πρωτοβουλία της Action Bike, που είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Abus στη Β.Ελλάδα, συνεννοήθηκαν να φιξάρουν την τιμή που θα δίνουν όλοι, έτσι ώστε όπου κι αν πάρω, να μου λένε την ίδια προσφορά, γιατί "15 άνθρωποι είμαστε που κάνουμε αυτή τη δουλειά στη Θεσσαλονίκη", και "για να μη σφαχτούμε" (κατά τα ακριβή λεγόμενα ιδιοκτήτη άλλου ποδηλατάδικου). Κι ας πήγαινα εγώ μετά απο 'κει και πέρα να τα παραγγείλω απ' όπου θέλω.
..Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο λοιπόν, κατάφερα και βρήκα κάποιον, που για δικούς του λόγους, μας έκανε καλύτερη προσφορά, και μας τα έδινε σχεδόν στο κόστος τα πέταλα -κάτι που δεν είχε φοβερά μεγάλη διαφορά από την τιμή όλων των υπόλοιπων είναι η αλήθεια-. Μαθεύτηκε αυτό λοιπόν, από δικό μου λάθος είναι η αλήθεια (δεν ήξερα τότε ακόμα ότι είχε παιχτεί τέτοια συμφωνία, και πήρα αλλού και είπα, έχω την τάδε προσφορά, κάντε μου καλύτερη. Με ρώτησαν από που την έχω, δεν είπα, αλλά προφανώς δεν ήταν δύσκολο να το βρουν) και έπεσαν όλοι να τον φάνε, με πρώτους και καλύτερους τους τύπους της Action Bike, ως αντιπρόσωποι. Θυμάμαι το παιδί μου περιέγραφε σκηνικά απείρου κάλλους, να μη του μιλάνε λέει οι άλλοι, να τους παίρνει και να μη σηκώνουν το τηλέφωνο, να τον βρίζουν, αν θυμάμαι καλά να του καθυστερούν και κάτι άλλες παραγγελίες που είχε κάνει απο εκεί, κάτι τέτοια. Πάει και ένας χρόνος κοντά…
Οπότε κι αυτός την ανέβασε την τιμή στη προσφορά των υπολοίπων.
Φυσικά και η παραγγελία έγινε από αυτόν που είχε τη διάθεση να μου κάνει καλύτερη προσφορά, για ηθικούς λόγους, αλλά όπως και να χει, η ζημιά είχε ήδη γίνει.
Εν τέλει, δεν θέλω να βγάλω συμπεράσματα περι νομιμότητος αυτού που έγινε, περι… καρτέλ κλπ, δεν έχω άλλωστε τις νομικές γνώσεις για να το επιβεβαιώσω, και πάει αρκετός καιρός, και η αλήθεια είναι ότι η διαφορά του ποσού ήταν αστεία, €4-5 το κομμάτι (απο τα €80 κοντά), αλλά όπως και να χει, η εντύπωση που μου έκανε, ήταν η χειρότερη. Με ποιο δικαίωμα πας και επεμβαίνεις στις αποφάσεις και την εταιρία κάποιου τρίτου? Αν αυτός κρίνει ότι μπορεί να μου δώσει κάτι στο κόστος, ή να μπει και μέσα, ή και να μου το χαρίσει άμα θες, εσένα τι λόγος σου πέφτει? Ελεύθερη αγορά όπου γουστάρουμε εμείς?
Αυτά περί Action Bike λοιπόν, όντως καλές οι τιμές τους, καλό και το service τους, αλλά εγώ προσωπικά μετά απ' αυτά εκεί δε ξαναπατάω, κι άφηνα και πολλά λεφτά. Τα αναφέρω εδώ, και εσείς κάντε όπως νομίζετε και όπως σας βολεύει από εκεί και πέρα.
*Α, και να σημειώσω ότι η παραγγελία έγινε από Θεσσαλονίκη εν τέλει αναγκαστικά, καθώς από οπουδήποτε αλλού, λόγω μεταφορικών, έβγαινε πολύ πιο ακριβά. Είχα φορτώσει τόσο πολύ μ' αυτή την ιστορία που τη Θεσσαλονίκη θυμάμαι την είχα σχεδόν αποκλείσει, και από την Ουγκάντα να έβρισκα να μου έρθουν με γαϊδούρι στην ίδια τιμή, θα τα έπαιρνα. Αλλά δε βρήκα.