Forum

You must be logged in to post

Register? | Lost Your Password?

Search Forums:

Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wildcard Usage:
*  matches any number of characters    %  matches exactly one character

Το μπροστινό φρένο τσιρίζει – ένα αιώνιο πρόβλημα…

UserPost

2:20 pm
September 8, 2009

kostependrhs

Member

posts 49

1

Το μπροστινό μου φρένο (μεταλλικό vbrake) τσιρίζει όταν το πατάω δυνατότερα από ελαφρά.

Ξέρετε κάποιον τρόπο να μη συμβαίνει αυτό;

Τα τακάκια είναι καινούρια (εκαναν 50 χλμ.) και τα έχω ευθυγραμμισμένα ενώ πατουν ταυτόχρονα στο στεφάνι. Τα δοκίμασα και στραβά, τα έξυσα και με γυαλόχαρτο αλλά τίποτα.

Δοκίμασα και πολύ καλά τακάκια (swissStop) αλλά τα ίδια.

2:28 pm
September 8, 2009

Gareth

Gareth

Member

posts 91

2

Δοκίμασε το εξής:

με βαμβάκι και μπόλικο οινόπνευμα, τρίψε όλο το μεταλλικό πλαίσιο της ρόδας εκεί που ακουμπά το τακάκι όταν πατάς φρένο

4:39 pm
September 8, 2009

Faidon

Faidon

Admin

posts 906

3

Πες μας και αν πέτυχε! Να ξέρουν οι επόμενοι!

11:02 pm
September 8, 2009

kostependrhs

Member

posts 49

4

Ευχαριστώ. Μόλις το δοκιμάσω θα σας πω.

4:37 pm
September 9, 2009

tsipobike

tsipobike

Member

posts 390

5

….λοιπον????

Μόνο ένας ποδηλάτης μπορεί να καταλάβει γιατί οι σκύλοι κρεμάνε το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου!

5:52 pm
September 11, 2009

nikoslaza

thessaloniki

Member

posts 103

6

Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγω κάποτε, δοκίμασα και έτριψα λίγο τα τακάκια των φρένων ισα ισα για να μην είναι τόσο λεία η επιφάνεια τους και η δουλειά έγινε. Λίγο πατεντιάρικο αλλα μου έκανε δουλειά…

Edit: Α, τωρα είδα οτι το δοκίμασες ήδη αυτο. :)

Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.

6:53 pm
September 11, 2009

NoNos

Member

posts 16

7

Συμφωνώ με Gareth…

1. Πάρε ένα καθαρό πανί και πότισε το με οινόπνευμα….τρίψε καλά όλο το στεφάνι μέχρι να γυαλίσει…και μετα καθάρισε και τα τακάκια…στο τέλος δοκίμασε αν τρίζει ακόμα το φρένο…

2. Αν συνεχίζει να τρίζει…έλεγξε αν τα V-brake σου, είναι καλά βιδομένα πάνω στο ποδήλατό σου…

Ελπίζω να βοήθησα…:-)

2:48 pm
September 18, 2009

kostependrhs

Member

posts 49

8

Παιδιά ευχαριστώ γιά τις απαντήσεις! Το μόνο που δεν είχα δοκιμάσει ήταν το οινόπνευμα. Το έκανα κι αυτό αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η μάλλον με το αντίστροφο αποτέλεσμα. Πιό πολύ τσιρίδα λόγω στιλπνότητας!

Δείτε ενημερωτικά πως προτείνει η swissStop να τοποθετούνται τα τακάκια http://www.swissstop.ch/Installation.aspx   (τα δικά μου ήταν τα viking). Ομως δεν υπήρξε καμμία διαφορά.

Το πρόβλημα περιορίστηκε πολύ και σχεδόν λύθηκε, βάζοντας ξανά τακάκια ίδιας μάρκας με το υπόλοιπο φρένο (promax).

10:11 pm
May 22, 2010

strouf

New Member

posts 2

9

Κάτι άλλο που βοηθάει στο να σταματήσει ή έστω μειωθεί το σφύριγμα, είναι το να μειώσουμε την απόσταση που έχει το τακάκι από τη σιαγόνα του φρένου. Παρατηρήστε πως το τακάκι έχει στον άξονα- βάση του δύο ζευγάρια ροδέλες- αποστάτες. Το ένα σετ είναι παχύτερο από το άλλο. Φροντίζουμε το παχύτερο σετ να βρίσκεται από την έξω πλευρά , αμέσως πρίν το παξιμάδι που τα σφίγγει δηλαδή.. Με αυτόν τον τρόπο το τακάκι είναι λιγότερο επιρρεπές στην ταλάντωση η οποία προκαλέι το τρίξιμο.

Άλλη λεπτομέρεια τώρα, στη ρύθμιση. Δίνουμε λίγη κλίση (toe in ) στο τακάκι ώστε το εμπρός μέρος να πατάει στη ζάντα πρώτο. Εκτός από κάποια πλαστικά που πωλούνται για να βοηθάνε σε αυτή τη ρύθμιση, μπορόυμε να παρεμβάλουμε την άκρη από ένα ξύλινο μανταλάκι μεταξύ του στεφανιού και του τακακιού.

8:23 pm
June 7, 2010

hastalavictoria

Member

posts 17

10

Καλησπέρα!

Μόλις έκανα εγγραφή στο φόρουμ επειδή ήθελα μια συμβουλή για αυτό το σφύριγμα (το οποίο όμως στη δική μου περίπτωση συνοδεύεται από το ότι τα φρένα δεν πιάνουν καλά). Όλη η ιστορία ξεκίνησε όταν το έτερον μου ήμισυ αποφάσισε να μου λαδώσει την αλυσίδα και έβαλε κάποιο παράξενο spray κατά της υγρασίας… όχι μόνο στην αλυσίδα αλλά και στα φρένα και παντου…Yell

Τρίψιμο με γυαλόχαρτο, καθάρισμα στα στεφάνια, ρύθμισή στα τακάκια… όλα αυτά είχαν κάποιο αποτέλεσμα μέχρι που σήμερα είπα να πεταχτώ μια βόλτα μέχρι το ΙΚΑ Ευόσμου και στην επιστροφή πάλι άκουσα αυτό το σπαστικό σφύριγμα και ένιωσα ότι η ρόδα "γλυστράει" ανάμεσα στα τακάκια και δεν σταματάει σωστά… Όταν έφτασα σπίτι το στεφάνι ήταν εντελώς μαύρο.

Πρέπει να ομολογήσω πως με φοβίζει λίγο αυτή η κατάσταση…

Συμβουλές; Ιδέες;   

giant x-sport 4

1:06 am
June 8, 2010

Faidon

Faidon

Admin

posts 906

11

Δοκίμασες όλα όσα λένε οι από πάνω;
Και το toe in που λέει ο strouf;

11:10 am
June 8, 2010

hastalavictoria

Member

posts 17

12

Όλα, εκτός από το τελευταίο, το toe in. Δεν έχω ιδέα για ποια "πλαστικά" μιλάει ο  strouf αλλά δεν πειράζει… θα ρωτήσω. Θα το δοκιμάσω σήμερα ή αύριο και θα γράψω τι έγινε.

giant x-sport 4

12:08 pm
June 8, 2010

koutote

Member

posts 58

13

hastalavictoria said:

Όλη η ιστορία ξεκίνησε όταν το έτερον μου ήμισυ αποφάσισε να μου λαδώσει την αλυσίδα και έβαλε κάποιο παράξενο spray κατά της υγρασίας… όχι μόνο στην αλυσίδα αλλά και στα φρένα και παντου…Yell

Συμβουλές; Ιδέες;   

Kαλύτερη η πρόληψη απο την καταστολη…:

Μην αφήνετε το "ετερον ημισυ" να ακουμπα  your beloved bike….Cool

1:24 pm
June 8, 2010

hastalavictoria

Member

posts 17

14

Post edited 12:34 pm – June 8, 2010 by Faidon

koutote said:

Μην αφήνετε το "ετερον ημισυ" να ακουμπα  your beloved bike….Cool

Η αλήθεια είναι ότι του είπα να μη κάνει καμιά χαζομάρα αλλά ο άνθρωπος δεν μπορεί χωρίς πειράματα ακόμα κι αν είναι να σκοτωθώ  άδικα Wink

Μήπως… λέω τώρα… μήπως πρέπει να φύγει αυτό το σπρέυ και από την αλυσίδα;

giant x-sport 4

2:38 pm
June 8, 2010

Faidon

Faidon

Admin

posts 906

15

Post edited 12:38 pm – June 8, 2010 by Faidon

Αν αυτό το σπρέυ που λες είναι λάδι τύπου WD40, τότε ναι! Πρέπει να σκουπίσεις την αλυσίδα και να βάλεις κανονικό λάδι, σε υγρή μορφή!

Αυτό το σπρέυ δεν είναι για να το χρησιμοποιείς για λάδωμα. Το βάζεις κάπου να πάρει την υγρασία και τη σκουριά, μετά το σκουπίζεις και μετά βάζεις κανονικό λάδι για μόνιμη προστασία από υγρασία και σκούριασμα. Και δεν εννοώ ελαιόλαδο!

2:56 pm
June 8, 2010

hastalavictoria

Member

posts 17

16

Μάλιστα… γθατί ο "μάστορας" μου είπε ότι θα φύγει μόνο του το σπρέυ και αναρωτήθηκα πως είναι δυνατόν,.. εντάξει,.. θα το κάνουμε κι αυτό

giant x-sport 4

3:35 pm
June 8, 2010

Faidon

Faidon

Admin

posts 906

17

Ε κοίτα! Αν το αφήσεις θα εξατμιστεί σύντομα, μετά πάντως θέλει να βάλεις κανονικό λάδι.

Γενικά το WD40 είναι για να ξεσκουριάζεις πράματα, όχι για να τα λαδώνεις.

6:23 pm
June 8, 2010

hastalavictoria

Member

posts 17

18

Ναι αλλά ΠΡΙΝ εξατμιστεί δεν θα προλάβει να βλάψει τα πλαστικά εξαρτήματα;

giant x-sport 4

10:51 pm
June 8, 2010

Faidon

Faidon

Admin

posts 906

19

Post edited 9:27 am – June 9, 2010 by Faidon

Το θέμα είναι ότι αυτό το σπρέυ διώχνει το κανονικό λάδι και όταν εξατμιστεί τα μεταλλικά μέρη μένουν απροστάτευτα.

12:06 am
June 9, 2010

panos

admin

Admin

posts 1221

20

εμένα μου έχει πει ποδηλατάς ότι τρώει σιγά σιγά τα σίδερα. Μήπως χαλάει σιγά σιγά και τα πλαστικά? Για το WD-40 λέω πάντα.

Περισσότερα Ποδήλατα-Ποδηλατόδρομοι. Ποδήλατα σε Λεωφορεία Τρένα και Μετρό!!