| User | Post |
|
11:54 pm November 15, 2009
| sotiris
| | |
| Member | posts 4 | |
|
|
Παιδιά γειά σας! Με χαρα μόλις έκανα register στο site σας. Λοιπόν έχω ένα θέμα (ταξιδιωτικό…) και θέλω να βάλω υδραυλικό δισκόφρενο στο ποδήλατο μου ( πρόκειται για τροποποιημένο mountain bike για αναγκες κάλυψης πολλών χιλιομέτρων με σχάρα κτλ…) και συγκεκριμένα στον εμπρός τροχο και αν γινεται να βαλω 28άρηδες τροχους (τώρα έχει 26άρηδες).Απο ανταλλακτικά στη Θεσσαλονίκη δεν ξέρω πολλά… γι΄αυτό θα σας ήμουν ευγνώμων αν μπορουσατε να με καθοδηγήσετε κάπως προς καλή τιμή (πάνω απο όλα γιατί φοιτητής είμαι και γω…) και αξιοπιστία…ευχαριστώ
|
|
|
|
|
1:43 pm November 16, 2009
| Evan
| | Θεσσαλονίκη | |
| Member | posts 64 | |
|
|
Καλώς ήρθες Σωτήρη. Θα σου συνιστούσα για υδραβλικό δισκόφρενο, να βάλεις το shimano Deore (BR M-535). Αυτά τα φρένα έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος…η τιμή τους για πλήρες πακέτο (τακάκια, δαγκάνα, δισκόπλακα, μανέτα ) είναι στα 87 ευρώ περίπου το ένα. Άρα εσύ που θες μόνο για μπροστά θα δώσεις 87 ευρώ. Αν κοιτάξεις τιμές http://www.kassimatisbikes.gr/prodcat.php?cat=34 θα δείς ότι είναι το πιο οικονομικό kit που θα βρεις από τη shimano. Οι ανώτερες κατηγορίες είναι ακόμη πιο ακριβές και είναι κυρίως για αγωνιστικό mountainbiking που ακόμη και εκεί θα δείς κάποιους να χρησιμοποιούμ και αυτό το kit . Όσο για τους τροχούς, ανάλογα το πηρούνι που έχεις και το σκελετό. Πρέπει να ρωτήσεις σε ποδηλατάδικο. Θα είναι λογικά πιο άνετο το ταξίδι με 28άρηδες, αλλά μια χαρά είναι οι 26άρηδες. Γιατί θες να μπείς σε αυτή τη διαδικασία?
Θα χαρούμε να σε δούμε στη 2η Ποδηλατοβόλτα αυτοκόλλησης – Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009 στις 17:30 μ.μ. στο Λευκό Πύργο.
|
|
|
2:16 pm November 16, 2009
| msam
| | |
| Member | posts 948 | |
|
|
Σωτήρη καλωσήρθες!
Δεν ξέρω τίποτα για δισκόφρενα, αλλά είπα να σε καλωσορίσω στο site 
|
|
|
5:00 pm November 16, 2009
| panos
| | admin | |
| Admin
| posts 1221 | |
|
|
:) Πλάκα έχουμε!! Γεια σου σωτήρη και από εμένα. Ούτε εγώ ξέρω πολλά τεχνικά ζητήματα αλλά ήθελα να σου πω ότι αν μπεις στο podilates.gr και ρωτήσεις σε εκείνο το forum θα σου απαντήσουν γύρω στα 20 άτομα… Τέτοια ζητήματα τεχνικά είναι αγαπημένα τους..
|
Περισσότερα Ποδήλατα-Ποδηλατόδρομοι. Ποδήλατα σε Λεωφορεία Τρένα και Μετρό!!
|
|
|
6:26 pm November 16, 2009
| amerhix
| | amerhix | |
| Member | posts 36 | |
|
|
Σωτήρη γειάααα σου καλώς μας ήρθες
Λοιποόν έχουμε και λέμε απο τα λίγα που ξέρω κ εγώ:
- Ποδήλατο-ταξίδι καλύτερα με 28αρες
- Δισκόφρενο υδραυλικό για ποδήλατο ταξίδι είναι λίγο άκυρο γιατί πέραν του extra βάρους τα υδραυλικά δισκόφρενα έιναι λίγο "μπαμπέσικα" απο άποψη συντήρησης, θέλουν εξαερισμό και γενικότερα πολύ καλό tuning για να δουλέψουν σωστά πράγμα που δεν θα ήθελες να το κάνεις "στο δρόμο"
- Επιπλέον για να βάλεις ΜΠΡΟΣΤΑ υδραυλικό δισκόφρενο πρέπει να
- δείς τουλάχιστον άν ο άξονας της μπροστίνης ρόδας σου έχει υποδοχή για δισκόπλακα
- checkαρεις αν τα χειριστήρια του μπροστινόυ φρένου και της αλλαγής του μπροστινού δίσκου είναι ξεχωριστά στο ποδήλατό σου και όχι combo.Άν είναι χωριστά έχει καλώς αλλιώς θα πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστό χειριστήριο για να αλλάζεις ταχύτητες μπροστά και να "πετάξεις" αυτό που ήδη έχεις
- με επιφύλαξη γι αυτό το τελευταίο πρέπει να δείς πως θα στηρίξεις την δαγκάνα στο μπροστά πιρούνι αν έχει υποδοχή κ αυτό κτλ αν και νομίζω δεν θα υπάρχει πρόβλημα με αυτό
|
|
|
9:57 pm May 22, 2010
| strouf
| | |
| New Member | posts 2 | |
|
|
panos said:
… αν μπεις στο podilates.gr και ρωτήσεις σε εκείνο το forum …amerhix said:
Επειδή ο Σωτήρης δε ρώτησε εκεί, είπα να έρθω εγώ από εδώ …
Αν και καθυστερημένα φαντάζομαι, να πω τα εξής :
Για να μπεί δισκόφερνο στο ποδήλατό σου, χρειάζεται να υπάρχει η ανάλογη υποδοχή- πρόβλεψη στο πηρούνι, η οποία θα στηρίξει τη δαγκάνα. Χρειάζεται η ζάντα να έχει υποδοχή- πρόβλεψη για να βιδώσει ο δίσκος, χρειάζεται το ανάλογο χειριστήριο !
Πιστεύω πως η διαφορά στην απόδοση δεν δικαιολογεί την φασαρία. Εναλλακτικά υπάρχουν υδραυλικά V-blakes (magura) που αξίζουν τον κόπο αν θέλεις να δώσεις 150€ για το σετ…
Όσο για τον 28" τροχό, πιθανότατα δε θα χωράει στο πιρούνι του ποδηλάτου και θα υπάρξει και πρόβλημα με τα φρένα, καθώς τα τακάκια θα είναι μια ίντσα χαμηλότερα από το στεφάνι.
|
|