Forum

You must be logged in to post

Register? | Lost Your Password?

Search Forums:

Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wildcard Usage:
*  matches any number of characters    %  matches exactly one character

2009 – Το Έτος του "Ποδηλατόδρομου"

UserPost

7:05 pm
August 27, 2009

LamaPower

Member

posts 108

1

Ήρθε η μεγάλη στιγμή γι'αυτό που περιμέναμε όλοι μας…

Ναι είναι γεγονός, ο ποδηλατόδρομος είδη έχει αρχίσει…

Έχουν στρώσει ολόκληρη την Αγ. Δημητρίου…με καλή άσφαλτο, δεν λέω!

Πηγαίνετε φίλοι μου, πηγαίνετε να θαυμάσετε από κοντά,

την αθλιότητα που είχαν το θράσος να ονομάσουν και ποδηλατόδρομο!

Όχι μόνο είναι επικίνδυνος καθώς είχαν την φαεινή ιδέα να βάλουν πασαλάκια σε όλο το μήκος,

αλλά και πολύ στενός που σημαίνει ότι για να κάνεις προσπέραση, που θα την κάνει κάποια στιγμή,

είσαι αναγκασμένος να βγεις έξω από τον “ποδηλατόδρομο”, να προσέχεις τα πασαλάκια

και τα διερχόμενα αυτοκίνητα που τρέχουν με την “ταχύτητα του ήχου”.

Ας κάνουμε κάτι λοιπόν, ας το κάνουμε τώρα προτού προχωρήσουν τα “Χιλιόμετρα της Αθλιότητας”

Αυτός θα μπορούσε να ονομαστεί ποδηλατόδρομος !

http://images.google.com/images?hl=el&sa=1&q=amsterdam+bike+path&aq=f&oq=

9:31 pm
August 27, 2009

Faidon

Faidon

Admin

posts 906

2

Ας ανεβάσει κάποιος καμία φωτογραφία. Εγώ δεν τον έχω δει ακόμα τον ποδηλατόδρομο.

Το πρόβλημα βρίσκεται στον άνθρωπο και συγκεκριμένα στην άθλια χώρα που ζούμε. Πώς να υπάρξει ποδηλατόδρομος χωρίς πασαλάκια; Αφού δε θα το σεβαστεί ο Έλληνας (το κεφαλαίο Ε υπάρχει εδώ για γραμματικούς λόγους και μόνο) …

Εγώ πάντως από το να μας περιορίζουν σε συγκεκριμένα μέρη της πόλης (και μάλιστα τόσο στενά όσο λέτε), προτιμώ την ελευθερία που έχω τώρα.

9:34 pm
August 27, 2009

panos

admin

Admin

posts 1221

3

Έχεις πολύ δίκιο lamapower! Είναι πολύ στενός ποδηλατόδρομος και για να προσπεράσεις δεν χωράνε 2 ποδήλατα.. Άσε που σήμερα κιόλας είδα μηχανάκια μέσα στον ποδηλατόδρομο.

Κανείς δεν μας είπε ότι θα είναι εύκολος ο δρόμος… Συνεχίζουμε πιέσεις για να φαρδύνει(20εκ να πάνε πιο αριστερά τα κολονάκια αρκεί)! Μπορούμε να το κάνουμε και άμεσα πριν συνεχίζουν και στους άλλους δρόμους… Τα βλέπουμε στην συνέλευση.

Το χειρότερο είανι ότι τα λεωφορεία αφήνουν τον κόσμο πάνω στον ποδηλατόδρομο στο σημείο που έχει στάση… Είναι λίγο τραγικό…

Περισσότερα Ποδήλατα-Ποδηλατόδρομοι. Ποδήλατα σε Λεωφορεία Τρένα και Μετρό!!

10:43 pm
August 27, 2009

tsompanos

Member

posts 33

4

Βρε άσε την προσπέραση… Αφού όλοι λίγο-πολύ "γκαζάκιδες" είμαστε αν βρούμε ελεύθερο και ασφαλή δρόμο.

Παράτα και τα κολωνάκια, αφού δεν πρόκειται να κάνεις προσπέραση.

ΤΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΖΕΨΟΥΝ ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟ 1/2 ΤΟΥ ποδηλατόΔΡΟΜΟΥ 'Η ΕΣΤΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΚΑΡΟΥΝ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ;

ΗΛΙΘΙΟΙ – ΒΛΗΜΑΤΑ – ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΙ – ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ!!

12:13 pm
August 29, 2009

dkitsos

Member

posts 351

5

Ας δούμε τη καλή πλευρά

Πάντως εγώ διαφωνώ για το πλάτος(Εννοείται πως χρειάζεται πιο πλατύς ποδηλατόδρομος)…Τουλάχιστον στην Αγ.Δημητρίου…
Θέλω να πω οτι,κανονικα υπάρχουν 2 λωρίδες(υπήρχαν 2 λωρίδες).Τώρα υπάρχει 1 λωρίδα και μισή που όμως δεν εμποδίζει κανένα αυτοκίνητο να χρησιμοποιήσει αυτή τη μισή λωρίδα.Όσες φορές έχω περάσει από εκεί νομίζω πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κάποιο αυτοκίνητο να πέσει πάνω μου αφού πλέον περνάνε πραγματικά πολύ κοντά σου…Οπότε η λύση είναι ή να υπάρχει μία λωρίδα ή δε θα έπρεπε να υπ'ηρχε έτσι ποδηλατόδρομος. Αν αχρηστευτεί η μισή λωρίδα,η Αγ.Δημητρίου θα μείνει μόνο με μία.Ποοολύυ κίνηση.Το θέμα είναι οτι δεν έπρεπε να γίνει τόσο πρόχειρα,ας έπαιρναν το χρόνο τους βρε αδερφέ.

Επειδή όμως αυτό έχουμε τώρα,νομίζω οτι τα πασαλάκια είναι αναγκαία.Αλλίως δε θα υπήρχε ποδηλατόδρομος.Τον καθιστούν λιγάκι πιο ασφαλή και τουλάχιστον δε μπορεί να περάσει από πάνω αυτοκίνητο.Η απόσταση είναι ένα θέμα αφού το σωστό θα ήταν να μν χωράει αυτοκίνητο να περάσει για να παρκάρει,πράγμα που γίνεται.Ακόμη μόνο ένα έχω δει.Αλλά και εδώ μπορούμε να δούμε τη καληηηηηηηη πλευρά….Θα μπορούμε να κολλάμε τα αυτοκολλητάκια μαςWink

10:42 pm
September 2, 2009

kostependrhs

Member

posts 49

6

Ορίστε ο ποδηλατόδρομος.

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=943160

Αυτό που μ' ενοχλεί εμένα είναι οτι πάει περιφερειακά του κέντρου αποφεύγοντας δρόμους όπως η νίκης, τσιμισκή, μητροπόλεως, π.μελά,  σβώλου, και φτιάχνεται κυρίως εκεί που θα δυσαρεστήσει τα αυτοκίνητα λιγότερο αλλά τους πεζούς περισσότερο (πάνω στο πεζοδρόμιο).

Υπάρχει όμως και η θετική ματιά. Δεδομένου οτι το κεφάλαιο “ποδήλατο” είναι ακόμα άγραφος πίνακας στην ελλάδα, ακόμη κι αυτή η σκατούλα μπορεί να δώσει κάποιο εναυσμα γιά πιό εκτεταμένη χρήση του ποδηλάτου.

2:29 am
September 3, 2009

tsompanos

Member

posts 33

7

Τα αυτοκόλλητα θα φτάσουν; Γιατί κάτι ζώα με κάρα σαν το ασημί 307 υπάρχουν άπειρα, ιδίως κάτι πρωινά έξω από το ΑΧΕΠΑ.

Προσοχή στους παππούδες/γιαγιάδες που βγαίνουν στην μέση του ποδηλατοδρόμου και περιμένουν το φανάρι. Επίσης αυτά τα δέντρα δεν μπορούν να τα κλαδέψουν; Και τα κλαδιά δεν μπορούν να τα μαζέψουν;

Μου φαίνεται ποιο ασφαλές να πηγαίνω από τον δρόμο στην αριστερή λωρίδα παρά μέσα από τον ποδηλατόδρομο….

Αυτές οι τρεις επιπλέον παρατηρήσεις για την ώρα… Innocent

7:02 am
September 3, 2009

kostependrhs

Member

posts 49

8

Ποδηλατόδρομος by nght

http://www.youtube.com/watch?v=JGO31kExifo

2:02 pm
September 4, 2009

NoNos

Member

posts 16

9

Καλησπέρα σε όλους..

Lamapower έβλεπα τις φωτό που προτείνεις…και βρήκα αυτή…

http://www.vagabondish.com/wp-content/uploads/narrow-bike-path-amsterdam.jpg

ελπίζω να μη θέλεις να γίνει έτσι ο ποδηλατόδρομος….
Πλάκα κάνω φίλε…..στο Amsterdam και γενικά σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη
είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα και δε μπορούμε να συγκριθούμε μαζί τους…

Εγώ δε καταλαβαίνω κάτι…γιατί έχετε κολλήσει όλοι με τον ποδηλατόδρομο..?..
Δε πρόκειται να γίνει ποτέ ποδηλατόδρομος…βάλτε το καλά στο μυαλό σας….
σταματήστε να προσπαθήτε να φερθείτε ευγενικά σε ένα σύστημα που δέ νοιώθει…
εσύ και οι απόψεις σου δεν υπάρχουν για το σύστημα….
μόνο τα λεφτά που έχεις στη τσέπη σου υπάρχουν…
το σύστημα δε θα σκεφτεί ποτέ το καλό σου γιατί δεν έχει μυαλό…εσύ όμως έχεις…
και αυτό κάνει τη διαφορά….
Το ποδήλατο μπορεί να κινηθεί παντού……
σε πολύ στενούς δρόμους….σε πάρκα…σε πλατείες…σε πεζοδρόμια…στη θάλασσα…στο βουνό…
το ποδήλατο μπορεί να κινήθει παντού….
….και σκέφτομαι…γιατί να διακινδυνέυσω εγω την υγεία μου κινούμενος στο ποδηλατόδρομο
του δήμου Θεσσαλονίκης…??..
….εδώ και χρόνια μετακινούμαι με το ποδήλατο μου με διακριτικότητα και ασφάλεια…
και πηγαίνοντας απο τα στενά…αργά και αθόρυβα…φτάνω στο προορισμό μου…
δε παραπονιέμαι για τίποτα και δε περιμένω να μου πει κάποιος τι πρέπει να κάνω…
κάνω πάντα αυτό που συμφέρει την υγεία και την ασφάλεια μου…
και προτείνω σε όλους τους φίλους να κάνουν το ίδιο…

Ελπίζω να κούρασα μερικά μυαλά..:-)

4:43 pm
September 4, 2009

LamaPower

Member

posts 108

10

Όλα γίνονται δυστυχώς για τα μάτια του κόσμου φίλε μου… για τα μάτια των πολλών.

21 χρόνια βρίσκομαι πάνω σε 2 ρόδες και κινούμαι με τους τρόπους που αναφέρεις ποιό πάνω.

Αυτό έκανα, αυτό κάνω και αυτό θα συνεχίζω να κάνω.

1:05 am
September 5, 2009

Faidon

Faidon

Admin

posts 906

11

Συμφωνώ μαζί σου NoNos (οπότε και με σένα LamaPower). Σκέφτομαι δηλαδή ότι μια χαρά μετακινούμε τόσο καιρό και πάω όπου γουστάρω. Πάνω, κάτω, ανάποδα, ίσως κανονικά. Αν φτιαχτούν ποδηλατόδρομοι θα αναγκάζομαι να πηγαίνω από εκεί και αυτό ίσως με δυσκολέψει. Το θέμα όμως είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται να βγούνε στο δρόμο και να πηγαίνουν "πάνω, κάτω, ανάποδα, ίσως κανονικά". Για αυτούς τους ανθρώπους ο ποδηλατόδρομος είναι αναγκαίος και αν φτιαχτεί μπορεί να τους οδηγήσει στο να αφήσουν το αυτοκίνητο και να πάρουν το ποδήλατο.

1:10 am
September 5, 2009

Stalitsa

New Member

posts 2

12

Ναι εγώ φοβάμαι να πηγαίνω "πάνω, κάτω, ανάποδα, ίσως κανονικά". Γι'αυτό καβαλάω τα πεζοδρόμια….ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟ Yell  Laughing