Forum

You must be logged in to post

Register? | Lost Your Password?

Search Forums:

Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wildcard Usage:
*  matches any number of characters    %  matches exactly one character

Φιλανθρωπικός αγώνας ποδηλάτου

UserPost

3:08 pm
September 4, 2009

panos

admin

Admin

posts 1221

1

Η Κα Πόλλυ πρότεινε στην συνέλευση να διοργανώσουμε έναν ποδηλατικό αγώνα. Οι Συμμετέχοντες θα πληρώνουν ένα ποσό και τα έσοδα θα πάνε σε κάποιον φιλανθρωπικό σκοπό.( μπορούμε να χαρίσουμε 2-3 ποδήλατα…κάτι θα βρούμε)

Είπαμε να το συζητήσουμε εκτενέστερα στην επόμενη συνέλευση.. Το βάζω για να γίνει μια πρώτη κουβέντα και να ενημερωθούν όσοι δεν το ξέρουν… 

Περισσότερα Ποδήλατα-Ποδηλατόδρομοι. Ποδήλατα σε Λεωφορεία Τρένα και Μετρό!!

12:56 am
September 5, 2009

Faidon

Faidon

Admin

posts 906

2

Εγώ δεν κατάλαβα ποιοι θα πληρώνουν. Αυτοί που αγωνίζονται ή αυτοί που βλέπουν;

1:54 am
September 5, 2009

panos

admin

Admin

posts 1221

3

Αυτοί που θα αγωνίζονται…

2:00 am
September 5, 2009

Faidon

Faidon

Admin

posts 906

4

Ε καλά, εμ θα αγωνίζονται εμ θα πληρώνουν;

4:16 am
September 5, 2009

panos

admin

Admin

posts 1221

5

ναι. φιλανθρωπικός helloου?

1:12 pm
September 5, 2009

tsompanos

Member

posts 33

6

Καλά λέει ο Faidon. Aυτό αγγίζει τα όρια του μαζοχισμού. Και πληρώνεις και ιδρώνεις και συνήθως χάνεις; ΑΠΑΠΑΠΑ τι πράγματα είναι αυτά που σκέφτεστε….  Cool

Το βασικότερο είναι το θέμα ασφάλειας. Αν πεταχτεί κανένας Τάκης από το πουθενά θα βρεθούμε κάπου αλλού;

Όποτε πρέπει να μαζευτούν αρκετές συμμετοχές & να πάμε δήμο, τροχαία και όπου αλλού χρειάζεται για να κλείσουν κανέναν δρόμο. Δεν νομίζω για 5 ποδήλατα -δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να πληρώσουν το αστρονομικό ποσό της συμμετοχής Innocent- να κλείσουμε τις Εγνατία – Τσιμισκή – Μητροπόλεως – Αμύνης – Αγγελάκη – Δραγούμη – Βενιζέλου – Αγίας Σοφίας και Νίκης.

Νομίζω ότι αν γίνει σε κάποιον περιφεριακό δήμο θα είναι καλύτερα. Π.χ. προς Θέρμη ή Πυλαία. Και θα έχουμε λιγότερα εμπόδια, πιστεύω, και Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο ο δήμος της. Μαζευόμαστε όλοι σε κάποιο Χαρακτηριστικό σημείο της πόλης και πάμε προς ένα αντίστοιχο του δήμου (π.χ. στην πλατεία της Θέρμης), για να το βρει κάποιος που θέλει να έρθει μόνος του ή με την παρέα του.

Κυριακή είναι η μόνη ημέρα για τέτοια events. Λιγότερη κίνηση, περισσότερος ελεύθερος χρόνος κτλ κτλ κτλ.

Αγώνας στο βουνό -που δεν έχει αυτά τα κακκάάάάά μεταλλικά τετράτροχα ζώα- δεν παίζει.  Θα μου άρεσε κάτι τέτοιο αλλά δεν έχουμε όλοι MTB. Άμεσα θα αποκλειστούν τα ποδήλατα πόλης. Undecided

Συνοψίζοντας οι προτάσεις:

• Ασφάλεια. Συνεργασία με δήμο & τροχαία απαραίτητη (κατ' εμέ).
  • Εξασφάλιση minimum αριθμού συμμετοχών.
  • Διεξαγωγή σε κάποιον περιφερειακό δήμο της πόλης.
  • Ημέρα διεξαγωγής η Κυριακή.

3:03 pm
September 5, 2009

panos

admin

Admin

posts 1221

7

Συμφωνώ σε όλα εκτός από το να γίνει σε κάποιον δήμο έξω από την πόλη.

Το λέω μόνο και μόνο για να φανούμε μέσα στην πόλη…

Μπορούν επίσης να γίνουν 2 διαδρομές οι μισοί με mountain να πάνε στο δάσος και εμείς (της πόλης) να πάμε στην θάλασσα…

Ιδέες ρίχουμε…πόσο λέτε η συμμετοχή? 10€?

3:23 pm
September 5, 2009

Faidon

Faidon

Admin

posts 906

8

Μα είναι δυνατόν να πληρώνουν οι συμετέχοντες; Πόσα λεφτά θα μαζευτούνε; Και επίσης νομίζω ότι η Κα Αυτή εννοούσε τα λεφτά να πάνε στην ομάδα. Νομίζω δηλαδή.

4:57 pm
September 5, 2009

val

val

Member

posts 115

9

Οχι, δεν εννοουσε να πανε στην ομαδα. Ειπε ξεκαθαρα οτι αντι για φεστιβαλ (αν και το ενα δεν αναιρει το αλλο κατ' εμε) θα της αρεσε η ιδεα διοργανωσης ενος αγωνα που τα εσοδα του θα χρησιμοποιουνταν για φιλανθρωπικο σκοπο, οπως για τον καρκινο η οτιδηποτε. Και μ αυτον τον τροπο και θα μας δουν στην πολη και μεσω της φιλανθρωπιας θα ακουστουμε. Αυτο που δε θυμαμαι καλα ειναι αν ειπε οτι θα πληρωσουν οι συμμετεχοντες, κατι που δε μου φαινεται και πολυ λογικο. Αφου η φιλανθρωπια σχετιζεται με τη θεληση του καθενα, απευθειας οσοι συμμετεχουν "αναγκαζονται" να πληρωσουν ενω μπορει απλα να θελουν να συμμετασχουν και απο την αλλη θα υπαρχει κοσμος που δε θα συμμετεχει αλλα θα θελει να δωσει. Οποτε ας το ψαξουμε διαφορετικα το θεμα των χρηματων.

6:03 pm
September 5, 2009

tsompanos

Member

posts 33

10

Συνήθως σε εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς η συμμετοχή πληρώνεται με κάποιο ΧΥΖ αντίτιμο. Επίσης όποιος θέλει να συνεισφέρει χωρίς να "τρέξει" στον αγώνα θα είναι ευπρόσδεκτο. Το αντίτιμο θα είναι συμβολικό.

Συνεχίζω τις προτάσεις μου με bulletts για να είναι κάπως μαζεμένες:

• Συμμετοχή: 10 € μάξιμουμ. 5 € for me.
  • Τα χρήματα να διατεθούν σε κάποιο ίδρύμα ή στην νομαρχία για τους αστέγους ή για κάποιες ενέργειες που μαζεύουν χρήματα, ρούχα, παιχνίδια στις γιορτές των Χριστουγέννων. Έχω ακούσει ότι γίνεται κάτι σχετικό από το Ράδιο Θεσσαλονίκη. 
  • Επειδή χτυπάει το ευαίσθητο & καχύποπτο θέμα των χρημάτων η διαχείριση των χρημάτων να γίνει από αυτόν φορέα. Κάτι ποιο επίσημο και ξεκάθαρο για όλους.
  • Να βρεθεί χορηγός επικοινωνίας για δύο λόγους α) Να μην είμαστε εμείς & εμείς. β) Να υπάρξει μέσω αυτού η ποιο """"""εξευγενισμένη"""""" προώθηση του ποδηλάτου και της δράσης μας. Κάτι σαν χορηγός επικοινωνίας. γ) Να μην χρειαστεί καν η σκέψη να "μετακομίσουμε" σε άλλον περιφερειακό δήμο.
Πάνο μπορείς να τα γράψεις αυτά για την επόμενη συνέλευση διότι ίσως να μην μπορώ να έρθω λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων; 
Οι προτάσεις είναι ψιλοστοπόδι και ίσως χρίζουν κάποιας βελτίωσης.

6:59 pm
September 5, 2009

val

val

Member

posts 115

11

Μαλιστα… Αφου ειναι να δωσουν οι συμμετεχοντες, σκεφτομαι για να υπαρχει και περα απο τη φιλανθρωπια ενα κινητρο για συμμετοχη, να δοθει στο νικητη του αγωνα ενα βραβειο ας πουμε, που θα φτιαξουμε μονοι μας, του Νο1 ποδηλατη Θεσσαλονικης. Καλα δε θα ναι? Ετσι μπορει να συμμετεχουν περισσοτεροι για να χουν να λενε οτι ειναι οι πιο σουπερ ντουπερ ποδηλατες της πολης! :Ρ Κι απο κει κι επειτα τα αλλα οπως ειπωθηκαν. Αιτηση συμμετοχης κι εγω 5 ευρω θα λεγα και ανοιχτη προσφορα για ολους τους υπολοιπους που θα παρακολουθουν.

10:05 pm
September 6, 2009

Evan

Θεσσαλονίκη

Member

posts 64

12

Εμένα πάντως η ιδέα φιλανθρωπία μου φαίνεται ότι δεν είναι μια από τις κύριες δράσεις που πρέπει να κάνουμε σαν ομάδα!
Ο σκοπός μας είναι η διάδοση του ποδηλάτου σαν μέσο μεταφοράς στην πόλη και πρέπει να κάνουμε πρώτα κινήσεις που θα φανούν στην πόλη, επειδή όντως αξίζει η χρήση του ποδηλάτου από άτομα κάθε ηλικίας.  Οπότε θα μπορούσαμε να κάνουμε την αντίστοιχη δράση με σκοπό να μαζέψουμε ένα ποσό που θα χρησιμοποιηθεί για κάτι που έχει σχέση με το ποδήλατο..όπως για μια επόμενη δράση : επισκευής ποδηλάτων..που έχει κάποια έξοδα! Ακόμη θα μπορούσαμε να αγοράσουμε ένα, δυό ποδήλατα (ανάλογα με το πόσα χρήματα διαθέτουμε) και να τα κληρώσουμε σε μία άλλη δράση μας.Δεν ξέρω αν θα πρέπει να βάλουμε αντίτιμο ή αν απλά να έχουμε το κουτί ενίσχυσης.Ας αρχίσουμε τις δράσεις και αν έχει απήχιση το κουτί δεν χρειάζεται ποτέ να βάλουμε αντίτιμο σε καμία δράση!

Επίσης ποιός μπορεί να επιλέξει σε ποιον θα πάνε τα χρήματα που θα μαζεύψουμε και σε ποιον όχι, αν όντως κάνουμε μια φιλανθρωπία!
Ούτε θα αλλάξουμε κάτι, ούτε θα πει ο κόσμος μπράβο στους ποδηλάτες, γιατί τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιούν και άλλοι φορείς και γνωστές προσωπικότητες με σκοπό την δημοσιότητα. Το κάθε πρόβλημα πρέπει να λυθεί από τη βάση του. Με την προσπάθεια που κάνουμε στη διάδοση του ποδηλάτου ήδη καταφέρουμε να λύσουμε τόσα προβλήματα και να καλυτερέψουμε τη ζωή όσων το επιλέξουν!Αν φυσικά αποφασιστεί η πραγματοποίηση της δράσης, φυσικά και θα συμμετέχω και εγώ! Απλά αυτό πιστεύω για αυτή την ιδέα!

3:27 am
September 7, 2009

Faidon

Faidon

Admin

posts 906

13

Σωστά τα λες. Μάλλον αυτή η ιδέα ξεφεύγει όντως από τα πλαίσια της ομάδας. Αφού εμείς θέλουμε να κάνουμε την ομάδα γνωστή όχι σε όλους, αλλά στους ποδηλάτες. Ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια οργανωμένα να προωθήσουμε το ποδήλατο σε όλους.

10:37 am
September 7, 2009

msam

Member

posts 948

14

Εμένα δεν με βρίσκει αντίθετη η ιδέα της φιλανθρωπικής οργάνωσης αγώνα ή βόλτας.

Απλά θα πρέπει να είναι μαζική και όλοι να δώσουν χρήματα, όσα μπορούν..

Παρόλαυτά μήπως να κοιτάμε ίγο το θέμα των παρατηρήσεων – βελτιώσεων στον ποδηλατόδρομο, καθώς και τα ζητήματα μετρό, οασθ και οσε;;;

Γιατί από όσο καταλαβαίνω αυτά έχουν σχέση άμεση με τις διεκδικήσεις μας και μας βλέπω να ξεφεύγουμε..

1:34 pm
September 7, 2009

Faidon

Faidon

Admin

posts 906

15

Αυτό λέω και εγώ. Μήπως πρέπει στις συνελεύσεις να κανονίζουμε στην αρχή γιατί θα μιλήσουμε ώστε να μην ξεφεύγουμε ιδέα στην ιδέα και καταλήγουμε να συζητάμε κάτι άκυρο; Στην τελευταία συνέλευση ούτε που θίξαμε τα περί μετρό-οάσθ-οσέ.

2:06 pm
September 7, 2009

panos

admin

Admin

posts 1221

16

Αν τα πιάναμε θα τελειώναμε στις 10:30. Εγώ τα είχα σημειωμένα αλλά είπα να μην τα πιάσουμε γιατί θα με παίρναν με τισ ντομάτες επειδή θα τράβαγε πολύ. Θα τα πούμε στην επόμενη..

Για τον ποδηλατόδρομο το πιάσαμε το θέμα αλλά επειδή διαφωνούσαμε μεταξύ μας είπα να το αφήσουμε και πάλι θα πήγαινε πολύ.. Την άλλη φορά και αυτό…

6:19 pm
September 7, 2009

val

val

Member

posts 115

17

Είναι αλήθεια πως όντως έχουμε ξεφύγει απ' αυτά που θα πρεπε να μας απαχολούν περισσότερο στη συγκεκριμένη φάση. Όσο γίνεται κάτι στην πόλη που μας αφορά τόσο άμεσα πρέπει να δώσουμε το παρόν με τις αντίστοιχες παρεμβάσεις-παρατηρήσεις μας. Άσχετα με το αν θα αλλάξει κατι εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε. Κι αφού το φεστιβάλ θα γίνει την άνοιξη, δε νομίζω να γίνει τώρα ο ποδηλατικός αγώνας. Οπότε, συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την ιδέα αυτή, το συζητάμε όταν θα είναι η ώρα (όταν δηλαδή επιλυθούν όσα επείγουν).

6:33 pm
September 7, 2009

panos

admin

Admin

posts 1221

18

Για την φιλανθρωπία που λέμε μπορούμε με τα λεφτά να αγοράσουμε 3-4 ποδήλατα και να τα χαρίσουμε… Οπότε λύνονται πιστεύω αρκετά θέματα με το που θα δώσουμε τα λεφτά και τι θα γίνει..

Η λειτουργία της ομάδας μας βασίζεται στην προώθηση του ποδηλάτου αλλά και στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων του.
Αφού ήταν να κάνουμε το φεστιβάλ το οποίο θα είχε σκοπό το πρώτο σκέλος(την προώθηση του ποδηλάτου) εγώ θα έλεγα να κάνουμε κάτι αντίστοιχο.

Αν κάνουμε συνεχώς διαμαρτυρίες θα μας πάρουν για πολύ γκρινιάριδες. Όντως είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε τις συνθήκες μετακίνησης μας αλλά ας υπάρχει μια εναλλαγή..

Να είμαστε μια χαρούμενοι θετικοί άνθρωποι που τους αγαπάνε όλους και προωθούν το ποδήλατο, μία τσαντισμένοι ποδηλάτες που αν δεν μας κάνουν αυτό που θέλουμε θα τα σπάσουμε όλα!Tongue out

Αν και δεν μας περιορίζει κανείς…Κάνουμε την μία ποδηλατικό φιλανθρωπικό αγώνα και την άλλη ντου στο οσε με τα ποδήλατα!!!

8:00 pm
September 7, 2009

msam

Member

posts 948

19

Ωραία όλα αυτά και δεν διαφωνώ.

Αλλά ρε παιδιά ο ποδηλατόδρομος ΤΩΡΑ κατασκευάζεται. Αν δεν υποβάλλουμε τώρα παρατηρήσεις και αν δεν διεκδικήσουμε ΤΩΡΑ συνδυασμένα τα θέματα επιβίβασης των ποδηλάτων στα ΜΜΜ τότε τι κάνουμε;

Γιατί αν είναι να το παίζουε καλοί και να ασχολούμαστε με φρου φρου και αρώματα τι νόημα έχει;

Και για να μην παρεξηγηθώ:

Και το αδιάβροχο χρειάζεται

Και η φιλανθρωπία χρειάζεται

Και η αφίσα για τους πρωτοετείς

Και τα πέταλα

Και οι βόλτες..

Αλλά όλα αυτά είναι κατά τη γνώμη μου δευτερεύοντα..αυτό που προέχει τώρα που γίνονται τα έργα είναι οι υποδομές και η προσπάθεια σε όλα τα πεδία, όσον αφορά υπηρεσίες ΜΜΜ κτλ

8:47 pm
September 7, 2009

panos

admin

Admin

posts 1221

20

Τα κάνουμε όλα και συμφέρουμε!!!

Θα τα κάνουμε όλα!!!