| User | Post |
|
4:24 pm October 24, 2009
| giorgos_bek
| | giorgos_bek | |
| Member | posts 392 | |
|
|
Λοιπόν παίδες,
σήμερα για πρώτη φορά συνάντησα τους ποδηλατο-αστυνόμους. Και φυσικά δεν μπόρεσα να κρατηθώ και τους ρώτησα αν στις αρμοδιότητές τους συμπεριλαμβάνεται η προστασία του δικτύου των ποδηλατόδρομων. Η απάντηση ήταν "ναι, αλλά μόνο όσον αφορά τη Νέα Παραλία και το υπόλοιπο της παραλίας μέχρι τον Λευκό Πύργο", ούτε καν μέχρι το λιμάνι δηλαδή! Και όταν τους ρώτησα "γιατί ρε παιδιά δεν κάνετε βόλτες σε όλο το δίκτυο των ποδηλατόδρομων, π.χ. σε Δωδεκανήσου και Στρατού που γίνεται χαμός;" η απάντηση ήταν ότι "εδώ τα φτήνουμε στην κούραση πέρα δόθε στη Νέα Παραλία… αν τεθεί θέμα περιπολίας του συνόλου του δικτύου, θα έπρεπε να στελεχωθεί με περισσότερα άτομα η υπηρεσία". Άρα ευθύνη για το υπόλοιπο, συμπέρανε (η πολύ ευγενική ποδηλατο-αστυνόμος που μπήκε στον κόπο να μου απαντήσει), έχει η δημοτική αστυνομία. Τρέχα γύρευε δηλαδή… κουράζονται τα παιδιά!
Σήμερα, που πέρασα πάλι από Στρατού και διάφορα άλλα σημεία του ποδηλατόδρομου, διαπίστωσα ότι δεν έχει γίνει ούτε μισό βήμα προόδου για τη διαφύλαξη του ποδηλατόδρομου. Σε πολλά σημεία μάλιστα, δεν ξέρω πως τα κατάφεραν, έχουνε ξηλώσει τις προστατευτικές μπάρες και είναι σκόρπιες μέσα στον ποδηλατόδρομο, οπότε αν είναι κανείς αφηρημένος, τρώει ανετότατα τα μούτρα του! Άσε που τον έχουνε στενέψει τραγικά… δεν μπορώ να καταλάβω γιατί! Μήπως να ετοιμάζουμε σιγά-σιγά καμιά ακόμα δράση;;;
Υ.Γ. Πάνο δε πιστεύω να σ' ενοχλούν και τα υπογραμμισμένα ε; Είπα να μη βάλο bolt..
|
|
|
5:48 pm October 24, 2009
| Faidon
| | Faidon | |
| Admin
| posts 906 | |
|
|
Βάζε bolt βρε. Τα bolt βοηθάνε. Τα κεφαλαία δε βοηθάνε.
|
|
|
7:28 am December 2, 2009
| kostependrhs
| | |
| Member | posts 49 | |
|
|
Και αναρωτιόμουν γιατί τους ποδηλάτες αστυνομικούς τους βλέπω μόνο στην παραλία… Γιατί φαίνεται οτι αν περιπολούν κι αλλού ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ.
Δικαιολογίες ως συνήθως.
Οι "ποδηλατόδρομοι" είναι 12χλμ. Εχουν ηλεκτρικά ποδήλατα και άσε που τους έχει εκπαιδεύσει και το bikerespect…
|
|
|
9:52 am December 2, 2009
| giorgos_bek
| | giorgos_bek | |
| Member | posts 392 | |
|
|
Αλήθεια τους έχει εκπαιδεύσει το bikerespect; Αυτό δεν το ήξερα… Η πλάκα είναι ότι έχω πολύ καιρό πλέον να τους δω (ακόμα και στην παραλία).Μάλλον με τα κρύα δεν μπορούν τα παιδιά!
Προχτές πάντως που περνούσα από την Στρατού (στο ύψος της ΕΡΤ3) κάτι πήρε το μάτι μου από "φορτωμένα" ποδήλατα μέσα στο "πάρκο Ανθοκομικής"… πλησιάζω και τι να δω; 3 ένστολους δημοτικούς ποδηλατο-αστυνόμους να έχουν παρκάρει τα ποδηλατάκια τους και να πίνουν καφεδάκι αραχτοί! Και σκέφτομαι εγώ τώρα, για να ήταν ένστολοι δεν σημαίνει ότι ήταν εν ώρα υπηρεσίας; Είχαν κουραστεί μήπως και ξαπόσταιναν με ένα καπουτσίνο; Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί είναι χάλια η κατάσταση με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια στους ποδηλατόδρομους (δεν τα ισοπεδώνω αι όλα – καλύτερα είναι απ' ότι ήταν πριν ένα μήνα, αλλά ακόμα είναι άσχημα τα πράματα). Αυτό μου θύμισε την περσινή χρονιά που δούλευα σε κάτι γραφεία κοντά στο Παλέ ντε Σπορ και κάθε μέρα που πήγαινα εκεί να πάρω κάνα καφέ ή τίποτα σχετικό ήταν πάντα τα παλικάρια της "ομάδας Δέλτα" αραγμένα για καφέ, τυροπιτούλα κ.λπ… αλλά μιλάμε κάθε μέρα και για ώρες! Σκληρή δουλειά..
|
|
|
1:02 pm December 2, 2009
| Faidon
| | Faidon | |
| Admin
| posts 906 | |
|
|
Μόνο οι γυναίκες αστυνομικοί έχουν ηλεκτρικά ποδήλατα!…
Αυτό που λες ρε συ Ποτιστήρι (giorgos_bek), είναι γενικότερο πρόβλημα του δημοσίου! Τζάμπα πληρώνουν φόρους όσοι πληρώνουν…
|
|
|
2:39 pm December 2, 2009
| LamaPower
| | |
| Member | posts 108 | |
|
|
Α, “εγώ” δεν είμαι σαν τον μπάτσο αστυνομικό, α “εγώ” δεν είμαι εκείνο η το άλλο…
Μήπως θα έπρεπε να δούμε όλοι μας το βαθύτερο εαυτό μας δηλαδή το “εγώ”?
Ίσως τότε θα δούμε οτι απλά κάνουν την δουλειά τους και προσπαθούναι όπως όλοι μας να γίνουν καλύτεροι μέρα με την μέρα!
|
|
|
6:41 am December 3, 2009
| Faidon
| | Faidon | |
| Admin
| posts 906 | |
|
|
Συμφωνώ με το να δούμε τον εαυτό μας και να τον κρίνουμε. Αλλά δε νομίζω ότι μεγάλο ποσοστό αστυνομικών προσπαθεί να γίνουν καλύτεροι. Ακόμα και αυτοί που προσπαθούνε παρασύρονται στο τέλος από τους υπόλοιπους και ρεμαλιάζουν και αυτοί.
|
|
|
8:28 am December 3, 2009
| kostependrhs
| | |
| Member | posts 49 | |
|
|
|
1:17 pm December 3, 2009
| tsipobike
| | tsipobike | |
| Member | posts 390 | |
|
|
αυτό με τα λεγόμενα μαθήματα εγώ πάντως το είδα ως θετικό και μόνο….
Όχι από την πλευρά την δημοσιοσχετίστικη προς τον αγαπητο δήμαρχο μας, όσο από το να βλέπουν και να μαθαίνουν οι ίδιοι οι δημοτικοί αστυνομικοί τί είναι οι ποδηλατες της πόλης αυτης και οι ποδηλατο-ομάδες… Ότι δηλαδή είμαστε καθημερινοι ανθρωποι που κάνουμε τις δουλειες και τις μετακινησεις μας ποδηλατωντας και ότι εχουμε αναγκη απο την αστυνόμευση στην παραλία, πρωτίστως για την ασφάλεια μας.. Οτι η παραλια δεν ειναι μόνο ο ποδηλατοδρομος του αργοσχολου ποδηλατο-τουρίστα (καλός ειναι κι αυτός και μου αρέσει και τον ζηλευω για το προνόμιο!!!!!), αλλά είναι πανω απο ολα ενας ΔΡΟΜΟΣ. Το να υπάρχουν καλές σχέσεις μαζί τους, επί της ουσίας και της καθημερινοτητας βεβαίως, όχι μόνο στα περιοδικά και τον τύπο, θα είναι προς όφελος μας.
|
Μόνο ένας ποδηλάτης μπορεί να καταλάβει γιατί οι σκύλοι κρεμάνε το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου!
|
|
|
11:30 am December 4, 2009
| msam
| | |
| Member | posts 948 | |
|
|
Τσίπο ωραία αυτά που λές, αλλά δεν νομίζω ότι έμαθαν για κάποια ομάδα πέρα από το br..
Επίσης δεν θεωρώ ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους, γιατί αν ήταν έτσι δεν θα χρειαζόμασταν ούτε αυτοκολλήσεις, ούτε να καλούμε την τροχαία για παραβάσεις στον ποδηλατόδρομο και την παραλία.
Τους βλέπω ως κίνηση εντυπωσιασμού του ατσαλάκωτου..Γιατί αν ήθελε να είναι κάτι άλλο θα μας λάμβανε και υπόψη του και θα έκανε και σωστά τη δουλειά του και θα είχε σνολική στρατηγική για το ποδήλατο.
|
|
|
12:40 pm December 4, 2009
| giorgos_bek
| | giorgos_bek | |
| Member | posts 392 | |
|
|
|
3:32 pm December 4, 2009
| mantha
| | |
| Member | posts 11 | |
|
|
Το γεγονος πως δεν κανουν καλα την δουλεια τους ειναι προφανες. Αλλα, αναρωτιεμαι, ποιος του δημοσιου την κανει σωστα? Απο την στιγμη που αστυνομικος βλεπει παρανομα παρκαρισμενο αυτοκινητο και μετα απο προτροπη σου εξακολουθει να μην κανει κατι, απλα σου απανταει οτι αυτο ειναι υποθεση της τροχαιας, τι περιμενουμε?- και ειχα την εντυπωση οτι ο ρολος και η υποχρεωση των αστυνομικων ειναι να επιφερουν την ταξη.
Παντως για να προσφερω μια "μικρη ανακουφιση", τους πετυχα την προηγουμενη βδομαδα στη Στρατου μπροστα απο το Μουσειο Βυζαντινου Πολιτισμου. Λετε να επεκταθηκε το πεδιο δρασης τους?!!
|
|
|
4:22 pm December 4, 2009
| giorgos_bek
| | giorgos_bek | |
| Member | posts 392 | |
|
|
Εκεί πάνε για καφέ ρε συ! Δεν τα έμαθες; Επεκτάθηκε το πεδίο αράγματος…
|
|
|
6:17 pm December 4, 2009
| tsipobike
| | tsipobike | |
| Member | posts 390 | |
|
|
Εγω εξακολουθώ να μην τα έχω μαζί τους. Δεν φταίνε αυτοί που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους.
Κατηγορώ όλους τους δημοσιους ότι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους π.χ. στις υπηρεσίες οι οποίοι φαρδοκωλιάζουν σε ένα γραφείο με φραπε και μπουγάτσα ενώ στην ουρά περιμένει κοσμάκης έρμος να εξυπηρετηθεί, αλλά αυτό είναι διαφορετικό. Αν τους έχουν δώσει γραμμή να πηγαινοέρχονται πάνω-κατω και απλα να κανουν συστάσεις (δεν ξέρω καν αν κάνουν και αυτό), τότε την δουλειά τους την κάνουν μια χαρά. Δε νομίζω ωστόσο ότι απο τους "επάνω" εχουν εντολές για περισσότερες πρωτοβουλίες και δράσεις τις οποίες δεν εκτελούν γιατί έτσι γουστάρουν. Το πράγμα βρωμάει από πάνω. Αυτούς πρέπει να ταρακουνήσουμε (κομματάκι δύσκολο, μην ξεφύγει καμία τρίχα από την χωρίστρα….). Όχι να τα βάζουμε με τα όργανα τους και να τους κοροϊδεύουμε. Όσο για την "εκπαίδευση" από το br, νομίζω πάλι ότι δεν καταλάβατε τί εννοούσα. Ήταν μία από τις λίγες φορές που ο δήμος (έμμεσα) ήρθε σε επαφή με τους κοινούς ποδηλάτες. Και εννοώ τον ουσιαστικό δήμο, αυτόν που βγαίνει στους δρόμους και έχει πραγματική εικόνα, όχι τους "γραφειάτους" που λένε παχιά λόγια από τις καρέκλες τους. Σίγουρα κάποιες αναφορές των ποδηλατοαστυνόμων θα πηγαίνουν σε κάποιον ανώτερο και εκεί πρέπει να επικεντρωνόμαστε. Το ότι πίσω από το πανηγυράκι αυτό έτριβε τα μουστάκια του ο ατσαλάκωτος επειδή θα τον έγραφαν στα κοσμικά και θα έκανε φιγούρα στο τβ100, ε χαίρω πολύ, αυτό ήταν και θα είναι φαινόμενο της πόλης.
|
Μόνο ένας ποδηλάτης μπορεί να καταλάβει γιατί οι σκύλοι κρεμάνε το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου!
|
|
|
1:29 am December 7, 2009
| stavrosmd
| | |
| Member | posts 15 | |
|
|
Τα παιδιά πάντως τα είδα πάλι χτες και εγω παραλία μεριά οπότε άκυρο για το κρύο…είναι σκληραγωγημένοι…αν και απ΄ότι είδα Bottechia fitness μοντέλα είχαν δεν τη βλέπω και πολύ δύσκολη μια β΄λτα σε όλο το μήκος του ποδηλατόδρομου με μια στοιχειώδη φυσική κατάσταση..
|
|