| User | Post |
|
3:25 pm January 24, 2011
| panos
| | admin | |
| Admin
| posts 1230 | |
|
|
- Εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο
- Συνάντηση με Δήμο
- Συμμετοχή στους Επιβάτες Θεσσαλονίκης
- Να κάνουμε κάτι με τις επιστολές που δεν έχουν απαντηθεί…(ΣΑΣΘ-αιτήματα, Μετρό συνάντηση-αιτήματα)
|
Περισσότερα Ποδήλατα-Ποδηλατόδρομοι. Ποδήλατα σε Λεωφορεία Τρένα και Μετρό!!
|
|
|
5:23 pm January 24, 2011
| Arxeos
| | Αγια Παρασκευή Θεσσαλονίκης | |
| Member | posts 130 | |
|
|
Post edited 3:32 am – January 25, 2011 by Faidon
panos said:
- 1) Εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο
- 2) Συνάντηση με Δήμο
- 3) Συμμετοχή στους Επιβάτες Θεσσαλονίκης
- 4) Να κάνουμε κάτι με τις επιστολές που δεν έχουν απαντηθεί…(ΣΑΣΘ-αιτήματα, Μετρό συνάντηση-αιτήματα)
1) Σε ποιό δημοτικό σχολείο;
2) Με Δήμαρχο εννοείς μάλλον;
3) Στους Επιβάτες ή στους Ν. Επιβάτες;
4) Ο.Κ
Μάλλον δεν κατάλαβα τίποτε
Αν είναι κωδικοποιημένα επίτηδες ούτως ώστε να το καταλάβουν μόνο οι μυημένοι No problem αγνόησε το μήνυμά μου.
|
|
|
6:43 pm January 24, 2011
| nikoslaza
| | thessaloniki | |
| Member | posts 105 | |
|
|
Post edited 3:33 am – January 25, 2011 by Faidon
Arxeos said:
Αν είναι κωδικοποιημένα επίτηδες ούτως ώστε να το καταλάβουν μόνο οι μυημένοι No problem αγνόησε το μήνυμά μου.
Χαχα μου αρεσε το «μυημένοι», λες και μιλαμε για μασώνους or something! Arxeos ελα στη συνελευση, ολα εκει θα ξεκαθαρισουν ;)
Παρεπιπτοντως στη συνελευση μπορουμε και να συζητησουμε και εκεινο το θεμα με τα κλεμμενα. Θα ηθελα να ασχοληθουμε λιγο και με αυτο. Ενδιαφερομαι πολυ να κανω κατι σχετικα με το θεμα.
|
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
|
|
|
8:57 pm January 24, 2011
| dkitsos
| | |
| Member | posts 352 | |
|
|
|
1:07 am January 25, 2011
| Arxeos
| Member | posts 130 | |
|
|
Το οτι εξακολουθώ και δεν καταλαβαίνω σημαίνει ότι δεν είμαι μυημένος.
Πολύ ευχαρίστως να έρθω στην συνέλευση αρκεί να γνωρίζω που γίνεται. 
|
|
|
9:02 am January 25, 2011
| nikoslaza
| | thessaloniki | |
| Member | posts 105 | |
|
|
dkitsos το εχουν ανεβασει και καπου στο φορουμ αλλα βαριεμαι να το βρω τωρα.
στην Αθηνα εγινε αυτο http://www.cityofathens.gr/node/12886 και ελεγα αν μπορουμε να κανουμε κατι αναλογο ή αν οχι να δουμε αν μπορουμε να αξιοποιησουμε καπως τα μαντρωμενα ποδηλατα που αργοπεθαινουν στις αποθηκες του Δημου-Αστυνομιας ή οποιος τα εχει anyway.
arxeos υπαρχει ανακοινωση στην κεντρικη σελιδα πανω δεξια. επομενη συνελευση Δευτερα 7 Φεβρουαριου στις 20.00 Αγ.Δημητριου 140.
|
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
|
|
|
10:40 am January 25, 2011
| panos
| | admin | |
| Admin
| posts 1230 | |
|
|
Post edited 1:18 pm – January 25, 2011 by Faidon
panos said:
- Συνάντηση με Δήμο
- Να κάνουμε κάτι με τις επιστολές που δεν έχουν απαντηθεί…(ΣΑΣΘ-αιτήματα, Μετρό συνάντηση-αιτήματα)
1) Το Δημοτικό Σχολείο δεν θυμάμαι πιο είναι. Επικοινώνησε η δασκάλα από το σχολείο μαζί μας και θα έρθει στην συνέλευση να συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε.
2)Με το Δήμο Θεσσαλονίκης εννοώ. Τον Δήμαρχο δλδ…
3) Οι Επιβάτες Θεσσαλονίκης είναι μια ομάδα που έγινε με αφορμή τις αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ κι συμμετέχουν πολλές ομάδες σε αυτήν.. http://epibates-thess.blogspot.com/
4)ΟΚ
|
|
|
|
12:36 pm January 25, 2011
| Arxeos
| Member | posts 130 | |
|
|
Post edited 1:18 pm – January 25, 2011 by Faidon
Ok κατανοητά όλα .
Εχω μερικά ερωτήματα ακόμη. Κάθε πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα δεν γίνεται κανονικά ποδηλατάδα;
Η Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου δεν είναι η πρώτη Δευτέρα του Φλεβάρη;
Θα γίνει Συνέλευση αντί της ποδηλατάδας;
Αυτά και ευχαριστώ.
|
|
|
1:27 pm January 25, 2011
| Faidon
| | Faidon | |
| Admin
| posts 916 | |
|
|
Η ποδηλατάδα στην οποία αναφέρεσαι ονομάζεται Critical Mass Ride και δεν διοργανώνεται από τους Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης μόνο επαναναβίωσε από αυτούς. Πλέον δεν διοργανώνεται από κανέναν, οργανώνεται όμως εκείνη την ώρα από όποιους συμμετέχουν σε αυτήν. Η συνέλευση γίνεται μετά από αυτή τη ποδηλατοβόλτα.
|
|
|
7:13 pm January 25, 2011
| Arxeos
| Member | posts 130 | |
|
|
Post edited 11:41 am – January 26, 2011 by Faidon
Εγώ συμμετείχα στην βόλτα που έγινε με την ευκαιρία των γιορτών (Χριστουγεννιάτικη ποδηλατάδα).
Εκεί έμαθα ότι γίνεται κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα.
Αν αυτό είναι λάθος τι να πώ;
Προσωπικά μένω εκτός Θεσσαλονίκης συγκεκριμένα στην Αγία Παρασκευή.
Θελω να διαδοθεί το ποδήλατο σαν μέσον μετακίνησης και μπορώ να κατεβαίνω σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Αν τώρα έχει επικεντρωθεί το θέμα στις συνελεύσεις σε διάφορα μαγαζιά εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να συμμετέχω.
Ζητώ συγγνώμη για το Οf Topic.
|
|
|
9:30 pm January 25, 2011
| msam
| | |
| Member | posts 960 | |
|
|
Ποια μαγαζιά;
Τι εννοείτε;
Τι σχέση έχουν τα μαγαζιά, με το ότι κάλεσε μία δασκάλα σε ενα δημοτικό τους ποδηλάτες θεσσαλονίκης, το ότι ζητάμε από δήμαρχο και αντιδήμαρχο συνάντηση και το ότι θέλουμε να δούμε αν θα στηρίξουμε την πρωτοβουλία κατά της αύξησης στα κόμιστρα του ΟΑΣΘ;
Η συνάντηση που έχουμε μετά το Κριτικαλ Μαςς αποφασίστηκε σε προηγούμενη συνάντηση, γιατί είναι πιο εύκολο μετά από το Κριτικαλ Μαςς να βρεθούμε επιτόπου στο κέντρο.
Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές σε όλους και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Δεν κατάλαβα τι παρανόησες Arxeos αλλά κάτι παρανόησες μάλλον.
|
|
|
1:28 am January 26, 2011
| panos
| | admin | |
| Admin
| posts 1230 | |
|
|
έχει ποδηλατάδα πρώτα και μετά συνέλευση.
18:00(?) ποδηλατάδα. δλδ CMR(Critical Mass Ride) και μετά στις 20:00 συνέλευση.
|
|
|
|
12:06 pm January 26, 2011
| Faidon
| | Faidon | |
| Admin
| posts 916 | |
|
|
Λοιπόν ένα-ένα τα πράγματα.
Arxeos said:
Εγώ συμμετείχα στην βόλτα που έγινε με την ευκαιρία των γιορτών (Χριστουγεννιάτικη ποδηλατάδα).
Εκεί έμαθα ότι γίνεται κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα.
Αν αυτό είναι λάθος τι να πώ;
Η βόλτα στην οποία συμμετείχες (η Χριστουγεννιάτικη βόλτα) διοργανώθηκε όντως από τους Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης. Στη βόλτα που γίνεται κάθε πρώτη δευτέρα του μήνα (Critical Mass Ride) συμμετέχουν οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως πλέον να την διοργανώνουν, απλώς βοήθησαν/οργάνωσαν την αναβίωσή της μέχρι να μπορεί να αργανώνεται από μόνη της. Να γίνει θεσμός.
Arxeos said:
Προσωπικά μένω εκτός Θεσσαλονίκης συγκεκριμένα στην Αγία Παρασκευή.
Θελω να διαδοθεί το ποδήλατο σαν μέσον μετακίνησης και μπορώ να κατεβαίνω σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Αν τώρα έχει επικεντρωθεί το θέμα στις συνελεύσεις σε διάφορα μαγαζιά εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να συμμετέχω.
Ζητώ συγγνώμη για το Οf Topic.
Έχει γίνει γενικά αντιληπτό και κατανοητό από τα μέλη των Ποδηλατών Θεσσαλονίκης ότι δεν γίνεται καμία πετυχημένη προώθηση του ποδηλάτου μόνο με τις ποδηλατοβόλτες. Γι' αυτό το λόγο οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης συναντιούνται τακτικά για να οργανώσουν άλλα θέματα όπως αυτά που διάβασες παραπάνω: Να βοηθήσουμε καθηγητές που θέλουν να μεταδόσουν τη χρηστικότητα του ποδηλάτου σε μαθητές, να αιτήσουμε από το Δήμο/Δήμαρχο περισσότερες υποδομές για το ποδήλατο ή ακόμα να κάνουμε αυτό το φόρουμ/σάιτ πιο ζωντανό και χρηστικό ώστε να μπορείς όντως να διαβάζεις αυτά που διαβάζεις.
Αν δε θέλεις να λάβεις μέρος σε όλα αυτά, μπορείς να συμμετέχεις στο Critical Mass Ride κάθε πρώτη δευτέρα του μήνα και να αναμένεις τις θεματικές (π.χ. Χριστουγεννιάτικη, Αμπιγιέ) βόλτες που διοργανώνουν οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης.
Αν το γεγονός ότι μένεις στην Αγία Παρασκευή δεν αποτελεί εμπόδιο μπορείς να έρθεις σε μία από αυτές τις συναντήσεις και να ζητήσεις να αναλάβεις την οργάνωση μίας θεματικής βόλτας με όποιο περιεχόμενο θέλεις. Έστω "Ποδηλατοβόλτα μεγάλης απόστασης Θεσσαλονίκη-Αγία Παρασκευή".
|
|
|
1:31 pm January 26, 2011
| Arxeos
| Member | posts 130 | |
|
|
Post edited 4:19 pm – January 26, 2011 by Faidon
panos said:
έχει ποδηλατάδα πρώτα και μετά συνέλευση.
18:00(?) ποδηλατάδα. δλδ CMR(Critical Mass Ride) και μετά στις 20:00 συνέλευση.
Ε αυτό ρε παιδιά δεν μπορούσατε να το πείτε εξ' αρχής;
Εδώ ο Φαίδων είπε ότι δεν γίνονται πιά.
Msam οι συνελεύσεις γίνονται στον δρόμο; Σε κάποιον κλειστό χώρο δεν γίνονται;
Δεν είπα τίποτε ούτε για το Δημοτικό ούτε και για την συνάντηση με τον Δήμαρχο. Για αυτά υπάρχουν πιο αρμόδια άτομα (δεν νομίζω ότι πρέπει να πάνε καμμιά 300αριά ποδηλάτες σε αυτές τις εκδηλώσεις αλλά κάποιοι εκπρόσωποι).
Ξαναλέω για να μην παρεξηγούμαι. Μένω και εργάζομαι στην Αγία Παρασκευή. Η δουλειά μου δεν έχει ωράριο (ανοιχτά όλο το 24ωρο). Επειδή μου αρέσει το ποδήλατο και θέλω να διαδοθεί όσο το δυνατόν περισσότερο κυρίως σαν ιδέα, όταν έχει ποδηλατάδα ή Critical Mass όπως το λέτε, είμαι διατεθειμένος να αφήσω την δουλειά μου και να φορτώσω στο φορτηγάκι το ποδήλατο μου, να κατέβω μέχρι την Βούλγαρη και μετά να ξεφορτώσω το ποδήλατο και να έρθω στην ποδηλατάδα. Οπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να το κάνω αυτό ούτε κάθε μέρα, αλλά ούτε και για κινήσεις που δεν χρειάζονται πραγματικά μεγάλο αριθμό ποδηλατών. Η συνάντηση ας πούμε με τον Δήμαρχο θα γίνει με κάποιους εκπροσώπους και όχι με 1207 άτομα που είμαστε όλοι. Πολύ όμως θα ήθελα κάποια στιγμή να βγούμε στους δρόμους με ποδήλατα όχι 1207 αλλά καμμιά 10000 άτομα. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Τελευταία μου ερώτηση: Επειδή εγώ μέχρι τώρα έχω έρθει μόνο στην Χριστουγεννιάτικη βόλτα και δεν γνωρίζω πολλά. Είπαμε 7 Φλεβάρη 6η ώρα το απόγευμα αλλά πού;
Το ρωτάω από τώρα, αν και ξέρω ότι βγαίνει ανακοίνωση, για να έχω το περιθώριο να ρυθμίσω τις δουλειές μου.
Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση και ελπίζω στην κατανόησή σας.
Γιώργος Αράπογλου.
|
|
|
1:48 pm January 26, 2011
| Arxeos
| Member | posts 130 | |
|
|
Post edited 4:20 pm – January 26, 2011 by Faidon
Faidon said:
Λοιπόν ένα-ένα τα πράγματα.
[...]
… βόλτας με όποιο περιεχόμενο θέλεις. Έστω "Ποδηλατοβόλτα μεγάλης απόστασης Θεσσαλονίκη-Αγία Παρασκευή".
Αν και η γνώμη μου είναι λίγο διαφορετική στο αν είναι πετυχημένη η προώθηση ή όχι θα πώ απλά ότι το μεγαλύτερο κέρδος για εμένα είναι ότι οι οδηγοί σε προσέχουν πολύ περισσότερο από ότι τα παλαιότερα χρόνια. Οταν το αντιληφθούν αυτό μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου τότε θα ξεκινήσουν πολλοί περισσότεροι να κινούνται στην πόλη με ποδήλατο που τώρα φοβούνται μην τους κόψει κάποιος το νήμα της ζωής τους.
Οι ποδηλατόδρομοι για εμένα είναι δευτερεύων, από την στιγμή που οι οδηγοί θα αρχίσουν και θα με προσέχουν <<σαν τα μάτια τους>> θα μπορώ να κινούμαι στον δρόμο κανονικά, είτε είναι μόνο για ποδήλατα, είτε είναι για όλα τα τροχοφόρα.
Σκεφτείτε ότι οι δρόμοι μέσα στην πόλη δεν μπορούν να φαρδύνουν και η κατάληψη έστω και ενός μέτρου για ποδηλατόδρομο μπορεί να γυρίσει κάποιους εναντίον μας γιατί με αυτόν τον τρόπο επιδεινώνεται το κυκλοφοριακό(εφόσον ο δρόμος για τα αυτοκίνητα στενεύει). Μην ξεχνάμε ότι πολλοί εξ' ορισμού δεν μπορούν να κινηθούν με μέσα μαζικής μεταφοράς,ποδήλατα και ταξί λόγω της εργασίας τους και πρέπει να κατέβουν με το δικό τους αυτοκίνητο.
|
|
|
3:03 pm January 26, 2011
| msam
| | |
| Member | posts 960 | |
|
|
Συγγνώμη arxeos αλλά το σχόλιό σου που τέθηκε έτσι: "Αν τώρα έχει επικεντρωθεί το θέμα στις συνελεύσεις σε διάφορα μαγαζιά εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να συμμετέχω." ήταν κακώς διατυπωμένο γιατί είναι σαν να λες ότι είμαστε κακοί που πάμε σε κάποιο μαγαζί.
Χειμωνιάτικα μες να κάνουμε συναντήσεις σε πάρκα και δρόμους;
Το καλοκαίρι αντίστοιχα πάμε σε κάποιο αναψυκτήριο στην παραλία ή σε κάποιο πάρκο, αλλά το χειμώνα χρειαζόμαστε ένα κλειστό χώρο.
Αυτά.
Όσο για το κρίτικαλ μαςς γίνεται κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα με συνάντηση στις 18:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.
Και το καλοκαίρι γίνεται η συνάντηση στις 19:00.
Οπότε είτε το δεις στο site είτε όχι είναι στάνταρ ημερομηνία.
Αυτά.
|
|
|
10:29 pm January 26, 2011
| Arxeos
| Member | posts 130 | |
|
|
Post edited 3:42 am – January 27, 2011 by Faidon
msam said:
… ήταν κακώς διατυπωμένο γιατί είναι σαν να λες ότι είμαστε κακοί που πάμε σε κάποιο μαγαζί.
Μάλλον το είδες έτσι εσύ.
Δεν χαρακτηρίζω κανέναν κακό και μάλιστα εμμέσως. Οτι λέω το λέω απ΄ευθείας και όχι με σπόντες(αν θα με γνωρίσεις θα το διαπιστώσεις).
Δεν με ενοχλεί το ότι γίνονται σε μαγαζί, αλλά ο καπνός του τσιγάρου που είμαι αλλεργικός εδώ και 10 χρόνια και με αναγκάζει να μην πηγαίνω σε κλειστούς χώρους, γιατί δεν θέλω να μαλώνω με τους θεριακλήδες, αλλά ούτε και να βγάζω τα άντερά μου από τον επίμονο βήχα που συνήθως (αν δεν εγκαταλείψω έγκαιρα τον χώρο) καταλήγει σε εμετό.
Ελπίζω λοιπόν να καταλαβαίνεις τον προβληματισμό μου και να μην με παρεξηγείς.
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες του Critical Mass.
|
|
|
1:59 pm January 29, 2011
| panos
| | admin | |
| Admin
| posts 1230 | |
|
|
Ανακεφαλαιώνω
- Συνάντηση με Δήμο
- Κάτι αντίστοιχο με τα κλεμμένα που έκαναν στην Αθήνα
- Ποδηλατοπορεία για τις ποδηλατοκλοπές
|
|
|
|
12:01 am January 30, 2011
| dkitsos
| | |
| Member | posts 352 | |
|
|
Post edited 12:02 am – January 30, 2011 by dkitsos
σαν ιδέα μου έσκασε αλλα ίσως είναι ιδιαιτέρως επίφοβο..αν βλέπαμε οτι δεν υπάρχει σημαντικός αριθμός στις συνελεύσεις να τις κανονίζαμε ιντερνετικά. Δηλαδή εγώ που δε θα μπορέσω να έρθω λόγω προγράμματος κάθε δευτέρα, όπως και ο παναγιώτης, ή ο αρχέος και πολλοί άλλοι που μπορεί να θέλουν και να μν μπορούν αλλά θέλω να θίξω κάποια θέματα….
δλδ να κανονιζόταν μία συγκεκριμένη μέρα και ώρα ωστε να έβγαινε κάποτε η απόφαση και λέγαμε οτι κραταει για 2 ώρες η συζήτηση-φηφοφορία πάνω σε αυτο και αυτό το θέμα και μετά απο τις 2 ώρες,αυτόματα δε μπορούσες να ποστάρεις
έτσι και γλυτώνεις την αναμονή για κάποια θέματα μέχρι να ξεκινήσει η συζήτηση και μπορείς να είσαι στη δουλειά σου μπροστά στον υπολογιστή
τωρα θα μου πείτε, έχουμε γίνει ιντερνετ φρικς ούτως ή άλλως και οτι η συνάντηση έχει και κοινωνικό ενδιαφέρον και όλα τα θετικά στην πραγματική γνωριμια και όχι οταν γίνεται μέσω φεισμποοκ,μσν,μειλ….αποξενωση,ε οχι και εδώ…
τεσπα,εγω το λέω ώστε να συζητηθεί στη συνέλευση μιας και δε μπορει να παρθει έτσι αυτή η απόφαση αλλα μιας και δε θα είμαι θα ήθελα κάποιος να το θίξει και αυτο και η δικιά μου άποψη δε ξερω ακόμη ποια είναι,γιατι για να λύσεις ένα θέμα πρεπει να συζητησεις πρωτα και μέσω υπολογιστή δε γίνεται τοσο έυκολα(να ένα επιχείρημα για να μν το κανουμε,αλλα απο την άλλη αν το δούμε απο τη μεριά της αποξένωσης και οτι ειναι ωραια να αραζεις και να συζητας,υπάρχουν και οι βόλτες για κοινωνικοποίηση μπλα μπλα μπλα)
συγχωρέστε το μπερδεμενο μυαλό μου αλλα μόλις τελείωσα απο την εργασία που για άλλη μια φορα με ανάκασε να είμαι στον υπολογιστή απο τις 2 το μεσημέρι
αυτα τα ολίγα
|
|
|
11:58 am February 8, 2011
| msam
| | |
| Member | posts 960 | |
|
|
Αποφάσεις:
- Εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο – Θα κάνουμε επαφή για να βρεθεί μία ομάδα μαζί τους
- Συνάντηση με Δήμο – DONE
- Συμμετοχή στους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Αποφασίστηκε ΝΑΙ ότι τους στηρίζουμε
- Κάτι αντίστοιχο με τα κλεμμένα που έκαναν στην Αθήνα – Δεν έχει αποθήκες ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως της Αθήνας
- Ποδηλατοπορεία για τις ποδηλατοκλοπές – Αυτό προς το παρόν το αφήνουμε.
|
|