| User | Post |
|
5:38 pm May 13, 2010
| panos
| | admin | |
| Admin
| posts 1221 | |
|
|
-Ανασκόπηση πορείας.
—-Θετικά-Αρνητικά βελτιώσεις-
—-Προτάσεις για του χρόνου.
—-Οικονομικά
—-Μπλουζάκια
—-Σημαιάκια
-Ποδηλατοβόλτα Αμπιγιέ εξ αναβολής
-Μαθήματα Ποδηλάτου
-Γυμνή Ποδηλατοδρομία
|
Περισσότερα Ποδήλατα-Ποδηλατόδρομοι. Ποδήλατα σε Λεωφορεία Τρένα και Μετρό!!
|
|
|
10:45 pm May 13, 2010
| msam
| | |
| Member | posts 952 | |
|
|
|
11:30 am May 14, 2010
| panos
| | admin | |
| Admin
| posts 1221 | |
|
|
Επιστολή για ποδηλατοτουρισμό και είσοδο στον ΟΣΕ στο Υπ.Τουρισμού, ΟΣΕ
|
|
|
|
12:34 pm May 14, 2010
| chrisfilio
| | |
| Member | posts 41 | |
|
|
Παιδία και μία επιστολή στον ΟΑΣΘ για την επικίνδυνη οδήγηση μερικών οδηγών αστικών λεωφορείων.
Σας παραθέτω την προσωπική επιστολή που τους έστειλα εγώ σήμερα.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Προς τον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΣΘ
Στις 14-5-2010 και ώρα 12:20 περίπου οδηγούσα το ποδήλατο μου στην δεξιά πλευρά της οδού Παπαναστασίου με κατεύθυνση ανατολικά και ενώ βρισκόμουν 10 μέτρα πριν την στάση του ΟΑΣΘ «Ιπποκράτειο» ένα αστικό λεωφορείο της γραμμής 10 με αριθμό 866 που ήθελε να σταματήσει στην στάση με προσπέρασε και αμέσως έστριψε δεξιά και σταμάτησε, με αποτέλεσμα το πίσω πλάγιο μέρος του λεωφορείου να με στριμώξει ανάμεσα σε αυτό και στο κράσπεδο του πεζοδρομίου.
Όταν του επεσήμανα τον κίνδυνο στον οποίο έθεσε την σωματική μου ακεραιότητα, γιατί όπως καταλαβαίνετε οποιαδήποτε επαφή αν είχα με το λεωφορείο θα οδηγούσε πιθανότατα σε σοβαρό τραυματισμό μου, μου απάντησε απαξιωτικά «φύγε από εδώ ρε».
Στην συνέχεια και αφού τον περίμενα έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ για να καταγράψω τον αριθμό του λεωφορείου, μου κουνούσε μέσα από το λεωφορείο ένα μολύβι προφανέστατα απαξιώνοντας το δικαίωμα μου στην νόμιμη διαμαρτυρία και αψηφώντας με τον τρόπο αυτό την διοίκηση του ΟΑΣΘ.
Παρακαλώ για τις ενέργειές σας ώστε να τιμωρηθεί η αντιεπαγγελματική και επικίνδυνη συμπεριφορά αυτού του οδηγού.
Τα στοιχεία μου είναι
Όνομα Χρήστος
Επώνυμο Φιλίππου
Email cfilippou2002@yahoo.gr
Παρακαλώ να με ενημερώσετε για την εξέλιξη αυτής της καταγγελίας
|
|
|
1:43 pm May 14, 2010
| giorgos_bek
| | giorgos_bek | |
| Member | posts 392 | |
|
|
Φίλε chrisfilio πολύ σωστός είσαι… ακριβώς αυτό που έπαθες εσύ το έχω πάθει κι εγώ κάνα-δυο φορές, αλλά ποτέ δεν ήμουν αρκετά ψύχραιμος ώστε να κρατήσω αριθμό λεωφορείου και πινακίδα! Προτείνω να στείλουμε επιστολή ως "Ποδηλάτες", όπου να επισυνάπτουμε και την δική σου ώστε να την ξαναδούν. Δυστυχώς μερικοί από τους οδηγούς το έχουν πάρει λίγο στραβά το θέμα με τους ποδηλατόδρομους και το βλέπουν για κάποιο λόγο εκδικητικά σε στυλ "τώρα θα εδις, που νομίζεις ότι θα τρως χώρο από τα λεωφορεία"!!! Κρίμα, πολύ κρίμα… κι εγώ που είχα πάει στον έναν οδηγό και του είπα πολύ ευγενικά ότι καλό θα ήταν να προσέχει γιατί μπορεί να τραυματίσει κανέναν σχεδόν με έβρισε και μου είπε κάτι σε στυλ "και τι δουλειά έχεις μωρέ εσύ να κυκλοφορείς μέσα στο δρόμο με το ποδήλατο";;; Ότι να 'ναι….
|
|
|
2:07 pm May 14, 2010
| panos
| | admin | |
| Admin
| posts 1221 | |
|
|
Είστε πολύ ευγενικοί σωστοί και οι δύο. Εμένα είχε διαφορετική εξέλιξη η διαφωνία μου με έναν οδηγό οασθ παλιίοτερα! :P
Επιπλέον μια επιστολή προς πάντες ότι μας αναγκάζουν να στραφώμαστε ο ένας εναντίον των άλλοων πολιτών, όσο μας αγνούν και δεν μας κάνουν τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις-έργα. Πχ ποδήλατο-λεωφορείο(σε στάσεις, στους ποδηλατόδρομους στην κίνηση), με αυτοκίνητα, με μηχανάκια, με πεζούς(παραλία).
|
|
|
|
3:13 pm May 14, 2010
| chrisfilio
| | |
| Member | posts 41 | |
|
|
Δεν είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αλλά παιδιά αυτήν την φορά την γλίτωσα στο παρατσακ. Παλιότερα Πάνο και εγώ αντιδρούσα πιο βάρβαρα σε τέτοιες καφρίλες αλλά κάτι η διοικητική εμπειρία κάτι η συνδικαλιστική με έμαθαν πως υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να βρεις το δίκιο σου και να τιμωρήσεις τέτοιους ανεγκέφαλους
|
|
|
2:28 pm May 16, 2010
| panos
| | admin | |
| Admin
| posts 1221 | |
|
|
Πρόταση Λάρισας
Με αφορμή την εκδήλωση που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη στις 5-6 Ιουνίου (http://www.symvoli.gr/conferen…../page/main) έλεγα να
υποβάλλουμε και εμείς όλοι μαζί ένα project.
Η ιδέα είναι:
Ξεκινάμε 10 ποδηλάτες (από Λάρισα, Τρίκαλα) με προαστιακό, κατεβαίνουμε 30
-40 χιλ. έξω από την πόλη και ποδηλατούμε μεχρι την Αριστοτελους όπου μας
περιμένουν οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης και ολοι μαζί κανουμε βόλτα στην πόλη.
Προβάλλουμε οτι:
1ον το ποδήλατο σαν οικολογικό μέσο.
2ον ότι και ενας μέτριος αθλητής μπορεί?? να κάνει μια τέτοια διαδρομή
3ον οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης , Τρικάλων, Λάρισας ενώνουν τις δυνάμεις τους
4ον την μετακίνηση του ποδηλάτου με τον προαστιακό.
Τι λέτε μπορούμε να το οργανώσουμε, να βρούμε χορηγούς και κάποιους να μας
συνοδεύουν προς την Θεσσαλονίκη σαν υποστήριξη (π.χ. ασθενοφόρο, βαν, κλπ)??
|
|
|
|
2:43 pm May 16, 2010
| Faidon
| | Faidon | |
| Admin
| posts 906 | |
|
|
Τί λες; Την πρόταση αυτήν την κάνανε από Λάρισα, Τρίκαλα δηλαδή;
|
|
|
2:53 pm May 16, 2010
| dkitsos
| | |
| Member | posts 351 | |
|
|
|
4:06 pm May 16, 2010
| giorgos_bek
| | giorgos_bek | |
| Member | posts 392 | |
|
|
Εγώ είμαι πολύ θετικός απέναντι σε μια τέτοια δράση. Προτείνω μάλιστα να ξεκινήσουμε και εμείς με προαστιακό από εδώ, να τους συναντήσουμε (π.χ. στο Πλατύ;) και να ποδηλατήσουμε όλοι μαζί μέχρι την Αριστοτέλους, όπου μπορούμε να έχουμε κανονίσει "Υποδοχή" από μεγαλύτερο όγκο ποδηλατών για να ξεκινήσει και βόλτα στην πόλη! Βεβαίως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στα παιδιά από τους ποδηλάτες Λάρισας-Τρικάλων ότι αν είναι να γίνει κάτι σχετικό πως θα βασιστούμε στις δυνάμεις μας και όχι σε κάποιον χορηγό! Αυτά… περισσότερα από κοντά στη συνέλευση!
|
|
|
4:58 pm May 16, 2010
| panos
| | admin | |
| Admin
| posts 1221 | |
|
|
dkitsos said:
τι εννοεις χορηγους?
Εγώ δεν εννοώ τπτ. Οι Λαρισαίοι ποδηλάτες κάναν αυτή την πρόταση και εγώ copy+paste την έβαλα εδώ. Τους απάντησα ότι τώρα τρέχουμε με την ποδηλατοπορεία και ότι δεν είχαμε χρόνο για κάτι τέτοιο, και ότι στην πρώτη συνέλευση μετά την ποδηλατοπορεία θα το συζητήσουμε.
Το ίδιο απάντησαν και από τα Τρίκαλα.
ΥΓ.Βασικά λένε για χορηγούς γτ δεν ξέρουν τι πάει να πει Gareth Power!!! Θα σκάσουμε με το τζιπ,με το logo μας απ έξω, να ακολουθεί και θα πάθουν σοκ. Aπό τα μπλουζάκια και τα αυτοκόλλητα βγάλαμε τζιπάκι!:P:P
@Faidon
Την πρόταση την έκαναν από Λάρισα και την κοινοποίησαν και στους τρικαλινούς. Απάντησαν και εκείνοι ότι θα το συζητήσουνε μετά την ποδηλατοπορεία όπως είπα και πριν.
|
|
|