Forum

You must be logged in to post

Register? | Lost Your Password?

Search Forums:

Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wildcard Usage:
*  matches any number of characters    %  matches exactly one character

arianara1973

UserPost

11:05 pm
July 19, 2010

arianara1973

Member

posts 5

1

Σήμερα 19/07/2010 μου έκλεψαν το ποδήλατο(ideal crossmo xl πορτοκαλί μαύρο), είμαι εξαιρετικά θυμωμένος με τον εαυτό μου καθώς ενώ όλοι ξέρουμε ότι κυκλοφορούν κάτι "ομορφόπαιδα" που κλέβούν ανενόχλητα εμείς συνεχίζουμε να μην δίνουμε ιδαίτερη προσοχή. Λοιπόν επειδή κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα προτείνω να τους βρούμε εμείς οι ίδιοι, το σχέδιο υπάρχει είναι στο χέρι μας να τους ξεσκεπάσουμε.Το email μου είναι arianara1973@yahoo.com

8:54 am
July 20, 2010

dkitsos

Member

posts 351

2

τι προτεινεις δλδ?και πως εγινε η κλοπη-με τι το ειχες δεμενο-που?

το εγραψες και στην ερευνα?

9:32 am
July 20, 2010

tsipobike

tsipobike

Member

posts 390

3

arianara δεν ξέρω ποιό είναι το σχέδιο σου αλλά φαντάζομαι ότι είναι κάτι ψιλο-επικίνδυνο. Αν σκοπεύεις να πας σε κάποιο σημείο από τα "γνωστά-άγνωστα", θέλει προσοχή και μην ξεχνάς ότι σίγουρα δεν κρύβονται παιδάκια – αθώοι ποδηλατοκλέφτες πίσω από τις κλοπές. Προφανώς και είναι κύκλωμα. Δεν είναι αστεία αυτά.
Δήλωση κλοπής έκανες?

Μόνο ένας ποδηλάτης μπορεί να καταλάβει γιατί οι σκύλοι κρεμάνε το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου!

10:02 am
July 20, 2010

msam

Member

posts 948

4

Post edited 8:02 am – July 20, 2010 by msam

Κάνε δήλωση κλοπής για να πιέσουμε και άλλο τις αρχές.

Αν δεν συμπλήρωσες την έρευνα κάνε το γιατί φαίνεται πόσο έχουν αυξηθεί οι κλοπές, οι οποίες φέτος υπολογίζεται ήδη στο 200% πάνω.

Τώρα για το σχέδιο..καλά τα λέει η tsipobike..μην πας για μαλλί και βγεις κουρεμένος..

Θέλει προσοχή παιδιά και ΠΕΤΑΛΟ!

11:58 am
July 20, 2010

jimpap

Θεσσαλονίκη, Συκιές

Member

posts 24

5

Διαφωνώ κάθετα με την αυτοδικία. Είναι σαφώς επικίνδυνο αλλά και αναποτελεσματικό. Το να στήσεις καρτέρι σε κάποιον και να του τις βρέξεις δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα (βέβαια είναι εκτονωτικό…). Το ορθότερο είναι να κάνουμε μία προσπάθεια να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές για μία πιο μόνιμη προστασία. Οπότε είναι σημαντικό να ενημερώνουμε τις αρχές με τα συμβάντα όπως ακριβώς λέει η msam. Από κει και πέρα, και αυτό αποτελεί και μία πρόταση για την "βελτίωση" του σάιτ, θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί μία "βάση δεδομένων" με τοποθεσία / ώρα / αντικλεπτική προστασία (κάτι που θα έπρεπε να κάνει και η αστυνομία, αλλά δεν νομίζω) ώστε να καταγράφονται οι κινήσεις των κλεφτών και να ξέρουμε που και πως να προφυλασσόμαστε. Για παράδειγμα, εγώ ποτέ δεν αφήνω το ποδήλατό μου στην πλατεία ιπποδρομίου, ξέρω ήδη 3 κλοπές.

Είναι καλό επίσης να πετάξετε τα συρματόσχοινα (που κόβονται και με ένα ψαλίδι) και να αγοράσετε έναν άλλο τρόπο ασφάλισης, ανάλογο της αξίας του ποδηλάτου. Εγώ έχω μία χοντρή αλυσίδα που σκέφτομαι να αντικαταστήσω (αν και δεν το κάνω και πολύ κέφι το ποδήλατό μου!!! χαχα, δεν έχω όμως λεφτουδάκια) γιατί κλειδώνει με κυκλικό κλειδί που, από ότι είδα στο γουέμπ, δεν είναι εμπιστοσύνης. Πριν αγοράσετε λουκέτο, πέταλο κλπ, κάντε μία γύρα στο δίκτυο να δείτε πόσο εύκολα ανοίγει (γιατί όλα ανοίγουν!), δέστε για παράδειγμα τον τύπο στο: http://www.youtube.com/user/wizwazzle, ζαλίστηκα όταν είδα τι κάνει. Αλλά γενικά νομίζω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις με δύσκολες κλειδαριές και καταστάσεις δεν ασχολούνται τα περιστασιακά κλεφτρόνια, δεν αξίζει τον κίνδυνο κάτι που έχει μικρή μεταπολιτική αξία. Όσο αυξάνεται όμως το ενδιαφέρον του κόσμου για το ποδήλατο (άρα και η ζήτηση) τόσο πιό έντονο θα γίνεται το πρόβλημα.

Ο Γκιούλιβερ ήταν μυθομανής και η Κοκκινοσκουφίτσα πανκ.

3:32 pm
July 20, 2010

DTM

Member

posts 28

6

Αν και παοκτσής ( Laugh ), κρίμα για το ποδήλατό σου. Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου για περαιτέρω δράση όσον αφορά την αντιμετώπιση αυτών που κλέβουν τις περιουσίες μας. Και απ' όσο φαντάζομαι, μάλλον, δεν πρέπει να είναι αξιόλογοι κλέφτες (δεν θέλω να μειώσω την αξία του ποδηλάτου, αλλά τα ποδήλατα είναι εύκολος στόχος σε σχέση με τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα). Συν το γεγονός οτι είναι πιο εύκολα εντοπίσιμοι καθώς θα πρέπει να κυκλοφορούν με κόφτες για αλυσίδες. Δύσκολα να κάθονται να ανοίξουν κλειδαριά όπως ο τύπος στο βίντεο – θα παίρνει και πολύ ώρα και αν το ποδήλατο είναι κλειδωμένο σε πολυσύχναστο μέρος, θα τους κοιτάει και ο κόσμος – όχι οτι θα τους σταματήσει πάντως.

Προσωπικά σκέφτηκα οτι μια καλή ασφάλεια είναι το τριπλό κλείδωμα με πέταλο http://bit.ly/abh7uW , χοντρή αλυσίδα με πλαστικό http://bit.ly/aBvlvg και για όσους έχουν δισκόφρενο το εξής λουκέτο http://bit.ly/bhyMuM . Τρεις κλειδαριές, όσο να' ναι, είναι και καθυστέρηση και πολύ κόπος (γενικά, όπως ισχύει και στο 80% των κλοπών, ψάχνουν για εύκολες λείες, να το ανοίξουν στα γρήγορα και να φύγουν), και αν βέβαια ανοίξουν τις κλειδαριές, να μην μπορούν να το πάρουν και να φύγουν καβαλώντας το, εκτός να το φορτώσουν πουθενά. Στο υπόλοιπο 20% βάζω όσα ποδήλατα έχουν βάλει στο μάτι, και θα τα κλέψουν ακόμη κι αν βάλουμε φρουρά και φωτοκύτταρα γύρω τους.

Όσο για την αστυνομία, κατα την γνώμη μου, είναι ρομαντικό να περιμένουμε να μας βρει τα κλεμμένα ποδήλατα. Και να ήθελαν ("άσε μας καλοκαιριάτικα κι εσύ με το ποδηλάτό σου…"), έχουν πολλά άλλα άλυτα να ασχοληθούν. Οπότε η καλύτερη προστασία είναι η δική μας πρόληψη. Wink

10:05 pm
July 20, 2010

arianara1973

Member

posts 5

7

Καλησπέρα σε όλους, η αλήθεια είναι ότι όλοι έχετε εν μέρει δίκιο, αλλά και να μην  μπορείς να αφήσεις το ποδήλατο σου για ένα λεπτό να κάνεις μία δουλειά? Λοιπόν πιστεύω πως έχουμε την δύναμη να τα καταφέρουμε αναλογιστείτε αυτή την εποχή της οικονομικής κρίσης(με τις κοινωνικές της εκφάνεσεις) ποιος κλάδος ευημερεί και πραγματοποιει κύκλους εργασιών που ούτε στα τρελλά τους όνειρα δεν θα τους έβλεπε? Λοιπόν μία λύση ήπια (εκτός από την δραστική που ήδη την έχουμε βάλει σε εφαρμογή…) είναι να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων (το ξέρω είναι δύσκολο) με αριθμούς πλαισίων των ποδηλάτων μας στην οποία και θα έχουν πρόσβαση όλα τα ποδηλατάδικα και την οποία θα πρέπει να τσεκάρουν σε οποιαδήποτε επίσκεψη πελάτη στο μαγαζί τους έτσι κάποια στιγμή αδιαμφισβήτητα θα βρούμε αυτούς που αγοράζουν τα κλεμμένα ποδήλατα… τι λέτε?

6:44 am
July 21, 2010

jimpap

Θεσσαλονίκη, Συκιές

Member

posts 24

8

Καλή ιδέα arianara1973 και σχετικά εύκολη ΑΝ συνεργαστούν και τα ποδηλατάδικα (και η αστυνομία; χλωμό!)… Για το ποσοστό της επιτυχίας δεν είμαι τόσο σίγουρος γιατί και οι κλέφτες (εκτός από την περίπτωση που είναι τίποτα κακομοίρηδες) δεν νομίζω να είναι τόσο αφελείς. Πρώτον, πολλά από τα ποδήλατα διατίθενται σίγουρα σε άλλες πόλεις (χώρες?) και μετά αν ήθελα να πουλήσω εγώ ένα κλεμμένο ποδήλατο δεν θα το έκανα με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορείς να με ξαναβρείς εύκολα. Τέλος και ο κόσμος δεν είναι υποψιασμένος σε αυτή την κατεύθυνση. Μην βλέπεις τους συμμετέχοντες σε αυτό ή παρόμοια φόρα. Ένα απλό παράδειγμα: σου έχει περάσει από το μυαλό ότι θα μπορούσε κάποιο ή κάποια από τα ποδήλατα στις αγγελίες να είναι ποδήλατα που το έχουνε τζουρνέψει???

Τέλος πάντων, όπως και να έχει είναι μία πολύ καλή πρόταση, μακάρι να υλοποιηθεί. Ακόμα και στις αγγελίες εδώ θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική στην καταχώρηση η αναγραφή του αριθμού πλαισίου.

Πάω τώρα να δω τον αριθμό μου…

Ο Γκιούλιβερ ήταν μυθομανής και η Κοκκινοσκουφίτσα πανκ.

11:00 am
July 21, 2010

tsipobike

tsipobike

Member

posts 390

9

ωραια ιδέα, εμένα π.χ. δεν θα με πείραζε καθόλου να μου ζητούσε ο ποδηλατάς αριθμό πλαισίου. Αλλά κάποιος που το πήρε με 50-80€ κοψοχρονιά νύχτα σε παζάρι γιατί δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει καινούριο, θα δεχόταν να το επιστρέψει αν ανακάλυπτε ότι έγινε εν αγνοία του κλεπταποδόχος?

Επίσης, δεν θυμάμαι ποιός, αλλά κάποιος έλεγε ότι τα ποδήλατα φεύγουν κατευθείαν στις όμορες χώρες.

Οπότε… κατάχλωμο.

Μόνο ένας ποδηλάτης μπορεί να καταλάβει γιατί οι σκύλοι κρεμάνε το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου!

11:36 am
July 21, 2010

arianara1973

Member

posts 5

10

Tsipobike με θύμισες το ανέκδοτο με το γρύλο… Μην προδικάζεται τίποτα, ότι κίνηση και να γίνει θα έχει στόχο να αποθαρρύνομαι τους πιθανούς αγοραστές. Μπορεί η συγκεκριμένη πρόταση  να είναι εντελώς θεωρητική αλλά είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να δράσουμε και να μην επαφιόμαστε σε κανένα.

Τέλος δεν πρόκειται πότε ξανά, να γίνω εύκολο θύμα τους, μακάρι να αποπειραθούν να μου κλέψουν το ποδήλατο που αγόρασα χθες, δεν αγόρασα καν κλειδαριά, πάρτε ρε παλικαράκια please…

8:35 pm
July 21, 2010

tsipobike

tsipobike

Member

posts 390

11

τί ειναι το ανέκδοτο με τον γρύλο??? Cool

9:24 pm
July 21, 2010

DTM

Member

posts 28

12

http://arkoudos.com/blog/?p=415

Σε αυτό το στυλ, πιο πολύ μου αρέσει η γελοιογραφία με τον Κόκκορα του Αρκά, που πάει ως εξής (αν έχετε δει την γελοιογραφία είναι άπαιχτη!):

Εκεί που κάθεται ο κόκορας, μπανίζει απέναντι μια κότα που του αρέσει, και αρχίζει να σκέφτεται:

-Ωραία κότα αυτή απέναντι! Θα πάω να δω τι μπορεί να γίνει… Αλλά σίγουρα θα γίνει οτι γίνεται πάντα… Θα πάω, θα της πω οτι μ'αρέσει, κι αυτή θα με διαολοστείλει, και εγώ θα στεναχωρεθώ… Και μετά θα πέσω στο ουίσκι, στα τσιγάρα, και μέσα στην λύπη μου θα πέσω και στα ναρκωτικά… Και αφού τελικά δεν θα μου έχει μείνει ίχνος ελπίδας, θα πάω να πέσω από το πιο ψηλό σημείο να τελειώσει το μαρτύριο μου..

Ε μαζεύει τα κομμάτια του, πάει εκεί, και λέει στην κότα:

-Κούκλα είσαι να την βρούμε;

Και αυτή του απαντά:

-Αμέ! Γιατί όχι;

Και ξαναλέει εκείνος:

-Ε, ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΧΑΛΑΣ;;

Cool

7:51 am
July 23, 2010

arianara1973

Member

posts 5

13

Καλό,

Είναι ένας τύπος, που παθαίνει λάστιχο στην μέση του πουθενά αργά τα μεσάνυχτα, το κινητό του δεν πιάνει,  έχει ρεζέρβα αλλά δεν έχει γρύλο και έχει ψιλο-απογοητευθεί. Ξαφνικά γυρίζοντας το κεφάλι του βλέπει ένα σπίτι και μέσα στην τρελλη χαρά σκέφτεται πως θα πρέπει να πάει να ζητήσει ένα γρύλο για να αλλάξει το λάστιχο. Οση ώρα προχωράει προς το σπίτι, σκέψεις περνούν μέσα από το μυαλό του, που πάω τέτοια ώρα? και αν κοιμούνται? θα πρέπει να τους ξυπνήσω. Και αν τους τρομάξω βραδιάτικα? θα τους εξηγήσω τι έπαθα. Προχωρόντας προς το σπίτι δέχεται ένα καταιγισμό σκέψεων για το τι μπορεί να συναντήσει. Άντε και τους ξυπνάω και κατεβαίνει ο άνθρωπος και μου λέει τι θέλεις τέτοια ώρα? θα είμαι ευγενικός και θα του πώ τι έπαθα. Και αν μου πει γιατι δεν περνεις ρε ένα τηλέφωνο στην οδική βοήθεια και μας αναστατώνεις τέτοια ώρα? θα του έξηγησω οτι δέν πιάνει το κινητό μου(λίγο πολύ ο τύπος με όλες αυτές τις σκέψεις είχε ιδρώσει και είχε αγχωθεί για το τι μπορεί να συναντήσει). Και στη συνέχεια θα τον ρωτήσω αν έχει γρυλο, και αν δεν έχει?ουφφφ έσκασε ο τύπος. Τυρανισμένος και βουτηγμένος μέσα στις αρνητικές του σκέψεις φτάνει στο σπίτι και τρεμάμενος μέσα στον κρύο ιδρώτα χτυπάει την πορτα του σπιτιού. Ανοίγει την πόρτα ένας ευγενικότατος κύριος και τον ρωτάει τί πάθατε? και ο τύπος του απαντάει, Άντε ρε μαλάκα, άντε και γαμήσου εσύ και ο γρύλος σου, μια εξυπηρέτηση σου ζήτησα και ολόκληρη ανάκριση θες να με περάσεις…

Αύτο είναι το ανέκδοτο με το γρύλο και είμαι σίγουρος ότι το συμπέρασμα το κατάλαβες:)

2:54 pm
July 26, 2010

msam

Member

posts 948

14

Σας ενημερώνω για σχετικές κινήσεις που έγινα προς την Αστυνομία εδώ και καιρό.

Η ανταπόκριση επί της ουσίας ήταν μηδενική..

http://www.podilates-thess.gr/…..astinomia/

8:46 pm
July 26, 2010

arianara1973

Member

posts 5

15

Το πίστευω ακόμα περισσότερο πως μια βάση δεδομένων είναι μία πολύ καλή πρόταση. Παρόλες τις δυσκολίες κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή…Όσο αφορά για την παρακολούθηση εμείς το κάνουμε…