| User | Post |
|
10:02 am November 27, 2009
| giorgos_bek
| | giorgos_bek | |
| Member | posts 392 | |
|
|
Εχθές το μεσημεράκι, αφού ξεμπέρδεψα με κάποιες υποχρεώσεις, ξεκίνησα και πήρα με τη σειρά ορισμένα ποδηλατάδικα που γνώριζα (κέντρο και πέριξ του κέντρου), ώστε να βρω για να αγοράσω για δωράκι σε ένα κοντινό μου πρόσωπο που γιόρταζε μία παλιομοδίτικη κόρνα ποδηλάτου τύπου "φούσκα". Πήγα πρώτα σε γνωστό ποδηλατάδικο στην οδό Σβώλου στο κέντρο. Δεν είχε. Έπειτα πήγα σε ακόμα πιο γνωστό ποδηλατάδικο επί της Όλγας λίγο πιο πέρα από το νέο Δημαρχείο. Το ποδηλατάδικο ήταν δυστυχώς κλειστό. Έξω στο ειδικό stand για τα ποδήλατα ήταν παρκαρισμένα 3 ποδήλατα. 2 τύπου mtb και 1 πολύ όμορφο Dahon (από τα μικρά). Όταν παρατήρησα καλύτερα τον τρόπο που τα είχαν κλειδώσει ανακάλυψα ότι τα δύο mtb ήταν κλειδωμένα με σύρμα και πέταλο, ενώ το κακόμοιρο το Dahon δεν φαινόταν να είναι κλειδωμένο από κάποιο σημείο. Το κοιτάω από δω το κοιτάω από κει…και δεν βλέπω να έχει κανένα σύστημα ασφάλειας, ούτε καν αυτά που μπαίνουν πάνω στη ρόδα (φιξαρισμένα μόνιμα στο ποδήλατο). Χτυπάω την πόρτα να δω αν είναι κανείς μέσα να τους το πω μήπως το έχουν ξεχάσει, αλλά τζίφος! Κανείς μέσα! Οπότε σκέφτηκα κι εγώ αφελώς ότι όλο και κάποιο σύστημα ασφάλειας θα έχει το ρημάδι…επαγγελματίες άνθρωποι λέω, αποκλείεται να άφησαν τέτοιο ποδήλατο χύμα και να έκλεισαν για μεσημέρι! Δεν ήθελα να προσπαθήσω να δω αν μετακινείται μην τυχόν βρω τον μπελά μου, οπότε έφυγα με την ελπίδα ότι κάτι μου διέφευγε και ότι το ποδηλατάκι ήταν ασφαλές… Όταν όμως μετά από μερικές ώρες πέρασα ξανά από το μαγαζί για να δω αν έχουν κόρνες-"φούσκες" έμαθα τα δυσάρεστα… Κάποιος το είχε πάρει!!! Το είχαν ξεχάσει χύμα ξεκλείδωτο μιας και ήταν ποδήλατο για test-ride και μπαινόβγαινε όλη μέρα στο μαγαζί! Κρίμα, πολύ κρίμα, δυστυχώς δεν περνάει ούτε μήνας που να μην μαθαίνουμε για μία ακόμα κλοπή. Είναι λες και οι επίδοξοι ποδηλάτες είναι παντού και πάντα έτοιμοι να εκμεταλλευτούν είτε την αμέλειά μας είτε την αφηρημάδα μας είτε την αδιαφορία των γύρω μας (αφού όλο ακούμε για κλοπές σε πολυσύχναστα μέρη… – κανείς μωρέ δεν βλέπει κανέναν;;).
Ας ελπίσουμε στην επερχόμενη συνάντηση της αντιπροσωπείας των "Ποδηλατών Θεσ/νίκης" με τους υπευθύνους της αστυνομίας να βγει μία άκρη και να τους ευαισθητοποιήσουμε λίγο παραπάνω, ώστε να ακούμε στο μέλλον όλο και για λιγότερες Ποδηλατοκλοπές.
|
|
|
10:18 am November 27, 2009
| panos
| | admin | |
| Admin
| posts 1221 | |
|
|
Εδώ κλειδωμένα τα κλέβουν, τα χύμα δεν θα 'παιρναν? Πάντως αυτό το περιστατικό δεν νομίζω ότι πρέπει να το μετρήσουμε στις ποδηλατοκλοπές γτ όποιος άνθρωπος δεν έχει ακέραια ηθική θα το έπαιρνε, και δυστυχώς στις μέρες μας είναι πολλοί λίγοι αυτοί που δεν θα το έπαιρναν…
Μερικές φορές μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο ιδιοκτήτης και εδώ νομίζω έχει πολύ μεγάλο.
|
Περισσότερα Ποδήλατα-Ποδηλατόδρομοι. Ποδήλατα σε Λεωφορεία Τρένα και Μετρό!!
|
|
|
10:27 am November 27, 2009
| giorgos_bek
| | giorgos_bek | |
| Member | posts 392 | |
|
|
Πάνο αυτός ή αυτή που το πήρε δεν το δανείστηκε ούτε του το χάρισαν, το έκλεψε! Άρα μια χαρά ποδηλατοκλοπή είναι… Όσο για τις ευθύνες του ιδιοκτήτη συμφωνούμε απόλυτα.
|
|
|
8:09 am November 28, 2009
| msam
| | |
| Member | posts 948 | |
|
|
Και να φανταστείτε ότι το μαγαζί είναι γεμάτο κλειδαριές και πέταλα….
Κρίμα.
|
|
|
11:48 am November 28, 2009
| tsipobike
| | tsipobike | |
| Member | posts 390 | |
|
|
ότι το έκλεψε το έκλεψε…Δεν αλλάζει το γεγονίός…. Σκέφτηκα όμως ένα σενάριο που αν ειναι αληθινό (Οκ μη βαρατε, σεναριο ειναι) τότε χαλάλι του.
Μπορεί ο "μακρυχέρης" να είναι ένας οδηγός τζιπούρας μεγάλου κυβισμού ο οποίος εδώ και αρκετούς μηνες ηθελε να προσφέρει με τον τρόπο του οσο μπορούσε σε μία ανθρώπινη πόλη και ένα υγιές περιβάλλον, αφήνοντας στην άκρη το "τέρας" και χρησιμοποιώντας εναλλακτικά μέσα μετακίνησης. Όμως, επειδή δεν του έμειναν άλλα χρήματα (μη βαρατε λεμε), μιας και τα έδωσε σε ασφάλεια, σηματακι, σερβις κλπ κλπ, δυστυχώς δεν κατάφερε ως τωρα να πάρει ποδήλατο… Και εκεί που έκανε τον περίπατο του κ σκεφτόταν την κακοτυχία του που δεν μπορούσε να αγοράσει ποδήλατο…ξαφνικά τσουπ! ο καλός θεούλης του έριξε μπροστα του ένα ξεκλείδωτο σπαστό. Και ερωτώ: Τί να έκανε ο φουκαρας?
Κι έτσι λοιπόν το πήρε το σπαστούλι, και τώρα κυκλοφορεί ανάμεσά μας, ίσως έρθει κ στο cmr αύριο-μεθαύριο. Και μας γλίτωσε κι από μία εξάτμιση-μπουρί να! με το συμπάθειο.
Και έζησε αυτός καλά και εμείς καλύτερα!
|
Μόνο ένας ποδηλάτης μπορεί να καταλάβει γιατί οι σκύλοι κρεμάνε το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου!
|
|
|
12:01 pm November 28, 2009
| giorgos_bek
| | giorgos_bek | |
| Member | posts 392 | |
|
|
Γεια σου ρε τσίπο… που τα κατεβάζεις ήθελα να 'ξερα!
|
|
|
2:24 am December 4, 2009
| geogeoland
| | |
| Member | posts 136 | |
|
|
Αβλεψία τρελή το μαγαζί…
Προσωπικά αν είχε συμβεί σ' εμένα το ίδιο, θα το είχα πάρει το ποδήλατο, θα το άφηνα σε κάποιο παρακείμενο μαγαζί που είναι ανοιχτό (στο μαγαζί με τις μηχανές, στο φαρμακείο απέναντι, στο "Αβέροφ" έστω) να το προσέχουν και χαρτί με τα στοιχεία μου, όπως και το που είναι το ποδήλατο, πάνω στη μπάρα απ όπου το πήρα. Επίσης καπάκι 1-2 φωτογραφίες το χαρτί απο κοντά και απο μακριά (τι γράφει και που είναι) για να είμαι εξασφαλισμένος σε κάθε περίπτωση.
Και θα φευγα.
Ας ελπίσουμε οτι δε θα γίνει παρόμοια χαζομάρα πουθενά στη πόλη, έχετε όμως κατα νου και τη λύση αυτή, όχι μόνο για ποδηλατάδικο, αλλά και ξεκλείδωτο ποδήλατο αν δείτε παρατημένο πουθενά. (Είτε για ώρα, είτε ξεκλείδωτο κατα λάθος. Π.χ εγώ μια φορά το παλιό μου το ποδήλατο, κάτι περίεργο έκανα με το σύρμα, κι ενώ νόμιζα οτι είχα κλειδώσει, τελικά είχε κλείσει το σύρμα χωρίς να… εσωκλείει και το ποδήλατο. Ευτυχώς το κατάλαβα μετά 10 λεπτά και έτρεξα να το σώσω. Ο χώρος του πανεπιστημίου + η μπαχατελέ εμφάνιση του rossigniol, με έσωσαν. )
|
|
|
6:28 pm December 4, 2009
| val
| | val | |
| Member | posts 115 | |
|
|
Post edited 4:29 pm – December 4, 2009 by val
Η τύχη σου σ' έσωσε κατ' εμέ, γιατί αν διαβάσεις προηγούμενες κλοπές, πολλές έγιναν στο χώρο του πανεπιστημίου, ειδικά στη βιβλιοθήκη που φαίνεται και ασφαλής χώρος (σε περιόδους εξετάστικής κυρίως με τόσο κόσμο γύρω). Και όσο για την εμφάνιση του ποδηλάτου.. Δυστυχώς, ούτε αυτό παίζει ρόλο πλέον. Παίρνουν ό,τι βρουν. 
|
|