Forum

You must be logged in to post

Register? | Lost Your Password?

Search Forums:

Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wildcard Usage:
*  matches any number of characters    %  matches exactly one character

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΕ

UserPost

4:37 pm
September 23, 2009

donzouan

Member

posts 116

1

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ…ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΧΡΟΟΟΝΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΙΣΕΙΣ ΜΟΥ…ΕΙΜΑΙ 20 ΕΤΩΝ..ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΠΩΣ "ΠΑΙΔΙΑΣΤΙΚΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ..Μ ΛΕΝΕ "ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΠΟΛΗΛΑΤΟ ΡΕ ΣΥ??ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΑΜΑΞΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕ…ΠΟΔΗΛΑΤΟ??ΡΕΖΙΛΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ…."…ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΙΟ,ΑΛΛΑ εχω βαρεθει πλεον την ταλαιπορια του δρομου,του στριμοξιματοσ στο λεοφορειο κλπ…ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΘΑ ΤΗ ΧΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ,ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ,ΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ….ΚΑΤΡΑΡΧΑΣ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ Μ ΠΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ…ΩΛΕΠΩ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ,ΣΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΚΛΠ ΚΑΤΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ 1500,900,500 ΕΥΡΩ ΚΛΠ….ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΤΕ 2-3 ΠΡΑΜΑΤΑΚΙΑ…ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ??ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΣΑ ???ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ Η ΚΑΛΑ??ΕΓς ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ..ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΦΡΕΝΑ,ΣΕΛΕΣ ΚΛΠ…ΑΥΤΑ…

ΣΑΣ ΕΦΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ…..  ΑΝΤΩΝΗΣ!! ΄:) :) :)

5:01 pm
September 23, 2009

panos

admin

Admin

posts 1221

2

Καταρχάς Αντώνη καλώς ήρθες. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο δίκιο έχεις και πόσο άδικο οι γονείς σου. Θα το καταλάβεις από τις πρώτες βόλτες σου!:) 

Για τις τιμές που λες εγώ πιστεύω ότι με 200-300€ παίρνεις ένα ποδήλατο αρκετά καλό για να κάνεις την δουλειά σου…

Photobucket

Αυτό πχ έκανε 220€.. και ήταν μια χαρά ποδηλατάκι. Ήταν του Faidon..του το κλέψαν πριν 10 μέρες..

Και πάρε πέταλο ΣΙΓΟΥΡΑ!εμείς θα κάνουμε ομαδική παραγγελία για πέταλα και θα πάρουμε ένα της abus(είναι από τις καλύτερες μάρκες) σούπερ ουάου μοντέλο 63€ βγαίνει(στην αγορά κάνει από 100€-110€).

Αν θες πέταλο στείλε mail στο admin@podilates-thess.gr

Περισσότερα Ποδήλατα-Ποδηλατόδρομοι. Ποδήλατα σε Λεωφορεία Τρένα και Μετρό!!

6:00 pm
September 23, 2009

giorgos_bek

giorgos_bek

Member

posts 392

3

Φίλε Αντώνη σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να δώσεις πάνω από 200-250 ευρώ! Εμένα δε μου αρέσουν πολύ τα καινούρια, αλλά όπως και να 'χει καινούριο με 200 ευρόπουλα βρίσκεις σένιο. Θα σου πρότεινα να την ψάξεις για κάνα μεταχειρισμένο παλαιού τύπου πόλης (peugeot ή Motobecane, δες π.χ. αυτό το post http://www.podilates-thess.gr/2009/08/28/to-kinigi-tou-paliou-podilatou/) που θα σου βγει από 70 μέχρι 120 το πολύ. Εγώ οδηγώ πλέον ένα peugeot του '78 και είμαι πολύ πιο ευχαριστημένος απ' ότι ήμουν με το Ideal Alpha που είχα ή το άγριο Rosignol (θειός χωρέστα και τα δυο…), είναι άλλη η αίσθηση! Άσε που είναι πολύ όμορφη η διαδικασία συντήρησης (που συνήθως χρειάζονται ελάχιστα! εγώ να φανταστείς το μόνο που έκανα ήταν να σφίξω μία βίδα!). Επίσης έχε το νου σου για αγγελίες (π.χ. εδώ: http://www.podilates.gr/forum/13) ή για κάνα παρατημένο ποδήλατο στη γειτονιά σου που ενδέχεται να το πουλάνε φθηνά (εγώ έτσι το βρήκα και έχω ακούσει και ιστορίες από γνωστούς που βρήκαν μέχρι και στα σκουπίδια παλιά ποδήλατα διαμάντια!). Γενικώς να είσαι πολύ προσεκτικός μη σε κοροϊδέψουνε γιατί δυστυχώς έτσι είναι στην Ελλάδα… Πριν πάρεις κάποια απόφαση μπες εδώ και σφύρα μας και σίγουρα κάποιος θα ανταποκριθεί άμεσα ώστε να έχεις μία αξιόπιστη γνώμη! Καλή τύχη και ελπίζω να σε έχουμε σύντομα στους δρόμους της Θεσ/νίκης.

2:46 am
September 24, 2009

Faidon

Faidon

Admin

posts 906

4

Αντώνη να σε παρακαλέσω να μην γράφεις μηνύματα με κεφαλαία όπως έχουμε αποφασίσει σε Συνέλευση. Επίσης θα μπορούσε και ο τίτλος σου να είναι πιο κατατοπιστικός. Φχαριστώ!

Στο θέμα τώρα. Σήμερα αγοράσαμε ποδήλατο MTB με 160Ε. Μια χαρά, με ταχύτητες-φρένα SHIMANO και αλουμινένιο σκελετό, που κατα τη γνώμη μου είναι τα πιο βασικά. Αν τώρα δε χρειάζεσαι τόσες ταχύτητες μπορείς να πάρεις ένα φθινό ποδήλατο τύπου πόλης όπως σου προτείνει ο Γιώργος Ποτιστήρης (giorgos_bek).

11:21 am
September 24, 2009

msam

Member

posts 948

5

Αντώνη καλωσήρθες!!!!

Εννοείται πως δεν θα σε κοροϊδέψει κανείς για το ποδήλατο..ίσα-ίσα κάτι σκουριασμένα σώματα και μυαλά θα σε ζηλέψουν πολύ για την επιλογή σου. Και δεν θα χάνεις άπειρο χρόνο σαρδελιασμένος σε λεωφορεία και ακινητοποιημένος στην κίνηση…

Πάρε ποδήλατο!!!!

Εννοείται ότι μπορείς να βρεις ένα αξιοπρεπές ποδήλατο με μία τιμή μέχρι τα 300 ευρώ.

Το μόνο που θα σε συμβούλευα είναι να δεις ποιά χρήση θα κάνεις και μετά να πάρεις.

Πχ αν θέλεις μετακίνηση στην πόλη, τότε ένα ποδήλατο πόλης με 28άρια λάστιχα πιο λεπτά και σχεδόν λεία (όχι εντελώς όμως) είναι αυτό που χριεάζεσαι..ίσως να χρειαστείς και μία σχάρα ή ένα καλάθι για να βάζεις και τα πράγματά σου. τα ποδήλατα πόλης συχνά έχουν λιγότερες ταχύτητες και δεν έχουν μπροστινή ανάρτηση (υπάρχουν και μοντέλα με ανάρτηση, αλλά πιο ακριβά).

Αν θέλεις μετακίνηση εντός και εκτός, δηλαδή πόλη και λίγο χώμα, χρειάζεσαι ένα ποδήλατο all terrain..είναι σαν το πόλης, μόνο που διαφέρει λίγο η γεωμετρία, ενώ τώρα έχουμε πχ 18, 21 ή και παραπάνω ταχύτητες..επίσης έχουμε και μπροστινή ανάρτηση. Τα λάστιχα είναι όχι εντελώς λεία, αλλά δεν είναι και το τρακτερωτό του mountain.

Αν θέλεις μετακίνηση στην εξοχή και σε χώμα, τότε μπορείς να πάρεις ένα καθαρό mountain, που έχει άλλη γεωμετρία και συνήθως θα έχει πιο χοντρά λάστιχα, τρακτερωτά, πιθανόν 26άρια και βέβαια μπροστινή ανάρτηση (η πίσω ανάρτηση δεν σου χρειάζεται, είναι για πιο άγριες καταβάσεις στο βουνό).

Μη φανταστείς ότι ξέρω τίποτα φοβερό, αλλά μετά από πολύ διάβασμα στο internet σου γράφω τα παραπάνω χοντρικά και απλά. Να προσέχεις ότι οι περισσότεροι έμπορες θα θέλουν ίσως να σου πουλήσουν mountain, είναι καλά ποδήλατα, αλλά τα διοχετεύουν περισσότερο στο εμπόριο και ίσως σε δυσκολέψουν στην πόλη..

Υπάρχουν δύο μάρκες με ελληνικά ποδήλατα που έχουν καλές τιμές σχετικά και αξιόπιστα ποδήλατα.

Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω pm με τα link τους.

Και εννοείται σε περιμένουμε στις δράσεις και στις βόλτες μας!!!!

12:30 pm
September 24, 2009

Faidon

Faidon

Admin

posts 906

6

Στείλτα και σε μένα Μελίνα! …

1:00 pm
September 24, 2009

donzouan

Member

posts 116

7

Faidon ok θα φροντιζω απο τωρα και στο εξης να γραφω με μικρα,οπως θελετε…  :)

το e-mail μου ειναι adon1s_87@hotmail.com ……περιμενω τα inks…σεφχαριστω!!!  :)

4:01 pm
September 24, 2009

tsipobike

tsipobike

Member

posts 390

8

Να πεις τους γονείς σου ότι είναι περίπτωση γονέων προς μελέτη!!!!
Άλλοι κι άλλοι θα παρακαλούσαν να αποφάσιζε ο γιόκας τους να πηγαίνει στο Πανεπιστήμιο ανέξοδα, ομορφα, trendy και οικολογικά με το ποδηλατάκι του, παρά να τους τσακίζει τα νεύρα με ασφάλιστρα, βενζίνες, τελη, δόσεις, ανησυχίες, γρατσουνίσματα, don't drink & drive κλπ….!!

Μην μασάς λοιπόν, σε περιμένουμε με ποδήλατο! Και σύντομα μάλιστα, τα παιδιά παραπάνω έχουν αφιερώσει στην κυριολεξία, δεν έχεις πια δικαιολογία Cool

Μόνο ένας ποδηλάτης μπορεί να καταλάβει γιατί οι σκύλοι κρεμάνε το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου!