Μερική ποδηλατοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης

Μερική ποδηλατοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης

Από ανακοίνωση του Δήμου:

Μερική ποδηλατοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης θα εφαρμόσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιουνίου 2012, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται σε ολόκληρη την πόλη με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα θα δοθεί στους ποδηλάτες της πόλης ο κατάλληλος χώρος στη Λεωφόρο Νίκης, στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να έχουν η δυνατότητα να οδηγήσουν -έστω και προσωρινά- τα ποδήλατα τους σε έναν δικό τους δρόμο διπλής κατεύθυνσης. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τις 5.00 το απόγευμα μέχρι τις 9.00 το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης και κατά τη διάρκεια του η μία λωρίδα αυτοκινήτων της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης από την πλατεία Ελευθερίας έως και το Λευκό Πύργο θα ανήκει αποκλειστικά στα ποδήλατα.

Με αφορμή την εκδηλώσεις της ημέρας, ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης υπενθύμισε το σχετικό αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης για την εφαρμογή ποδηλατοδρόμου στην Λεωφόρο Νίκης που εκκρεμεί επί πολλούς μήνες αναμένοντας την έγκριση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας υπενθυμίζει ότι ο αέρας της πόλης μας ρυπαίνεται καθημερινά από τα χιλιάδες αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούμε με υπερβολικό τρόπο για κάθε μικρή ή μεγάλη μετακίνησή μας. Το περπάτημα και το ποδήλατο είναι απολύτως αποδεκτοί, αξιοπρεπείς, υγιεινοί αλλά και γρήγοροι τρόποι μετακίνησης, και για το λόγο αυτό ο Δήμος Θεσσαλονίκης καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να δώσει στην πόλη υποδομές για ήπια μετακίνηση. Στο πλαίσιο αυτό περιμένουμε να εγκριθεί το συντομότερο σχετικό αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την μερική ποδηλατοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης που εκκρεμεί επί… δέκα μήνες παγιδευμένο στα γρανάζια μιας ανεξήγητης γραφειοκρατίας» τόνισε ο Ανδρέας Κουράκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!