Πηγαίνετε σε πανηγύρια ως έμπορος; Τότε χρειάζεστε αυτά τα μηχανήματα!

Πηγαίνετε σε πανηγύρια ως έμπορος; Τότε χρειάζεστε αυτά τα μηχανήματα!

 

Τα πανηγύρια συγκεντρώνουν εκατοντάδες κόσμου και γίνονται σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία.

 

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται για να αγοράσει είδη σε τιμές ευκαιρίας καθώς και για να απολαύσει μοναδικές λιχουδιές όπως λουκουμάδες, μαλλί της γριάς, ποπ κορν, βάφλες, παγωτό μηχανής, κ.α.

 

Αν είστε επαγγελματίας, είναι μια ευκαιρία πρώτης τάξεως να αυξήσετε τον τζίρο σας και να βγάλετε γρήγορα και εύκολα χρήματα, αρκεί να έχετε τα κατάλληλα μηχανήματα και να σερβίρετε τα προϊόντα που αναζητάει ο επισκέπτης σε ένα πανηγύρι.

 

Αυτά, τα προϊόντα και τα μηχανήματα, θα τα δούμε πιο κάτω στο άρθρο μας.. Ας δούμε για αρχή τα μεγαλύτερα πανηγύρια στην Ελλάδα καθώς και πότε πραγματοποιούνται.

 

Στην Αθήνα, από τα μεγαλύτερα πανηγύρια είναι του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι στις 16-17 Ιανουαρίου καθώς και της Πρωτομαγιάς όπου πραγματοποιείται στην Λεωφόρο Δεκελείας στην Χαλκηδόνα και Ν.Φιλαδέλφεια.

 

Και τα δυο αυτά πανηγύρια μαζεύουν εκατοντάδες κόσμου κάθε χρόνο.

 

Πέρα από την Αθήνα, μεγάλα πανηγύρια πραγματοποιούνται και στην περιφέρεια με το πανηγύρι του Αγίου Μάμα στην Χαλκιδική καθώς και στο Αιγίνιο, να ξεχωρίζουν στην Β.Ελλάδα.

Ποια είναι τα προϊόντα που πουλάνε περισσότερα στα πανηγύρια

 

Από τα πλέον δημοφιλή προϊόντα στα πανηγύρια είναι το παγωτό μηχανής –soft ice – , το μαλλί της γριάς (ειδικά σε μικρά παιδιά), οι λουκουμάδες (σίγουρα ένας σε κάθε παρέα θα πάρει μια μερίδα λουκουμά!) καθώς και τα ποπ κορν.

 

Αν είστε επαγγελματίας που συμμετέχει στα πανηγύρια, τότε καλό θα ήταν να έχετε τα ειδικά μηχανήματα που χρειάζονται ώστε να φτιάχνετε και να πουλάτε τα παραπάνω προϊόντα.

 

Θα σας αυξήσουν σίγουρα τον τζίρο και την πελατεία σας.

 

Σχετικά με το παγωτό soft ice, θα χρειαστείτε μια απλή παγωτομηχανή, ενδεικτικά με 2 γεύσεις (δηλαδή βανίλια – σοκολάτα + ανάμεικτο).

 

Το παγωτό μηχανής έχει πολύ μικρά κοστολόγια ενώ το περιθώριο κέρδους είναι πάρα πολύ μεγάλο.

 

Σκεφτείτε ότι σε κάθε χωνάκι θα έχετε καθαρό κέρδος περίπου 1€ – καθόλου άσχημα για κάτι που θα σας απασχολεί μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να το δώσετε στον πελάτη σας!

 

Λουκουμάδες

 

Αρκετός κόσμος πηγαίνει στα πανηγύρια μόνο και μόνο για να φάει λουκουμάδες! Από την άλλη, αρκετοί λουκουματζήδες κάνουν ολόκληρα τουρ σε όλη την Ελλάδα και γυρνάνε από πανηγύρι σε πανηγύρι, προσφέροντας λουκουμάδες σε όλο τον κόσμο.

 

Οι λουκουμάδες έχουν πολύ μικρό κοστολόγιο καθώς μια μερίδα θα σας κοστίσει λιγότερο από 0,35€ ενώ η τιμή πώλησης είναι περίπου στα 3€ ένα μεσαία μπολάκι.

 

Για να σερβίρετε λουκουμάδες θα χρειαστείτε μια μηχανή για λουκουμάδες όπου μέσα εκεί θα τους τηγανίζετε σε ελάχιστο χρόνο.

Αν δεν θέλετε να δαπανήσετε χρήματα για αγορά λουκουμαδομηχανής, τότε μπορείτε για αρχή να χρησιμοποιήσετε μια φριτέζα. Μια επαγγελματική φριτέζα μπορεί να σας καλύψει στην αρχή, με οικονομικό τρόπο, δίχως να δαπανήσετε αρκετά μεγάλο κεφάλαιο.

Συνήθως οι επαγγελματικές φριτέζες ξεκινάνε από περίπου 200€ και αυξάνονται, όσο αυξάνεται η δεξαμενή λαδιού.

 

Τους λουκουμάδες μπορείτε να τους γαρνίρετε είτε με μέλι είτε με πραλίνες, σοκολάτα, τριμμένα μπισκότα, κ.α.

 

Είναι καθαρά στην κρίση του πελάτη τι θα επιλέξει!

 

Ποπ κορν

 

Το ποπ κορν έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, λόγω του ότι είναι υγιεινό και έχει πολύ λιγότερα λιπαρά και θερμίδες απ’ότι άλλα σνακ όπως οι λουκουμάδες, το παγωτό, οι βάφλες,κτλ.

 

Για να σερβίρετε ποπ κορν θα χρειαστείτε μια επαγγελματική μηχανή για ποπ κορν όπου θα σας προετοιμάζει τις μερίδες σε ελάχιστο χρόνο.

 

Εσείς το μόνο που θα έχετε να κάνετε είναι να προσθέτετε καλαμπόκι στην μηχανή!

 

Συνήθως οι μηχανές για ποπ κορν έχουν και χώρο αποθήκευσης – μπορείτε δηλαδή να αποθηκεύετε τα ποπ κορν που έχουν ετοιμαστεί και να παραμένουν ζεστά μέχρι να τα πουλήσετε.

Μαλλί της γριάς

 

Το μαλλί της γριάς είναι ιδιαίτερα αγαπητό στις μικρές ηλικίες και τα πιτσιρίκια. Πρόκειται στην ουσία για χρωματιστή ζάχαρη που τυλίγεται γύρω από ένα πλαστικό μπαστουνάκι.

 

Η όλη διαδικασία είναι ιδιαίτερα εύκολη και απαιτεί μόνο την αγορά του ειδικού μηχανήματος για μαλλί της γριάς καθώς και να έχετε παροχή ρεύματος.

 

Από κει και έπειτα η α’ ύλη είναι είτε άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη είτε απευθείας χρωματιστή ζάχαρη.

 

Συνήθως τα μηχανήματα για μαλλί της γριάς παράγουν 1 μερίδα κάθε 30 με 40 δευτερόλεπτα. Όσο πιο γρήγορα, τόσο περισσότερο κόσμο θα μπορείτε να εξυπηρετείτε.

 

Προτιμήστε ένα μηχάνημα για μαλλί της γριάς όπου θα σας παράγει σημαντική ποσότητα, μέσα στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

 

Κρέπες – All time classic

 

Οι κρέπες είναι το «all time classic» γλυκό καθώς και αλμυρό, στα πανηγύρια και στις εκδηλώσεις. Ποιος δε θυμάται τα παιδικά του χρόνια να τρώει μια λαχταριστή κρέπα σε κάποιο πανηγύρι;

 

Οι κρέπες είναι ιδιαίτερα εύκολες στην παραγωγή τους, αρκεί να διαθέτετε μια κρεπιέρα επαγγελματική καθώς και να γνωρίζετε πως θα παρασκευάσετε την ζύμη της κρέπας.

 

Αν πάλι δε γνωρίζετε πως να φτιάξετε το δικό σας μείγμα για κρέπες, υπάρχουν αρκετές εταιρείες που μπορούν να σας προμηθεύσουν με ποιοτική ζύμη για κρέπες έτσι ώστε να έχετε έτοιμο μείγμα για να φτιάξετε τις δικές σας δημιουργίες

 

Το κοστολόγιο στα έτοιμα μείγματα κρέπας είναι ιδιαίτερα χαμηλό και συνήθως ένα φύλλο κρέπας δε θα ξεπερνάει τα 0,15€ .

 

Μην ξεχνάτε πως όλα τα προϊόντα που αναλύσαμε στο άρθρο έχουν πολύ χαμηλά κοστολόγια ενώ η τιμή πώλησης είναι αυξημένη. Αυτό συνεπάγεται μεγάλα περιθώρια κέρδους για εσάς σε κάθε πανηγύρι ή εκδήλωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!