Πως να αντιμετωπίσετε σπιτικά τους μύκητες στα πόδια

Πως να αντιμετωπίσετε σπιτικά τους μύκητες στα πόδια

Ο μύκητας toenail είναι μια κοινή λοίμωξη των νυχιών και των ποδιών.

Είναι μεταδοτική μέσα στο ίδιο τον άνθρωπο – μπορεί δηλαδή να ξεκινήσει από ένα δάχτυλο του ποδιού και να επεκταθεί και στα υπόλοιπα.

 

Η θεραπεία του μύκητα των ποδιών περιλαμβάνει συνήθως την χρήση αντιμυκητιασικών φαρμάκων έτσι ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του μύκητα και να θεραπευτεί το πόδι.

 

Αν και υπάρχει αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης με το spray onycosolve, εν τούτοις πολλοί άνθρωποι δοκιμάζουν σπιτικές μεθόδους καθώς ελπίζουν ότι έτσι θα γλιτώσουν από τους μύκητες πιο γρήγορα και δίχως κόστος.

 

Με την βοήθεια της ιστοσελίδας Mikitiaseis.gr που εστιάζει σε μεθόδους αντιμετώπισης γύρω από τους μύκητες στο πόδι πάμε να δούμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς σπιτικές μεθόδους για την καταπολέμηση των μυκητών.

 

Μαγειρική σόδα

 

Η μαγειρική σόδα απορροφά την υγρασία στο πόδι που δημιουργείται από τους μύκητες. Ένα ιδρωμένο πόδι είναι το κατάλληλο περιβάλλον για την δημιουργία και την εξάπλωση των μυκητών. Μην ξεχνάμε εξάλλου πως οι μύκητες δημιουργούνται και κολλάνε στους ανθρώπους σε υγρά περιβάλλοντα όπως πισίνες, κοινόχρηστοι χώροι γυμναστηρίου, ντουζ, κ.α.

 

Σε μια μικρή έρευνα η μαγειρική σόδα μείωσε την υγρασία στο πόδι όμως δεν είχε καμία ουσιαστική επίδραση στους μύκητες των ποδιών.

 

Πως να χρησιμοποιήσετε την μαγειρική σόδα για τους μύκητες:

 

Μπορείτε να τοποθετήσετε μαγειρική σόδα μέσα στα παπούτσια ή τις κάλτσες έτσι ώστε να απορροφηθεί όλη η υγρασία.

 

Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε μια πάστα από σόδα και νερό και να τρίψετε τα πόδια σας, έτσι ώστε να πολεμηθούν οι μύκητες – το αποτέλεσμα όμως δεν είναι εγγυημένο.

 

Μενθόλη για τους μύκητες

 

Η μενθόλη δρα κατά των μυκητών και βοηθάει στην αντιμετώπισή τους. Που θα βρείτε μενθόλη;

 

Η πιο διαδεδομένη μορφή μενθόλης είναι στο κοινό vicks – ναι το φάρμακο που χρησιμοποιείτε για εντριβές.

 

Συνήθως η μενθόλη χρησιμοποιείτε για την θεραπεία βήχα και των συμπτωμάτων του κρυολογήματος όμως αρκετοί, με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, την χρησιμοποιούν ακόμα και τους μύκητες.

 

Δυστυχώς δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα σχετικά με την χρήση της μενθόλης και την εξουδετέρωση των μυκητών.

 

Ξύδι

 

Το ξύδι έχει αρκετές χρήσεις και μια από αυτές είναι η χρησιμοποίησή τους για να απομακρύνει τους μύκητες στο πόδι. Συνήθως βοηθάει στην απομάκρυνση του λίπους όμως εδώ έχει μια διαφορετική χρήση.

 

Παρόλο που μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν κλινικά αποτελέσματα, υπάρχουν μικρές ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι το ξύδι είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο στην αντιμετώπιση μικρών παθήσεων λόγω του μύκητα στο πόδι.

 

Για να το χρησιμοποιήσετε, αρκεί να μουσκέψετε τα πόδια σας σε ένα μπολ με νερό και ξύδι. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα με 2 μέρη νερό και 1 μέρος ξύδι.

 

Στοματικό διάλυμα

 

Τα στοματικά διαλύματα, όπως το listerine, έχει ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της φαγούρας και της εφίδρωσης, στο μυκητισιακό πόδι.

 

Περισσότερη αποτελεσματικότητα φαίνεται ότι υπάρχει όταν οι μύκητες είναι αποκλειστικά στο νύχι και όχι στο δέρμα ή στα δάχτυλα του ποδιού.

 

Για να το χρησιμοποιήσετε, μουσκέψετε τα νύχια σας με listerine (ή όποιο άλλο στοματικό διάλυμα επιθυμείτε) και αφήστε τα για 15 λεπτά.

 

Σκόρδο

 

Το σκόρδο είναι γνωστό για την αντιβακτηριακή του δράση από τα αρχαία χρόνια.

 

Αν και τα θετικότερα αποτελέσματα ήρθαν από το έλαιο σκόρδου, εν τούτοις και το απλό σκόρδο φαίνεται να έχει κάποια επίπτωση πάνω στους μύκητες των ποδιών.

 

Κόψτε λεπτές σκελίδες και εφαρμόστε τες πάνω στα νύχια ή στα πόδια που έχουν προσβληθεί από τους μύκητες.

 

Χρησιμοποιήστε ωμό σκόρδο όμως προσέχετε μην προκαλέσει χημική αντίδραση και κάψιμο με το δέρμα σας.

 

Λεβάντα

 

Η λεβάντα και άλλα αιθέραια έλαια όπως το λάδι φασκόμηλου βοηθάνε στην φαγούρα της περιοχής και μειώνουν την φλεγμονή.

 

Καταπολέμηση των μυκητών αποκλειστικά με αιθέραια έλαια λεβάντας δεν μπορεί να γίνει καθώς δεν περιέχει αντιμυκητισιακές ουσίες.

 

Onycosolve

 

Το Onycosolve είναι ένα θαυματουργό spray που περιέχει όλες τις απαραίτητες ουσίες έτσι ώστε οι μύκητες των ποδιών και των νυχιών να αρχίσουν να απομακρύνονται μέσα σε 7 ημέρες.

 

Από τις πρώτες ημέρες θα δείτε την φαγούρα να σταματάει και τον ιδρώτα να μειώνεται – από τα πρώτα συμπτώματα των μυκητών.

 

Το onycosolve θεραπεύει άμεσα τους μύκητες στο πόδι και το νύχι και μέσα σε 15 ημέρες θα δείτε το δέρμα σας να επανέρχεται στα αρχικά του επίπεδα.

 

Μην πειραματίζεστε με φυσικά προϊόντα που δεν φέρνουν μόνιμα αποτελέσματα – το Onycosolve περιέχει αποκλειστικά φυτικά και φυσικά προϊόντα και καταπολεμάει τους μύκητες αποτελεσματικά εδώ και δεκάδες χρόνια.

 

Στην ιστοσελίδα http://www.mikitiaseis.gr/onycosolve-timi-agora-spray/ μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Onycosolve

 

Όταν προσβάλλεστε από μύκητα στο πόδι θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή καθώς αν το αμελήσετε, οι μύκητες θα επεκταθούν σε όλο το πόδι σας καθώς και σε άλλα σημεία του σώματός σας.

 

Με απλή χρήση του spray μπορείτε να σταματήσετε την οποιαδήποτε εξέλιξη του μύκητα και να επαναφέρετε το δέρμα σας στην αρχική του κατάσταση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!